Hands on: Vores første indtryk af iPhone XS Max

Telefonen for dem, der vil have det hele

What is a hands on review?
TODO alt text

Our Early Verdict

IPhone XS Max ser ud til at være den perfekte opgradering for ejere af iPhone Plus, som foretrækker en stor telefon med en stor skærm og et større batteri. Den har samtidig alle de mange top-end features fra den mindre model, men giver lige det hele en ekstra tand.

For

  • Stor og smuk skærm
  • God batteritid
  • Forbedret kamera

Against

  • Skal bruges med to hænder
  • Endnu dyrere

Dette er vores første indtryk af den nye enhed fra Apple – kig ind igen om nogle timer (eller hold øje med vores Twitter-side) for at læse mere, når vi har haft tid til at levere nogle mere tilbundsgående resultater.

Sidste år gav Apple deres iPhone et helt nyt design med iPhone X, men plus-modellen fik ikke samme behandling. Det er anderledes i år, da Apple nu har præsenteret iPhone XS Max med en massiv 6,5” skærm sammen med alle de nye features, der også findes i den mindre iPhone XS, såsom dual SIM-understøttelse, et forbedret kamera og den ultra-hurtige A12 Bionic-processor, så vel som en ny 512GB-version.

iPhone XS Max pris og udgivelsesdato 

IPhone XS Max, blev sammen med iPhone XS præsenteret i går den 12. september, og kommer i butikkerne den 21. september. I Danmark og mange andre lande kan man forudbestille den allerede fra den 14. september.

Den nye iPhone XS Max vil være tilgængelig i udgaver med 64GB, 256GB og 512GB lagerplads.  Apple har sat prisen for 64GB-modellen til 9.799 kroner, mens 256GB-udgaven ligger til 11.149 kroner, og 512GB vil koste 12.999 kroner.

Priserne er i gennemsnit steget med 100 dollars for Max-modellen sammenlignet med iPhone X og iPhone XS.

Design

Ligesom det har været tilfældet med Plus-modellen fra tidligere generationer, er iPhone XS Max en større udgave af iPhone XS. Apple har gjort den IP68, hvilket betyder, at den er vandtæt op til 2 meter i 30 minutter.

Med hensyn til størrelse, måler iPhone XS max 157,5 x 77,4 x 7,7mm, hvilket placerer den på nogenlunde samme niveau som Samsung Galaxy Note 9, der har en størrelse på 161,9 x 76,4 x 8,8 mm. Den er relativt tung med en vægt på 208 gram, men den virker overraskende let, når man har den i hånden.

Det vil dog under ingen omstændigheder være muligt at bruge iPhone XS Max med en hånd.

Den vil være tilgængelig i tre farver: Space Grey og Silver vender tilbage sammen med en ny Gold-version, der ser helt forrygende godt ud, især med det rustfri stålbånd, der løber rundt langs kanten. IPhone XS Max er stadigvæk beklædt med glas på forside og bagside, og Apple hævder, at det nu er det mest hårdføre glas på en smartphone nogensinde.

Skærm

Skærmen på iPhone XS Max er 6,5”, hvilket gør den til den største skærm, Apple endnu har brugt på en iPhone, deraf navnet Max. Det er en OLED-skærm med en opløsning på 2.688x1.242, hvilket giver samme pixel-tæthed på 458ppi, som den mindre iPhone XS. Der er stadigvæk et indhak i toppen af skærmen, men med den større skærm, er der i det mindste mere plads på hver side af det sorte felt.

Forhåbentlig vil de apps, som er udviklet til iPhone X, fungere fint med den nye opløsning, men vi er nødt til at have lidt mere tid til at eksperimentere med den, for at kunne sige noget om det.

Skærmen understøtter TrueTone-teknologien samt 120Hz input ligesom iPhone X fra den foregående generation. Apps kan nu arbejde i split-mode, på samme måde som de gjorde på Plus-versionerne af tidligere iPhone-modeller.

Apple hævder også, at skærmen nu har et 60% bedre dynamisk område, hvilket skulle få ens fotos og videoer til at fremstå mere strålende Vi prøvede det nye Bethesda-spil, Blade, og det så virkelig imponerende godt ud – selv om det kørte en anelse ujævnt, når vi bladrede igennem gameplay-indstillingerne.

Kamera

Kameraet på iPhone XS Max er magen til det på sidste års iPhone X. Begge modeller har to linser, men Apple har i år lavet forbedringer i forhold til både software og hardware.

Der er stadigvæk to 12MP-sensorer på bagsiden, men pixel-størrelsen er nu øget til 1,4um på vidvinkel-kameraet. Det sekundære 12MP-kamera er stadigvæk fast med et 2x zoom-niveau og en blænde på f/2.4.

Med hensyn til software, har Apple gjort fremskridt ved at introducere den nye Smart HDR-indstilling helt uden lukker-forsinkelse. Det giver den nye iPhone mulighed for at tage en serie billeder med ansigts-registrering og segmentering, hvor kameraets NPU så sætter ind for at opnå det bedst mulige foto.

Man kan nu også indstille graden af dybde-udskarphed, efter man har taget et billede. Al denne efterbehandling kan være med til at gøre iPhone i stand til at tage lige så gode billeder som nogle af de konkurrerende telefoner, der tilbyder tilsvarende funktioner, såsom Google Pixel 2.

Batteri

Ud over den større skærm, har iPhone XS Max også det største batteri, Apple endnu har lagt i en iPhone. Apple lover en batteritid på over halvanden time længere end hos iPhone X. Taletiden forventes at være op til 25 timer, mens internetbrug er sat til 13 timer.

Vi vil sørge for at give batteriet en grundig test, når vi får fingrene i et anmeldereksemplar. Plus-versionerne af tidligere iPhones havde meget lange batteritider, så vi har store forhåbninger til iPhone Max.

Tidlig vurdering 

IPhone Max er tydeligvis udviklet til iPhone Plus-ejere, og forbrugere som vil have en stor telefon med en stor skærm og et batteri, der svarer til. Det er en telefon, som skal betjenes med to hænder, men den ligger meget tæt på den egentlige størrelse på Plus-modellen, så hvis du har været tilfreds med en iPhone Plus, så vil du med det samme føle dig tilpas med iPhone Max.

Med understøttelse af dual SIM-kort, et opdateret kamera og den hurtige A12 Bionic-processor, ser Apple ud til at have leveret deres bedste iPhone nogensinde. Den kan kun bruges med to hænder, med mindre du kun vil bruge det nederste område på skærmen.

Hvis du kan komme dig over størrelsen og prisen (og det er meget at forlange), er iPhone XS Max den mest interessante af de nye telefoner. Den har det bedste af alt det, som Apple har vist frem, med en bedre batteritid og en større og mere markant skærm.

Der er dog ingen tvivl om, at størrelsen og prisen er nogle væsentlige elementer, som man skal forholde sig til – dette er en gigantisk telefon på rigtig mange måder, men vi ser frem til kigge den efter i sømmene, for at finde ud af om dette blot er en iPhone XS i overstørrelse, eller den super-udgave, som du har ventet på.

What is a hands on review?

'Hands on reviews' are a journalist's first impressions of a piece of kit based on spending some time with it. It may be just a few moments, or a few hours. The important thing is we have been able to play with it ourselves and can give you some sense of what it's like to use, even if it's only an embryonic view. For more information, see TechRadar's Reviews Guarantee.