Our Early Verdict

OnePlus 6 kjennes ut som den har blitt voksen, og den virker ikke malplassert ved siden av toppmodeller fra produsenter som Apple, Samsung og Sony. Ytelsen er god, skjermen er lyssterk og fargerik, designet er tiltalende og du får med et solid kamera på kjøpet.

For

 • Massevis av ytelse og gode kameraer
 • Rent og ryddig Android-grensesnitt
 • Glassdesignet er førsteklasses

Against

 • «Bare» Full HD-oppløsning
 • Ikke minnekortleser
 • Bare én (nedovervendt) høyttaler

OnePlus 6 føles som den mest polerte og førsteklasses smarttelefonen OnePlus har laget i sin korte levetid.  

Alle overflater er av glass, og det gjør at den står seg godt ved siden av flaggskipmodeller som Samsung Galaxy S9 og iPhone X. I tillegg får du en stor 6,28 tommer skjerm komplett med tidsriktig sort hakk, dobbelt kamera, kombinasjon av fingeravtrykkleser og ansiktsgjenkjenning, og opptil 256 GB lagring.

Den har også fått flere grunnleggende forbedringer sammenlignet med OnePlus 5T (og OnePlus 5) som den erstatter, og tross at den ikke er direkte nyskapende så er OnePlus 6 en attraktiv totalpakke som holder seg relevant i 2018.

Lanseringsdato og tilgjengelighet

 • Lanseringsdatoen for OnePlus 6 er 22. mai.
 • Den kommer først til Nord-Amerika, Europa og India.

Den offisielle lanseringsdatoen til OnePlus 6 er 22. mai, og vi vet den slippes først i Nord-Amerika, Europa og India. Om telefonen slippes i Norge samtidig med resten av Europa er fortsatt ikke helt klart, men vi får i hvert fall vår egen popup-event 22. mai i regi av Telia på Byporten i Oslo. For øvrig slippes den hvite utgaven i et begrenset antall 5. juni.

Prisen på OnePlus 6

 • Den rimeligste modellen har 6 GB RAM og 64 GB lagring.
 • Den dyreste har 8 GB RAM og 256GB lagring.

OnePlus 6 blir tilgjengelig i tre ulike varianter, der den rimeligste er utstyrt med 6 GB RAM og 64 GB lagring.

Neste steg opp gir deg 8 GB RAM og 128 GB lagring, mens toppmodellen er utstyrt med 8 GB RAM og 256 GB lagring.  

De norske prisene på de ulike OnePlus-variantene er forsatt ikke bekreftet, men den amerikanske prisen begynner på 529 dollar (ca. 4300 kroner) for den rimeligste utgaven, noe som er dyrere en OnePlus 5T som begynte på 499 dollar (ca. 4100 kr).

Neste steg opp på produktstigen vil gå for 579 dollar (ca. 4700 kr), noe som også er 20 dollar mer enn den tilsvarende 5T-modellen.

Sist, men ikke minst, har vi toppmodellen som viser seg å være den dyreste OnePlus-telefonen noen gang, med en prislapp på 629 dollar (ca. 5100 kr).  

Design

 • Førsteklasses glassdesign med Gorilla Glass 5.
 • Varslingsbryteren har byttet side.
 • Forbedret motstandsdyktighet mot vann, og hodetelefonutgangen er bevart.

Det første du merker når du plukker opp OnePlus 6, er at den føles annerledes enn tidligere OnePlus-flaggskip. Årsaken er glassflatene foran og bak, som erstatter metallutformingen disse telefonen har hatt siden OnePlus 3.

Du finner Gorilla Glass 5 på begge sider, og det betyr forhåpentligvis at den tåler en støyt – samtidig er det ikke til å komme unna at metall alltid vil være mer solid. For ulykkesfuglene der ute er det derfor en gledelig nyhet at OnePlus legger ved et gjennomsiktig silikondeksel i esken, som gir både bedre beskyttelse og grep.

Det er ikke første gang OnePlus har satset på et gjennomført glassdesign – OnePlus X var telefonen som fikk den æren – men det er første gang selskapet gjør det med en toppmodell.

