Huawei 5G-mobil kommer neste år

Huawei har bekreftet at de er klare til lanseringen av en 5G-klar smarttelefon neste år.

I en tale utført under Mobile World Congress Shanghai-messen avslørte nåværende styreleder for Huawei, Eric Xu, at selskapet planlegger en rekke 5G-løsninger i 2019, i forbindelse med bevegelsen mot nestegenerasjonsnettverkene.

Dette inkluderer lansering av en 5G-klar smarttelefon i juni 2019, rett i etterkant av lanseringen av den 5G-klare Kirin-mobilprosessoren tidligere på året. 

Huawei lanserer 5G

«Disse produktene vil tillate forbrukere som er ute etter høyere hastigheter å nyte en fantastisk 5G-opplevelse så fort som mulig», sa Xu. «Huawei er klare til å jobbe med våre industri-partnere, investere og innovere, slik at vi sammen kan ha suksess med å utføre 5G-oppdraget.»

Huawei har i lengre tider vært pådrivere når det gjelder 5G-teknologi, i forkant av den forventede verdenslanseringen av det nye superraske nettverket i 2020.

På Mobile World Congress-messen avslørte også selskapet at de allerede har utviklet et 5G-klart modem, som del av en plan om å lansere et nettverk klart for markedet innen slutten av 2018. 

Huawei sier at de for øyeblikket jobber sammen med flere enn 30 av de største tilbyderne i verden, slik at de kan videreføre 5G-forskning, og at de allerede har brukt $600 millioner på utvikling av teknologien. 

Mike Moore
Deputy Editor, TechRadar Pro

Mike Moore is Deputy Editor at TechRadar Pro. He has worked as a B2B and B2C tech journalist for nearly a decade, including at one of the UK's leading national newspapers and fellow Future title ITProPortal, and when he's not keeping track of all the latest enterprise and workplace trends, can most likely be found watching, following or taking part in some kind of sport.