Applen iPhonejen huhuillaan siirtyvän kokonaan OLED-näyttöihin vuonna 2020

iPhone

Applen lippulaivapuhelimet muuttuivat OLED-näytöllisiksi iPhone X:n myötä – edullisempaa iPhone XR:ää lukuun ottamatta – ja nyt yhtiö näyttäisi olevan hylkäämässä LCD-näytöt kokonaan vuonna 2020 julkaistavien mallien osalta.

Uusimmasta huhusta vastaa Wall Street Journal, joka tukee osittain viime vuonna kuultua huhua, jonka mukaan Applen puhelimet olisivat OLED-näytöllisiä jo tämän vuoden mallien osalta. Jälkimmäisen suhteen emme ole saaneet vielä varmuutta.

Applen iPhone X oli yhtiön ensimmäinen puhelin OLED-näytöllä, mutta valmistaja on siitä huolimatta ollut jo vuosien ajan perässähiihtäjä Samsungille, Googlelle, LG:lle ja OnePlussalle, jotka ovat tarjonneet valikoimissaan jo kirkkaampia ja korkearesoluutioisempia näyttöjä.

Yhtiöllä voi olla kuitenkin muita syitä vaihtoon. Kuten 9to5Mac huomauttaa, LCD-näytöt tarvitsevat yhden taustavalaistuksen, kun taas OLED-näytöissä jokainen pikseli on valaistu erikseen.

Tämän myötä Applelle avautuisi mahdollisuus suunnitella näyttöjä, jotka eivät toistaisi jo totuttua neliskanttista muotoilua. Toisen huhun mukaan Apple saattaisi myös olla suunnittelemassa kosketuspohjaista OLED-näyttöä tehdäkseen vuoden 2019 iPhoneista ohuempia, minkä lisäksi 9to5Macin mukaan yhtiö harkitsee myös kuperia malleja.

Yksi syy, miksi Apple ei ole luopunut LCD:stä: Samsung

Applen hidas siirtyminen OLED-näyttöihin voi johtua myös kysynnästä ja tarjonnasta: Samsung on edelleen suurin OLED-näyttöjen valmistaja.

Apple odotti edullisen iPhone XR:n olevan edellisen sukupolven parhaiten myynyt malli, mutta neljännesvuosittaiset puhelinmyynnit olivat odotettua heikommat – etenkin Kiinassa – mikä osaltaan laski yhtiön vuosiennusteita 93 miljardista dollarista 84 miljardiin dollariin. Kiina voi olla kuitenkin tärkeässä asemassa, sillä monet puhelinvalmistajat julkaisevat siellä tehokkaita ja huomattavasti Applen puhelimia halvempia malleja.

Joten Applen OLED-näyttöjen omaksuminen saattaa olla yhtiölle välttämätön liike tuodakseen omat puhelimensa nykypäivään pysyäkseen kilpailijoidensa perässä.

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.