OnePlus 6T saa näyttölasin alle upotetun sormenjälkitunnistimen

Emme tiedä vielä kovin paljoa tulevasta OnePlus 6T:stä, mutta saimme vahvistuksen ainakin yhteen erittäin mielenkiintoiseen uutuusominaisuuteen: näyttöön integroituun sormenjälkitunnistimeen.

OnePlus vahvisti asian CNET:ille lähettämässä sähköpostissaan ja kertoi, että uuden toiminnon nimeksi tulee Screen Unlock. Sormenjälkitunnistimen lisäksi puhelimessa tulee olemaan edelleenkin myös Face Unlock -kasvojentunnistus. OnePlus 6T on samalla myös 0,45 mm paksumpi kuin OnePlus 6. Uskallamme kuitenkin sanoa, ettei eroa todennäköisesti huomaa käytössä.

OnePlus 6T:n muotoilu tulisi myös ilmeisesti näyttämään aiempaa saumattomalta ja laadukkaammalta. Emme tosin ole vielä saaneet asiasta mitään vahvistusta valmistajalta.

OnePlus paljasti myös, että heidän tarkoituksenaan oli tuoda näyttöön integroitu sormenjälkitunnistin jo viime vuoden OnePlus 5T:hen, mutta päätti lykätä uudistusta, koska teknologia "ei ollut riittävän pitkällä täyttääkseen [OnePlussan] vaatimukset nopeasta ja sulavasta kokemuksesta".

Kilpailijoitaan edellä

Näyttöön integroitu sormenjälkitunnistin saattaa hyvinkin muodostua yhdeksi OnePlus 6T:n myyntivalteista – suurin osa sen kilpailijoista ei nimittäin todennäköisesti tarjoa kyseistä toimintoa vielä tämän vuoden puolella.

Ominaisuuden tuominen OnePlus 6T:hen ei silti tullut suurena yllätyksenä, sillä jo aiemmin julkaisemamme vuodot ovat viitanneet siihen. OnePlussalla on myös ollut tapana hakea inspiraatiota samaan konserniin kuuluvan Oppon R-sarjasta. Myös uusimmassa Oppo R17:ssä on näyttöön upotettu sormenjälkitunnistin.

Valmistaja ei ole vahvistanut vielä mitään muita tietoja, mutta huhujen mukaan OnePlus 6T saisi Snapdragon 845 -suorittimen, kolme takakameraa ja ohutreunaisen näytön pisaramaisella näyttölovella.

Saamme varmasti tietää pian OnePlussan seuraavasta puhelimesta, sillä laite julkaistaan näillä näkymin lokakuussa tai marraskuussa. Valmistaja saattaa hyvinkin vahvistaa lisää huhuja ennen sitä.

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.