Teslan autopilotti saa päivityksen

Elon Musk twiittasi, että Teslan omistajat saavat elokuussa ilmaisen ohjelmistopäivityksen, joka parantaa autojen autopilotti-ominaisuutta.

Päivitys V9 kehittää muun muassa auton ohjausta ja navigointia. Tarkoituksena on tehdä itsestään ajavista autoista aiempaa omatoimisempia ja turvallisisempia.

Muks kertoi twiitissään, että nykyiset ohjelmistoviat "korjattaisiin täysin elokuun päivityksessä" ja että V9-päivitys "sallisi täysin autonomisia toimintoja".

Tesla pelaa varman päälle

Tesla on saanut viime aikoina paljon negatiivista julkisuutta useiden autopilottien ajamien kolareiden myötä. 

Valmistaja on viitannut väsymättömästi siihen, että onnettomuuksissa on ollut kyse inhimillisistä virheistä ja että autopilotti-nimitys on saanut osan kuljettajista luottamaan ominaisuuteen liikaa. Tesla korostaakin, että kyse on nimenomaan avustimesta, eikä täysin itsenäisesti ajavasta ja navigoivasta järjestelmästä.

V9-päivityksen pitäisi ainakin teoriassa parantaa kuljettajien turvallisuutta, mutta Teslalla ja muilla autonomisten ajoneuvojen valmistajilla on yhä suuri savotta edessään, jos ne mielivät voittaa takaisin kuluttajien luottamuksen.

Henry St Leger

Henry is a freelance technology journalist, and former News & Features Editor for TechRadar, where he specialized in home entertainment gadgets such as TVs, projectors, soundbars, and smart speakers. Other bylines include Edge, T3, iMore, GamesRadar, NBC News, Healthline, and The Times.