Our Verdict

Du kommer inte hitta en bättre eller större Android mobil än Samsung Galaxy S9 Plus, tack vare sin 6,2 tums böjda skärm och dubbla kameror som hanterar lågt ljus på ett fantastiskt sätt. Visst, den ser likadan ut som förra årets S8 Plus, men den har fixat fingeravtryckläsarens placering (den är nu i mitten på baksidan) och högtalarna (nu stereo). Det nya AR Emoji-läget är dock överdrivet, och det högre priset har svårt att rättfärdiga det. Den här är för de personer som vill ha den största skärmen och den bästa kameran i en och samma mobil.

For

 • Imponerande i lågt ljus
 • Bättre placerad fingeravtryckläsare
 • Höga stereohögtalare

Against

 • Inte så mycket annorlunda från S8 Plus
 • AR Emoji läget är överdrivet
 • Lite väl dyrt för 0,4 tums extra skärmstorlek

Uppdatering: Samsung Galaxy S9 Plus finns nu tillgängligt. Här är vad vi tyckte om den nyaste Android mobilen med en stor skärm.

Samsung Galaxy S9 Plus har precis lanserats och det är den mest avancerade stora mobilen du kan köpa idag tack vare dess stora skärm och superbra kameror, även om den ser identisk ut från förra årets S8 Plus.

Utan dramatiska förändringar i design är det bara en upprepning från S8 Plus – men det är en viktig uppdatering för en Android mobil som har varit nära de bästa mobilerna på vår bästa mobiler lista de senaste 11 månaderna. Det är viktigt att komma ihåg.

Vi har testat Galaxy S9 Plus i flera veckor nu och när man fotar i dunkelt ljus och den stora skärmen är det som står ut mest. Det är fortfarande Samsungs otroliga 6,2 tums böjda Infinity display som kommer sälja in den dyrare mobilen över 5,8 tum Galaxy S9, men båda mobilerna har förbättrad 12MP kamera som skryter med en f/1.5 bländare.

Det är den första kameramobilen med så stor bländare, vilket ger S9 och S9 Plus stor kapacitet i lågt ljus och hindrar störningar, som på flera sätt är mer avancerat även på Google Pixel 2, vår tidigare bästa mobilkamera.

Lilac Purple är den trendiga nya färgen på årets Galaxy mobiler

Lilac Purple är den trendiga nya färgen på årets Galaxy mobiler

S9 Plus fördel är de dubbla kamerorna på baksidan, ger samma telefoto kapaciteter som förra årets Note 8 (S9 har en mindre lins på baksidan). "Huvud"-linsen kan också ta super slow-motion video på 960 bilder per sekund om du älskar att spela in video. Om inte, använd dess 8MP kamera på framsidan för att måla ditt ansikte med AR Emoji-effekter. Det är Samsungs egna version av Apples Animoji, men bli inte för exalterad över det. Det är ganska ointressant till skillnad från resten av mobilen.

Samsung har tagit åt sig den negativa feedbacken från förra årets mobiler, och har smart nog flyttat sin bakre fingeravtryckläsaren till en mer central position. Det är ett mer naturligt läge, men du kanske inte ens behöver det tack vare ansiktsigenkänningen och iris-skannern som finns med och arbetar samtidigt. Samsung fixar ännu en brist på S8 Plus och ger äntligen sitt nya flaggskepp stereohögtalare med fantastiskt ljud.

Om du plötsligt tänker att stereohögtalare, ansiktsigenkänning, AR Emoji och vertikala 12MP dubbelkameror låter som att de är Samsungs version av iPhone X funktioner, så har du rätt. S9 Plus försöker matcha allt som Apple kan göra, men med en större skärm och med 3,5 mm hörlursuttag – och den slår även ut  Google Pixel 2 XLs fotografering i dunkelt ljus.

Det som är intressant är att Apples och Googles mobiler inte är de starkaste konkurrenterna till S9 Plus – det är nämligen Samsung egna mobiler. Den nya billigare Galaxy S8 Plus är en stegvis nedgradering, perfekt för någon som inte vill tömma plånboken för S9 Plus, medan Galaxy Note 9 är troligen sex månader ifrån, perfekt för tidiga användare som har rejält med pengar och en förkärlek för S Pen och en något större skärm. Det placerar S9 Plus på toppen men bara temporärt.

Just nu är den störst av Android-mobilerna 2018, dock en dyr sådan, tills Galaxy Note 9 debuterar på andra halvan detta år.

Samsung Galaxy S9 lanseringsdatum och pris

 • Samsung Galaxy S9 Plus lanseringsdatum: 16:e mars
 • 9 990 SEK ($840, £869, AU$1,349) markerar ett stort hopp i priset
 • Den är fortfarande billigare än iPhone X
Samsung Galaxy S9 Plus specifikationer

Dimensioner: 158,1 x 73,8 x 8,5 mm
Vikt: 189 g
Skärmstorlek: 6,2 tum
Operativsystem: Snapdragon 845 / Exynos 9810
RAM: 6GB
Internminne: 64GB eller 128GB (regionbaserat)
Kamera: Dubbel 12MP bak, 8MP fram
Batteri: 3,500mAh

Den officiella lanseringen för Samsung Galaxy S9 Plus var fredagen 16:e mars, två veckor efter att förbeställningen öppnades 25:e februari (Storbritannien och Europa).  

Priset är dyrare än förra årets S8 Plus. I Sverige kostade S8 Plus cirka 9 000 kronor vid lanseringen, det är ett rejält större gap mellan de två modellerna.

