Samsung Galaxy Tab S4 kommer ha en irisskanner istället för en fingeravtrycksläsare

Några blev förvånade när rykten och läckor började dyka upp, som antydde att det inte skulle finnas någon fingeravtrycksläsare på Samsung Galaxy Tab S4. Samsung måste väl ändå inkludera någon form av teknologi för säkerhet, eller hur?

Nu är det nästan säkert att företaget kommer att inkludera deras Intelligent Scan-funktion, som bland annat används på Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy S9 Plus, som använder en irisskanner och teknologi för ansiktsigenkänning samtidigt.

Samsungs fanblogg SamMobile fick insikt i den officiella mjukvaran för Galaxy Tab S4, som redan laddats upp i företagets databas. Där hittades en animation, som var väldigt lik den som dyker upp när du ställer in samma funktion på mobiler.

Intelligent Scan-funktionen använder både teknologi för en irisskanner och ansiktsigenkänning samtidigt. Den har som mål att låsa upp enheten med den tidigare, men om du befinner dig i starkt solljus eller andra dåliga ljusförhållanden kan teknologin växla över till läget för ansiktsigenkänning.

Ingen mer fingeravtrycksläsare

Mjukvaran bekräftar inte att det inte finns någon fingeravtrycksläsaren på enheten, men vi har sett andra läckor som tyder på att det inte finns någon fysisk hemknapp, som vanligtvis innehåller den inbyggda fingeravtrycksläsaren.

Det är ett djärvt beslut från Samsung att göra sig av med teknologin helt och hållet, men det kan hända att en irisskanner är ett ännu smidigare sätt att låsa upp din surfplatta när du vill använda den.

Det ryktas om att Samsung kommer att avslöja sin nästa surfplatta i slutet av augusti under IFA 2018. Innan dess kan vi se fram emot lanseringen av Samsung Galaxy Note 9 den 9 augusti, där Samsung Galaxy Watch också kan komma att dyka upp.

James Peckham

James is Managing Editor for Android Police. Previously, he was Senior Phones Editor for TechRadar, and he has covered smartphones and the mobile space for the best part of a decade bringing you news on all the big announcements from top manufacturers making mobile phones and other portable gadgets. James is often testing out and reviewing the latest and greatest mobile phones, smartwatches, tablets, virtual reality headsets, fitness trackers and more. He once fell over.