Myydäänkö GoPro pian Xiaomille?

Saattaisiko kiinalainen kilpailija Xiaomi napata action-kameroiden kuninkaan, GoPron? The Informationin saamien tietojen mukaan saatamme nähdä pian suuren käännekohdan action-kameramarkkinoilla.

Vaikka GoPro on hallinnut markkinoita esimerkiksi uusimmalla Hero6 Black -mallillaan, ovat viime vuodet olleet hankalia yhtiölle. Valmistaja esimerkiksi ilmoitti tammikuussa vetäytyvänsä drone-markkinoilta keskittyäkseen ydinliiketoimintaansa.

GoPro julkaisi Karma-dronensa vuonna 2016, mutta malli kärsi yhteysongelmista. Joissain tapauksissa dronet jopa putosivat taivaalta hallitsemattomasti. Vika saatiin korjattua, mutta GoPro ei koskaan onnistunut saamaan kunnolla jalansijaa esimerkiksi kilpailijaltaan DJI Mavic Prolta

Samalla, kun GoPro kertoi vetäytyvänsä droneista, yrityksen toimitusjohtaja Nick Woodman sanoi, että voisi harkita uutta yhtiökumppania tai koko yrityksen myymistä. "Jos meille esitettäisiin mahdollisuutta yhdistyä suuremman emoyhtiön kanssa skaalataksemme GoPron aiempaa suuremmaksi, voisimme olla kiinnostuneita harkitsemaan sitä", Woodman sanoi.

Kymmenestä miljardista yhteen miljardiin

GoPron ostaminen maksaisi Xiamomille todennäköisesti noin miljardin, mutta se olisi melko edullinen hinta yhtiöstä, jonka arvostustaso oli parhaimmillaan 10 miljardia dollaria.Kiinalaiset valmistajat ovat oikeastaan myös GoPron ahdingon taustalla, sillä ne ovat jatkuvasti painaneet kameroiden hintoja alaspäin. 

Xiaomi olisi luonnollinen ostajaehdokas GoProlle, koska sillä on myös oma action-kamerayhtiö Yi Technology. Yi Technologyn lippulaivamalli  4K+ on tosin huomattavasti edullisempi kuin GoPron Hero5 tai Hero6 Black.

Viime kuukausina GoProkin on lähtenyt mukaan hintakilpailuun laskemalla lippulaivamalliensa hintoja. Se myös julkaisi vastikään riisutumman HERO-kameran, joka maksaa ainoastaan 235 euroa. Nämä peliliikkeet saattavat kuitenkin olla liian myöhäisiä pelastamaan yhtiötä.

Phil Hall

Phil Hall is an experienced writer and editor having worked on some of the largest photography magazines in the UK, and now edit the photography channel of TechRadar, the UK's biggest tech website and one of the largest in the world. He has also worked on numerous commercial projects, including working with manufacturers like Nikon and Fujifilm on bespoke printed and online camera guides, as well as writing technique blogs and copy for the John Lewis Technology guide.