Huawei Mate 20 X och Porsche Design Mate 20 RS har tillkännagivits

Förutom Huawei Mate 20 och Huawei Mate 20 Pro, har företaget även tillkännagivit den enorma mobilen Huawei Mate 20 X och den fruktansvärt dyra Porsche Design Huawei Mate 20 RS.

Låt oss börja med Mate 20 X, som är en mobil med en skärm på 7,2 tum, ett batteri med 5 000 mAh och ett superkylningssystem, som kombinerar grafenfilm och en ångkammare för att hålla mobilen sval även under intensiv användning av processorn och grafikkortet.

I kombination skapar dessa funktioner något av en gamingmobil i toppkvalitet. Du får en stor skärm så du inte missar någon action, ett stort batteri som möjliggör långa spelsessioner och möjligheten att hålla mobilen sval samtidigt.

Det finns ingen brist på kraft eller lagring heller, då Huawei Mate 20 X använder samma 7 nanometerbaserade Kirin 980-chipset som resten av serien och har 6 GB RAM med 128 GB internminne.

Designmässigt är den väldigt lik den vanliga Mate 20, komplett med en droppformad flärp. Om du tycker att detta låter som ett bra paket, kommer du att kunna köpa Huawei Mate 20 X för 1 040 dollar (cirka 9 300 kronor) från och med den 26 oktober.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Porsche Design Huawei Mate 20 RS har ett distinkt sträck på baksidan.

Porsche Design Huawei Mate 20 RS har ett distinkt sträck på baksidan.

Från en stor skärm till en stor prislapp

Sedan har vi Porsche Design Huawei Mate 20 RS, som kommer att vara seriens toppmodell tack vare sin prislapp på 1 965 dollar (cirka 17 500 kronor) för modellen med 8 GB RAM och 256 GB internminne och upp till 2 425 dollar (cirka 21 600 kronor) för modellen med 8 GB RAM och 512 GB internminne.

Förutom att ha mer RAM och internminne än Huawei Mate 20 Pro, kommer baksidan av Porsche Design Huawei Mate 20 RS dessutom att vara gjord av läder och kommer självklart ha Porsche Design-märket.

För övrigt har den liknande specifikationer som Huaweis vanliga toppmodell, som bland annat ett Kirin 980-chipset, en trippelkamera, ett batteri med 4 200 mAh och en fingeravtrycksläsare i skärmen. Mobilen kommer inte att börja säljas förrän den 16 november, så du har lite mer tid att spara.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.