Se våre første bilder av OnePlus 6 nedenfor.

Image 1 of 11

Image 2 of 11

Image 3 of 11

Image 4 of 11

Image 5 of 11

Image 6 of 11

Image 7 of 11

Image 8 of 11

Image 9 of 11

Image 10 of 11

Image 11 of 11

OnePlus hevder de har forbedret motstandsdyktigheten mot vann siden forgjengeren, men den er ikke utstyrt med en IP-sertifisering som forteller oss nøyaktig hvor vanntett den er. 

I stedet understreker OnePlus at de har gitt den bedre beskyttelse mot mer realistiske problemer som plutselige regnskyll eller uhell der du mister telefon i vann og tar den raskt opp igjen. Det betyr vel i praksis at hvis du putter den i vann, så gjør du det på egen risiko.

Med sine 155,7 x 75,4 x 7,75 mm har OnePlus 6 omtrent samme størrelse som 5T. Den er tykkere og bredere, men litt lavere – og det er imponerende når man tar den store skjermen i betraktning.

Den er også tyngre enn 5T med sine 177 g, der forgjengeren var på 163 g. Forskjellen er så vidt merkbar når du holder begge modeller i hendene, men det er ikke snakk om mye.

Av/på-knappen sitter på høyre side av telefonen, og ovenfor den finner du den populære varslingsbryteren som lar deg bytte raskt mellom stille, vibrering og full ringelyd.

 

Denne bryteren har tradisjonelt vært på venstre side av telefonen, men OnePlus har valgt å bytte om plassen på den og SIM-plassen fordi brukerne har gitt tilbakemelding om at den er vanskelig å bruke når man har flipdeksel på telefonen.

SIM-plassen har for øvrig rom for to nanoSIM-kort, og begge tillater 4G-forbindelse. Dermed kan du dra nytte av full datahastighet på to ulike nettverk.

På baksiden finner du også fingeravtrykkleseren under den utstikkende rekken av kameralinser, men du vil merke at den har blitt mindre enn før.

Fremfor en rund leser, har OnePlus i stedet valgt en mindre og mer oval form. Vi har fått høre at det er flere grunner til det, men det eneste OnePlus har fortalt oss om saken er at noen i design-teamet kommenterte at en sirkel under kameralinsene fikk helheten til å se ut som et utropstegn.

OnePlus hevder at fingeravtrykkleseren kan låse opp telefonen på 0,2 sekunder, men det er ikke den eneste biometriske teknologien du får med på kjøpet. OnePlus 6 kommer også med ansiktsgjenkjenning, og selv om vårt førsteinntrykk er at den også er rask så går den nok litt tregere enn fingeravtrykkalternativet.

Vi finner også gode nyheter ved bunnen av telefonen, for der har OnePlus valgt å beholde hodetelefonutgangen. Dermed kan du bruke de vanlige hodetelefonene dine uten behov for adapter.

På samme sted finner du også en ensom nedovervendt høyttaler, og det er skuffende for slike er lett å dekke over når du holder telefonen i landskapsmodus. I tillegg får du ikke mulighet for stereo, slik du gjør med to høyttalere.

Nytt med OnePlus 6 er også muligheten til å velge mellom tre ulike fargevarianter. Selskapet bryter dermed med tradisjonen som har gått på å slippe én fargevariant først og så følge opp med flere etter hvert. Hvilke farger du kan velge mellom, er imidlertid avhengig av hvilken kombinasjon av RAM og lagring du vil ha.

Det er fortsatt en mulighet for at flere farger blir introdusert senere, men inntil videre kan du velge mellom Mirror Black, Midnight Black og Silk White der sistnevnte altså blir tilgjengelig i begrenset antall litt senere.

Mirror Black, som er varianten vi har tatt en nærmere titt på, har en blankpolert og veldig reflekterende overflate som suger til seg fingermerker. Dette er også den eneste varianten du får tak i om du vil ha grunnmodellen med 6 GB RAM og 64 GB lagring.

