iPhone XR säljer enligt Apple bättre än både XS och XS Max

Även om det var den sista i trion av iPhones som släpptes under 2018, hävdar teknikjätten från Cupertino att den (relativt) prisvärda iPhone XR fått enorm framgång och säljer flest antal enheter sedan lansering jämfört med samtliga av deras övriga mobiler.

I en intervju med CNET, sa Apples VD Greg Joswiak att iPhone XR har varit företagets "mest populära iPhone varje dag sedan den blev tillgänglig".

Även om det inte nämndes specifikt, är det troligt att kommentaren om framgången för iPhone XR är ett svar på de senaste rapporterna om att Apple minskat ned på produktionsorder på sina tre senaste toppmodeller - iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

En av de möjliga anledningarna bakom framgången för XR är dess till synes låga pris på 9 490 kronor i jämförelse med dess dyrare syskon, vars priser kan få vem som helst att tappa hakan. Deras priser börjar vid 12 490 respektive 13 490 kronor, något som gör dem till Apples dyraste mobiler någonsin.

Det är också värt att notera att XS och XS Max inte är riktiga efterföljare till iPhone X, utan anses istället vara finslipningar på fjolårets toppmodell med en heltäckande skärm. Detta är också något som kan få försäljningen av XR att verka imponerande i jämförelse.

Med tanke på det senaste uttalandet från Apple, där de meddelade att de inte längre kommer dela med sig av information om antalet sålda enheter, är detta uttalande det enda officiella vi fått höra om hur försäljningen av de nya iPhones går.

Utan faktiska siffror, är allt vi kan säga med säkerhet att försäljningen av iPhone XR går bättre än försäljningen av både iPhone XS och iPhone XS Max, men hur mycket bättre är svårt att säga.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.