Åtta mobiler från Motorola får Android Pie

Har du funderat på om din mobil från Motorola kommer få ta del av Android Pie? Nu har vi svaret, då Motorola avslöjat vilka mobiler som kommer att få uppdateringen. 

Företaget hävdar att Moto Z3, Moto Z3 Play, Moto Z2 Force, Moto Z2 Play, Moto X4, Moto G6 Plus, Moto G6 och Moto G6 Play alla kommer att uppdateras till Android Pie.

De angav ingen exakt tidsram för detta, men det verkar som att uppdateringarna kommer att börja rulla ut under hösten. Några av mobilerna kommer antagligen att få Android Pie redan under de kommande månaderna.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Nämnvärda mobiler som saknas

Ingen av mobilerna som står i kö för att få uppdateringen är någon särskilt stor överraskning. Vi är däremot överraskade över några som inte finns med på listan, speciellt Moto E5-serien som lanserades i år, samt Moto G5- och Moto G5S-serien som släpptes under 2017.

Det är inte helt klart om detta är den slutgiltiga listan eller om fler mobiler kan komma att få uppdateringen längre fram. Motorola har dock aldrig lovat långsiktigt stöd för dessa mobiler, så om du använder en av Motorolas billigare mobiler eller en mobil i G-serien som inte är en av de senaste modellerna, låter det inte som att du borde förvänta dig att få se Android 9 på ett bra tag.

Det är synd, för Android Pie erbjuder många bra uppdateringar. Ägare av mobiler som kommer att få Android Pie kan se fram emot ett förbättrat gränssnitt, eventuell längre batterilivslängd och mycket mer.

Via PocketNow

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.