Design

 • Samsung eleganta glas och metall-designade smarttelefon återvänder
 • Små ändringar: fingeravtryckssensor i mitten på baksidan; stereohögtalare
 • Du kommer inte märka skillnaderna i storlek från S8 Plus

Galaxy S9 Plus är den mest stiliga smarttelefonen du kan köpa tack vare Samsungs fortsatta design att smälta samman två glaspaneler med en metallram. Den ser inte så annorlunda ut från S8 Plus, men det spelar ingen roll om du inte begär nyheter vid varje ny uppgradering.

Image 1 of 3

Samsung Galaxy S9 Plus (vänster) och Galaxy S9 (häger) är både damm och vattentålig

Samsung Galaxy S9 Plus (vänster) och Galaxy S9 (häger) är både damm och vattentålig
Image 2 of 3

The fingerprint sensor is now in a better center-aligned location, even if the pad is smaller than on other Androids

The fingerprint sensor is now in a better center-aligned location, even if the pad is smaller than on other Androids
Image 3 of 3

But wow, does the back of the device retain fingerprint smudges. We JUST cleaned it, too.

But wow, does the back of the device retain fingerprint smudges. We JUST cleaned it, too.

Samsung har gjort små, men betydelsefulla förändringar på baksidan på deras nya mobiler. Du kommer hitta fingeravtrycksensorn på baksidan igen, men den har nu en mer central position, nedanför kameran. S8 Plus hade en mycket mer krånglig placering av skannern intill kameran och det var svårt att låsa upp mobilen utan att kladda ner kameralinsen. Det är en förbättring, men vi anser att fingeravtrycksensorn är mindre än andra på Android mobiler.

Du kan välja en av fyra färger, inkluderat den nya framträdande Lilac Purple. Andra S9 färgalternativ vid lanseringen inkluderar svart och blå i USA, i Storbritannien och Europa så finns det även en titanium grå nyans tillgängligt i andra länder. Under vår recension av den svarta blev den nerkladdad med fingeravtryck, även när vi svepte bort det mellan foton. Det är ett annat skäl att investera i ett elegant Samsung Galaxy S9 Plus fodral.

Image 1 of 4

Den är lika stor som Nathans New York City korv med bröd

Den är lika stor som Nathans New York City korv med bröd
Image 2 of 4

The curved display and slim design makes for a winning combination

The curved display and slim design makes for a winning combination
Image 3 of 4

We recommend a Samsung Galaxy S9 Plus case for this fragile handset

We recommend a Samsung Galaxy S9 Plus case for this fragile handset
Image 4 of 4

Three of four color options are available in the US and Europe

Three of four color options are available in the US and Europe

Du kommer inte lätt märka något nytt på ytan på S9 Plus. Dimensionerna har ändrats med ett par millimeter för att korta ner toppen och bottens ram, vilket gör mobilen lite kortare än S8 Plus, men det är fortfarande en riktigt stor mobil.

Du behöver fortfarande sträcka fingrarna för att nå hörnen på skärmen som är längst bort – att navigera i Google Maps medan du går till exempel, kan bli lite krångligt – så om du tvivlar på om att köpa en större-skärm mobil är ditt bästa val den mindre Galaxy S9. Detta är en stor mobil menat för de största händerna.

Till skillnad från sina rivaler så har Samsung fortsatt att ha 3,5 mm hörlursuttag och mikroSD-kort ingång. Den ger också Bixby knappen en andra chans på vänstra sidan av mobilen för att ringa upp deras digitala assistent. Nej, du kan fortfarande inte ändra knappen att ta dig vart du vill utan en tredje parts applikation och du kommer helt klart fortfarande råka trycka på den istället för den närliggande volymknappen.

Display

 • 6,2 tum Quad HD+ Super AMOLED böjd skärm
 • 90 procent av framsidan av mobilen är nu skärm
 • Ingen inre skärm fingeravtryckssensor

Samsungs 6,2 tum display på Galaxy S9 Plus är lika stor som imponerande. Den är oförändrad från företagets tidigare Infinity Display – men det är eftersom det är en fantastisk skärm, så det är helt okej för oss.

S9 Plus har samma fina böjda skärm – nu med lite mindre ram 

S9 Plus har samma fina böjda skärm – nu med lite mindre ram 

Den är lång med 18,5:9 aspekt ration som har ställt standarden för alla helskärm smarttelefoner. Den kan visa en Quad HD+ upplösning, den ser fortfarande otrolig ut på den redan inställda Full HD 1080p. Det är kombinationen av de futuristisk liknande kurvade kanterna, livfulla färgerna och högkontrast ration som gör den slagkraftig.

Vi uppskattar också att Samsung har skapat en skärm som fyller 90% av framsidan av S9 Plus. Det finns väldigt lite ram, och inga skåror alls, så det känns som att du håller i en stor och vacker ljusstråle i din hand.

Den vackra ljusstrålen är benägen till felaktig beröring, vilket vi upplevde med kombinationen av den böjda skärmen och vårt fasta grepp i en sån stor mobil. Det är inte roligt att se sms:en försvinna eftersom vårt lillfinger råkade röra bakåtknappen (vilket råkar vara nära kanten) medan vi försökte greppa tag i den massiva 6,2 tums displayen.

Det finns ingen inne skärm fingeravtryckssensor, även om vi sett kinesiska mobilmärken som redan debuterat med den teknologin. Den teknologin kanske sparas till lanseringen av Note 9 eller kanske Galaxy S10.