Här är den nya Surface Pro 6 och allt annat Microsoft tillkännagav idag

Surface Pro 6

Microsoft höll sitt "Back to Black"-evenemang idag, där de meddelade en rad nya och uppdaterade enheter som bland annat Surface Pro 6, Surface Laptop 2, Windows 10 oktober-uppdateringen för 2018, Surface Studio 2 och Surface Headphones.

Surface Pro 6

Surface Pro 6

Vi börjar med den nya enheten som var allt vi hade hoppats på att få se, nämligen Surface Pro 5 - oops, vi menar Surface Pro 6. Även om den ser ut att vara väldigt lik den tidigare Surface Pro (som numera är den inofficiella Surface Pro 5), hävdar Microsoft att den nya enheten är 67 procent kraftfullare än den tidigare utgåvan, tack vare den åttonde generationen av Intel-processorer som den använder och dess kylsystem med en helt ny design.

Den har en likadan skärm på 12,3 tum och 267 pixlar per tum, men med ett högre kontrastförhållande och en batterilivslängd som har förlängts till 13,5 timmar. Den kan konfigureras till totalt 16 GB internminne, 1 TB SSD och finns numera i en ny svart färg. Du kommer att kunna förbeställa Microsofts nya enhet för så lite som 899 dollar (cirka 8 000 kronor) för Intel Core i5-modellen, som är det bästa startpriset någonsin på en Surface Pro-enhet, och de kommer att börja skickas ut på tisdag den 16 oktober.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Microsoft Surface Laptop 2

Surface Laptop 2

Det har gått många rykten om Surface Laptop 2, men nu har det blivit klart att den fått de 85 procent snabbare fyrkärniga Intel Core-processorerna från den åttonde generationen, ett tystare tangentbord, Omnisonic-högtalare för ett högkvalitativt ljud och ett nytt svart färgalternativ. Skärmen på Surface Laptop 2 har också fått en uppgradering och har nu över 3,4 miljoner pixlar som ger dig ett kontrastförhållande på 1,500:1.

Surface Laptop 2 har ett något högre startpris på 999 dollar (cirka 8 900 kronor). Du kan förbeställa även denna enhet redan idag och de kommer att börja skickas ut den 16 oktober.

Surface Studio 2

Microsofts arbetshäst har fått de största uppgraderingarna med dess nya Nvidia Pascal-grafik (dock inte i form av den senaste Nvidia Turing RTX), för en 50 procent bättre grafikprestanda. Tyvärr har Microsoft bestämt sig för att enbart uppgradera till Kaby Lake-processorer, något som verkligen är en besvikelse med tanke på att de nya Coffee Lake-chipseten numera finns tillgängliga och som har ett högre kärnantal.

Skärmen på 28 tum har uppgraderats till en Brilliant PixelSense Display som ska vara 500 nits ljusare, något som ska resultera i en skärm som är totalt 38 procent ljusare och har 22 procent högre kontrast.

Surface Studio 2 har dessutom fått en ingång för USB-C och inbyggt stöd för Xbox Wireless. Surface Studio 2 finns också tillgänglig att förbeställa från och med idag för ett startpris på 3 499 dollar (cirka 31 200 kronor).

Surface Headphones

Vi hoppades lite på att få se en mobil, men istället fick vi se ett par nya hörlurar presenteras. Surface Headphones är Microsofts första premiumpar av smarta hörlurar som är designade att fungera trådlöst och leverera ett brusdämpande ljud, för ett pris på 349 dollar (cirka 3 100 kronor).

Cortana är såklart inbyggd i hörlurarna, något som gör det möjligt för dig att tala om för hörlurarna att börja spela musik, läsa din mail eller starta ett konferenssamtal bara med din röst. Än så länge har Microsoft bara lovat att Surface Headphones kommer att finnas tillgängliga senare i år, men gav ingen specifikare tidsram för när.

Windows 10-uppdateringen för oktober 2018

Microsoft slösade ingen tid under evenemanget och började helt enkelt med att presentera Windows 10-uppdateringen för oktober 2018, som kommer att finnas tillgänglig från och med idag. Alla användare som är intresserade kan ladda ned uppdateringen på en gång via vår praktiska guide.

Det finns några riktigt spännande funktioner, som bland annat den praktiska Your Phone-applikationen, förbättringar i Fluent Design och funktioner för att göra multitasking enklare.

  • Här är allt du kan förvänta dig från nästa MacBook Pro
Kevin Lee

Kevin Lee was a former computing reporter at TechRadar. Kevin is now the SEO Updates Editor at IGN based in New York. He handles all of the best of tech buying guides while also dipping his hand in the entertainment and games evergreen content. Kevin has over eight years of experience in the tech and games publications with previous bylines at Polygon, PC World, and more. Outside of work, Kevin is major movie buff of cult and bad films. He also regularly plays flight & space sim and racing games. IRL he's a fan of archery, axe throwing, and board games.