PUBG nyheter och uppdateringar: detta är nytt i PlayerUnknown's Battlegrounds

[Uppdatering: PUBGs ökenkarta Miramar har äntligen ett lanseringsdatum för Xbox One och det är 24:e maj. Efter en period i testservern kommer kartan bli den andra tillgängliga kartan för Xbox-spelare.]

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska) 

När det gäller Battle Royale-spel är PlayerUnknown's Battlegrounds (eller PUBG för dem som redan är bekanta med spelet) är namnet du behöver känna till.

Under det gångna året har spelet ökat enormt i popularitet och gått från en Steam Early Access-titel till en fullständig Xbox-release, med en enorm följarbas på streamingtjänster som Twitch och Mixer.

Spelet finns tillgängligt på PC och Xbox One och slänger dig in i en match med 100 spelare i en ständigt krympande karta, där du eller ditt lag måste kämpa för att bli de sista kvar. Om du vinner dyker den eftertraktade "winner winner chicken dinner"-texten upp på skärmen framför dig, som du garanterat kommer ta en skärmdump av då den inte dyker upp så ofta.

Bluehole har varit långsammare när det kommer till uppdateringar, på grund av sina ansträngningar att begränsa fuskare i spelet. Det verkar som att teamet är redo att fortsätta med sin plan för 2018 och här hittar du all information du behöver om de senaste tillskotten till både Xbox One och PC versionerna av spelet, samt planerna för dem i framtiden.

De senaste PUBG uppdateringarna för PC

PC uppdatering 13 är här

Den senaste uppdateringen för PUBG är live och den är inte ens särskilt stor, speciellt jämfört med uppdatering 12. Den här uppdateringen fokuserar på en rad justeringar gällande vapenbalans, en flik i anpassningsmenyn där du kan ändra stilen på din fallskärm och spellobbyn stöder nu fler språk (bland annat ukrainska som är det senaste språket att komma till spelet).

Utöver detta kan spelare förvänta sig det vanliga utbudet av buggfixar och en helt ny bengal-fallskärm. Du kan läsa de fullständiga patchnoterna för uppdatering 13 på PUBGs hemsida.

De senaste PUBG uppdateringarna för Xbox One

Xbox uppdatering 11 är här

Bluehole arbetar för tillfället med att förbättra prestandan och stabiliteten på Xbox One, så det är precis vad du kan förvänta dig från den här uppdateringen. Tillsammans med några vanliga buggfixar, har förbättringar av grafisk prestanda och framerates på fordon fixats samt några justeringar för att förbättra krascher.

Layouten på din inventory har dessutom förbättrats med en tydligare kontrollguide och verktygstips samt snabbskrollning med LT/RT. Nu finns det dessutom en synlig räknare som visar antalet spelare som finns kvar på flygplanet.

Kan jag spela PUBG på mobil?

Global iOS och Android lansering

Absolut! PUBG finns nu tillgängligt till iOS och Android helt gratis. Detta är enligt utvecklarna en "perfekt" rekreation av spelets PC-version när det gäller kartor och funktioner.

Det finns dock naturligtvis några mobila optimeringar. Du kan förvänta dig automatisk upplockning, aim assist och touchkontroller, men röstchatten finns kvar som vanligt.

För att kunna spela PUBG på mobil behöver du använda minst iOS 9, vilket innebär iPhone 5 S eller nyare (även om en iPhone 6 rekommenderas för bästa prestanda). Android-ägare måste använda 5.1.1 Lollipop eller nyare och det finns mer än 500-enheter som stöder spelet.

Du behöver dessutom 2 GB RAM för att spela och nedladdningsstorleken är cirka 900 MB.

Detta kommer till PUBG på PC

Uppdateringar till PlayerUnknown's Battlegrounds har avtagit något under de senaste månaderna, som ett resultat av att utvecklingsteamet fokus på att försöka minska ned på fuskare i spelet. Det finns dock stora planer för spelet under 2018, något som de skrivit om i sitt blogginlägg för mars.

Från och med mars planerar Bluehole att ge ut en större uppdatering till PC varannan månad, som antingen erbjuder förändringar i befintliga system eller som lägger till nytt innehåll.

En helt ny 4 x 4 karta har lanserats på spelets experimentella testserver. Den här nya kartan är mycket mindre än någon annan vi sett i PUBG tidigare, något som innebär en högre spelartäthet och kortare matchtider. Bluehole lovar att detta kommer resultera i snabbare och intensivare gameplay.

Det arbetar dessutom på en lite större 8 x 8 karta, men detaljerna gällande denna är än så länge få.

Bluehole har meddelat att Fortnite-liknande Event Modes kommer till PUBG väldigt snart. Detta kommer vara speciella spellägen, som kommer finnas tillgängliga under begränsade perioder via uppdateringar. Bluehole har nyligen vidareutvecklat gällande dessa nya lägen och sagt att de experimenterar med ett nytt War Mode. Det skiljer sig något från en Battle Royale eftersom spelare får vapen från början och lagkamrater respawnar när de dör, tills ett lag når 80 poäng. Detta liknar klassiska online skjutspel lite mer och kommer kanske att kännas lite mer bekant och lite mindre frustrerande för dem som inte är vana med den långsammare och lootbaserade naturen i PUBGs Battle Royale-matcher.

War Mode finns bara tillgängligt på custom servrar, som enbart kan nås av PUBG Partners på Windows datorer, men det finns planer på att introducera läget till allmänheten i framtiden.

De kommer naturligtvis fortsätta med sitt arbete för att förbättra spelet och sina ansträngningar för att minimera fuskande i spelet.

Bluehole kommer att bygga grunden för en eSport-liga under 2018 och en stor del av arbetet kommer att fokusera på att förbättra åskådarnas erfarenhet.

Trots att listan över kommande förändringar inte är allt för maffig, ger den en bra försmak på de ambitiösa tilläggen vi kan förvänta oss i framtiden.

Detta kommer till PUBG på Xbox One

Framtiden för PUBG på Xbox One verkar vara mer fokuserad på att förbättra kvaliteten på spelarupplevelsen, eftersom Bluehole själv medger att spelets prestanda på konsol helt enkelt inte lever upp till den önskade standarden.

Konsolspelare kan förvänta sig nya uppdateringar varannan eller var tredje vecka som kommer att fokusera på att optimera prestanda, användargränssnitt, inventory UX, alternativ för personligare kontroller och förbättrad matchmaking.

Spelare kan också förvänta sig samma emotes som PC-versionen redan har. Den största nyheten är nog dock att Miramar-kartan kommer att dyka upp till Xbox under våren.

Xbox kommer också få Fortnite-liknande Event Mode. Dessa tillfälliga spellägen kommer att finnas tillgängliga på alla plattformer via en uppdatering.

Bluehole har sagt att de vill hålla saker och ting simpelt med det första evenemanget, som kommer vara en åtta mot åtta match med större chanser att hitta särskilda typer av vapen, som snipers. De överdrev inte när de sa simpelt. Detta är dock nödvändigt för att testa spellägets grunder, så fler spellägen kan utforskas i framtiden.

Amanda Westberg
Chefsredaktör TechRadar Norden

Amanda Westberg har varit en del av TechRadar-projektet sedan starten 2018 och sitter nu på rollen som chefsredaktör för TechRadar i Norden. Under sin tid på hemsidan har hon hunnit skriva tusentals artiklar och håller noggrann koll på teknikvärlden och dess trender. Som en gamer och träningsentusiast har hon en förkärlek för allt gaming- och fitnessrelaterat, där bland annat smartklockor är en favoritkategori att skriva om.