Ett nytt BioShock-spel är enligt rykten pågång

En ny rapport från Kotaku avslöjar att en topphemlig studio jobbar på ett nytt tillskott i BioShock-serien.

I en artikel om den senaste aktiviteten från Mafia 3-spelutvecklaren, Hangar 13, rapporterar även Kotaku att det finns en studio belägen precis intill. I den jobbar tydligen ett team för fullt på de tidiga stadierna av nästa BioShock-spel, som har kodnamnet Parkside.

Enligt rapporten ska teamet ha "rekryterats från hela spelbranschen i tysthet" och varit så diskreta att inte ens kollegorna på Hangar 13 är säkra på vad de jobbar med. 

Topphemligt

Enligt en källa i nära kontakt med projektet försöker teamet hålla en lågmäld ton för tillfället: "de vill ta sin tid med att bestämma vad huvudfokus ska vara. De är noga med att inte falla i samma fälla som alla andra studior, där de har för mycket anställda och ingenting för dem att göra."

Det är inte helt överraskande om 2K skulle vilja släppa ytterligare en titel i en av deras mest älskade och framgångsrika franchises. Eftersom det dessutom har gått fem år sedan det senaste BioShock Infinite släpptes, är det utan tvekan dags för en ny titel att vara i verken. 

Take-Two har tidigare nämnt att "en mycket efterlängtad ny titel från en av 2K:s största franchises" kommer att släppas före mars 2019. Det är emellertid allmänt accepterat att denna titel kommer vara Borderlands 3.

Med tanke på att teamet som jobbar med BioShock är så litet och hemlighetsfullt, gissar vi att spelets officiella tillkännagivande och utgivningsdatum kommer vara mycket längre fram än så.

Vad som kommer bli intressant är att få reda på vem som jobbar på spelet, nu när Ken Levine har gått vidare från Irrational Studios till andra projekt med Ghost Story Games. 

Amanda Westberg
Chefsredaktör TechRadar Norden

Amanda Westberg har varit en del av TechRadar-projektet sedan starten 2018 och sitter nu på rollen som chefsredaktör för TechRadar i Norden. Under sin tid på hemsidan har hon hunnit skriva tusentals artiklar och håller noggrann koll på teknikvärlden och dess trender. Som en gamer och träningsentusiast har hon en förkärlek för allt gaming- och fitnessrelaterat, där bland annat smartklockor är en favoritkategori att skriva om.