Midnight Black har en mattere overflate, takket være et eget lag under glasset som er perforert med tusenvis av små hull, og dette er den eneste varianten du kan velge hvis du vil ha toppmodellen med 8 GB RAM og 256 GB lagring.

Mellommodellen er derimot tilgjengelig med begge typer overflate, i tillegg til den hvite varianten. Sistnevnte har på sin side en unik overflate som følge av et lag av såkalt «crushed pearl» under glasset, og resultatet er en mer keramisk følelse.

Skjerm

 • OnePlus' største skjerm til nå med 6,28 tommer.
 • Full HD og optisk AMOLED med 19:9-forhold.
 • Skjerm-til-telefonforhold på 84%.

Skjermen er en av de mest imponerende sidene ved OnePlus 6. Faktisk er dette den største skjermen selskapet noen gang har puttet inn i en telefon, og med sine 6,28 tommer og Full Optisk AMOLED-teknologi overgår OnePlus 6 den 6,1 tommer store skjermen til 5T med god margin.

OnePlus fortsetter også å brukle det populære 19:9-formatet, og du får dermed en høyere skjerm som gir deg god plass til å rulle gjennom lister som for eksempel Twitter-strømmen din.

Selv om skjermen er større, er oppløsningen likevel «bare» full HD. Helt nøyaktig snakker vil 2280 x 1080, og det gir oss den samme pikseltettheten som på tidligere OnePlus-flaggskip med 402 ppi.

I en verden der QHD raskt begynner å bli normen i den øvre delen av mobilmarkedet, er skjermoppløsningen helt tydelig et punkt der OnePlus har valgt å spare inn så de kan holde totalkostnadene nede.

Med reduseringen av skjermkantene oppe og nede, dekker skjermen til OnePlus 6 84% av fronten på telefonen. Det vil nok de som setter spesielt stor pris på store skjermer glede seg over, men det har sin pris: OnePlus har samtidig gitt det nye flaggskipet sitt et sort hakk som minner om det kontroversielle iPhone X-hakket mange elsker å hate.

Hakket er mindre enn det på Apples toppmodell, men større enn det du finner på Essential Phone, og det ligner ganske mye på det vi kjenner fra Huawei P20.

OnePlus er opptatt av å understreke at hakket ikke bare er et forsøk på å gjøre det samme som alle andre. En talsmann for selskapet fortalte oss at de kjenner godt til trenden som går mot stadig større skjermer som dekker mer av telefonene, og avgjørelsen om å gi OnePlus 6 et slikt hakk ble vurdert nøye.

–  Vi vil levere den beste teknologien akkurat nå, og siden vi kun lager ett produkt av gangen må vi være trygge på teknologien vi putter inn i enhetene våre. For øyeblikket er et hakk den beste løsningen, og i det store og det hele handler det egentlig om skjermen og ikke hakket.

Enten du er for eller imot hakket, har det i det minste en funksjon på OnePlus 6 – det gir nemlig plass til både frontkameraet, ørehøyttaleren, en varsellampe og lyssensoren.

Er du ihuga motstander av slike hakk, kan du i praksis også skjule det ved å gjøre skjermen på hver side sort slik at du får en sammenhengende sort linje. 

Valget er altså ditt, men vi synes det er noe tilfredstillende med hvordan skrivebordsbakgrunnen bretter seg rundt det sorte feltet. Men kanskje det bare er oss.

Når du tar OnePlus 6 ut av esken, vil du fort oppdage at den kommer med en forhåndsinstallert skjermbeskytterfolie. Det kan være fint, men det går også litt utover helhetsinntrykket av telefonen, i tillegg til å fungere som en støv- og fingermerkemagnet.

Folien er enkel å fjerne slik at du får frem det eksklusive utseendet, men da øker jo samtidig sjansen for at skjermen skal utsettes for riper og hakk. Dermed er det opptil deg hva du synes er viktigst.

What is a hands on review?

'Hands on reviews' are a journalist's first impressions of a piece of kit based on spending some time with it. It may be just a few moments, or a few hours. The important thing is we have been able to play with it ourselves and can give you some sense of what it's like to use, even if it's only an embryonic view. For more information, see TechRadar's Reviews Guarantee.