Salaperäinen Nokia X saapuu huhtikuun lopulla

HMD Global julkisti viisi uutta Nokia-puhelinta jo helmikuisessa Mobile World Congressissa, mutta yhtiöllä oli nähtävästi vielä ainakin yksi ässä hihassaan. Uusi salaperäinen Nokia X julkaistaan 27. päivä huhtikuuta.

Puhelimen mainokset huomattiin ensimmäisenä Kiinassa ja kuvat levisivät nopeasti eteenpäin ITHomen toimesta. Nimen ja julkaisupäivämäärän lisäksi kuvassa oli kahdesta puhelimesta muodostettu X-kirjain. Kuvan perusteella uutuudesta ei voinut  päätellä juurikaan yksityiskohtia, mutta puhelimessa näytti olevan ainakin kaarevat metalliset reunat.

VTechgraphy kertoo, että Baidu-käyttäjän mukaan Nokia X:stä julkaistaisiin sekä Snapdragon- että MediaTek-versio. Tallennustila olisi aina 64 gigatavua, mutta puhelimen RAM-muistin voisi valita 4 ja 6 gigatavun väliltä.

The Nokia X has seemingly been officially teased. Credit: IT Home

The Nokia X has seemingly been officially teased. Credit: IT Home

Ei kilpaile iPhonen kanssa

Heidän mukaansa X-kirjaimesta huolimatta puhelinta ei ole luultavasti suunnattu iPhone X:n kilpailijaksi. Jos huhut puhelimen komponenteista pitävät paikkansa, se asettuukin pikemminkin ylempään keskiluokkaan kuin parhaiden lippulaivamallien joukkoon.

Emme myöskään usko, että Nokia X:llä olisi mitään tekemistä vanhan Nokia X:n kanssa, joka julkaistiin vuonna 2014.

Moni puhelimen yksityiskohta on silti vielä pimennon alla, sillä emme esimerkiksi tiedä sen hintaa tai tuleeko puhelin myyntiin myös Kiinan ulkopuolelle. Asia selviää kuitenkin parin viikon sisällä.

Jos odotat X:n sijaan uutta lippulaivamallia, odotuksesi palkitaan todennäköisesti vielä tänä vuonna, sillä uskomme HMD Globalin julkaisevan uuden Nokia 9:n vuoden loppupuolella.

Lähde: Phone Arena

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.