Läcktes precis en Surface Laptop 2 i ett avsnitt av Iron Fist på Netflix?

Microsoft Surface laptops.

Ryktena om att Microsoft förbereder sig för att lansera deras nya Surface Laptop 2 vid deras pressevenemang den 2 oktober kan precis ha hettat till ännu mer. Detta är tack vare en ovanlig källa, nämligen i form av superhjälteserien Iron Fist på Netflix.

Det var uppmärksamma journalister på den tyska hemsidan WindowsUnited.de som rapporterade fyndet, då en karaktär i serien lyfter fram en svart Laptop-liknande enhet med Microsofts logo på baksidan 50:54 minuter in i det första avsnittet i säsong 2 av Iron Fist på Netflix. Logon är precis lik den som används på företagets Surface-enheter.

Det är oerhört vanligt med produktplaceringar i populära tv-serier och filmer, men det är ganska ovanligt att se produkter som ännu inte släppts officiellt.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Källa: Windowsunited.de

Källa: Windowsunited.de (Image credit: windowsunited.de)

Vi fick bara en väldigt kort glimt av enheten, så vi kan inte direkt kalla detta konkreta bevis. Med tanke på att det går rykten om att Microsoft planerar att släppa en svart Surface-enhet, som tydligen är känd som "Surface Black" internt, kan detta dock mycket väl vara en hint om vad som är på väg.

Prislapp

Under tiden föreslår ett annat rykte att Surface Laptop 2 och Surface Pro 6 kommer att presenteras under evenemanget den 2 oktober och trots att båda enheter kommer att erbjuda uppdaterade specifikationer, kan de komma att kosta lika mycket som sina föregångare från den tidigare generationen.

Detta är välkomna nyheter som kommer från Roland Quant på Winfuture, som publicerade ett inlägg på Twitter, där han nämnde att de två enheterna kommer att ha samma pris som tidigare. Han nämnde även att vi inte kommer att få se någon annan hårdvara.

Vi kommer inte att behöva vänta särskilt länge för att få reda på om dessa läckor stämmer eller inte och vi kommer att befinna oss på Microsofts evenemang för att rapportera live om allt nytt företaget avslöjar under presentationen.

Matt Hanson
Managing Editor, Core Tech

Matt is TechRadar's Managing Editor for Core Tech, looking after computing and mobile technology. Having written for a number of publications such as PC Plus, PC Format, T3 and Linux Format, there's no aspect of technology that Matt isn't passionate about, especially computing and PC gaming. Ever since he got an Amiga A500+ for Christmas in 1991, he's loved using (and playing on) computers, and will talk endlessly about how The Secret of Monkey Island is the best game ever made.