Chili lanserer abonnement med fri data

(Foto: Sindre Grading)

Nå skjer endelig det mange mobilkunder i Norge har ventet på, og det er lavprisaktøren Chili Mobil som er først ute – fra og med i dag tilbyr de et mobilabonnement med fri data, og prisen er satt til 399 kroner. Da er også fri ringing, SMS og MMS inkludert.

Det skal imidlertid sies at du ikke står helt fullstendig fritt til å bruke så mye data du vil. Chili har nemlig satt en grense ved 1000 GB i måneden, og i EU/EØS begrenses du til 12 GB med mindre du betaler ekstra.

Med på kjøpet får du også to måneder med TV 2 Sumo inkludert i prisen, og hvis du velger å fortsette å abonnere etter de månedene går totalprisen opp til 479 kroner. Avbestiller du TV 2 Sumo, forblir abonnementsprisen 399 kroner.

Kun til personlig mobilbruk

Det er også verdt å nevne at bruk av Chilis fri data-abonnement med for eksempel en mobil bredbåndsruter, er å regne som brudd på avtalevilkårene. 

Til Tek.no forteller Chili Mobils sjef Lars Ryen Mill at abonnementet er ment til personlig forbruk, og ikke som en erstatning for fast bredbånd. Hvor grensen for personlig forbruk går er mer usikkert, men man må som nevnt uansett forholde seg til grensen på 1000 GB.

Han omtaler samtidig lanseringen som en revolusjon for mobilmarkedet, og mener «Chili Mobil kommer inn fra sidelinjen med et datasjokk som vil ryste konkurrentene i grunnvollene.»

Fri data er som kjent normen i mange andre land, og det har vel egentlig bare vært et spørsmål om tid før en av de norske mobiloperatørene tok dette spranget. Så blir det spennende å se om de andre velger å følge etter. 

Truls Steinung
Journalist

Truls Steinung har jobbet for TechRadar siden starten i Norden i 2018, og har før det over 10 års erfaring som tech-journalist for en rekke ulike utgivelser. Han fokuserer hovedsakelig på produkttesting, og han har spesielt god kjennskap til lydprodukter, mobil, PC og nettverk.