Hypp på en robotfinger til telefonen din?

Har du noensinne sett ned på telefonen din og tenkt «Det som hadde gjort dette uendelig mye bedre, er om det hadde vært en måte å feste en avreven robotfinger på telefonen min som kunne strøket meg forførende på håndleddet»? 

Nei? Ikke vi heller.. 

Men, om du nå skulle endre mening på det punktet, så har noen tatt seg bryet med å lage det marerittaktige tilbehøret MobiLimb . Og Marc Teyssier som oppfinneren heter, vet hva han driver med. I sitt arbeid innen forskning på interaksjon mellom nettopp mennesker og maskin, så har han funnet opp en robotfinger som du kan feste til din smarttelefon og med det gi den noen nye evner. 

Blant annet kan telefonen bruke robotfingeren til å flytte på seg, gi deg tilbakemeldinger via berøring og brukes som joystick eller stativ.

Teyssier har sluppet en video som er mildt sagt forstyrrende, og i den kan du se alle evnene til MobiLimb. Det hele starter med robotfingeren som drar seg selv og telefonen bortover bordet. Deretter viser den hvordan fingeren stryker brukeren forsiktig (hvilket gjør det enda mer ekkelt) på innsiden av håndleddet, som en respons til en tekstmelding med en smilende emoji. 

Fingern på pulsen

Om ikke det svarte, robot-lignende, utseendet på fingeren er bra nok for deg, så kan du bytte det ut. Kanskje en liten hale i falsk pels? Eller hva med en gummiert og hudfarget en, som faktisk får det til å se ut som en avrevet finger? 

Jepp. «Uncanny Valley» har ingenting på de greiene her. 

MobiLimb kan også brukes som en styrestikke til spill på smarttelefonen, og som et stativ så du slipper å holde den mens du ser på film eller serier. Og om du får en melding så kan fingeren banke i bordet, eller riste for å varsle deg.

Vi klarer ikke helt å forstå hvorfor MobiLimb eksisterer, men den gjør nå en gang det, og det er ikke stort vi får gjort med det.

Kilde: Science Alert