iPhone 13-lancering: alle de produkter vi forventer at se fra Apple

Apples annoncering af eventen "California Streaming"
(Foto: Apple)

Den kommende Apple-event i 2021 er sat til 14. september, og vi forventer at høre om den nye iPhone 13 sammen med en lang række andre enheder og opdateringer fra Apple. Men hvilke produkter forventer vi at se sammen med iPhone 13?

Hvis de seneste år er noget at gå efter, forventer vi at se et hlt nyt sortiment af iPhones vil være i fokus ved Apples event suppleret med et par andre produkter.

Disse kan være faktiske enheder som Apple Watch 7 eller nye tjenester - og da eventen officielt bærer navnet 'California Streaming', får vi måske mere at se omkring Apples (som Apple TV Plus) frem for enheder.

På den anden side kan augmented reality (AR) være eventens overraskelse  (besøg Apples eventside på mobilen og tryk på eventbilledet 14. september) hvor Apple præsentere mere AR/MR-funktionalitet i de nye enheder.

Selvom vi forventer, at alt bliver præsenteret ved denne event, er det altid muligt, at Apple deler virksomhedens lanceringer i to, hvilket skete sidste år, hvor iPhone 12 ikke blev lanceret ved Apples september-event. Vi fik derimod den nye iPad, iPad Air 4, Apple Watch 6 og Apple Watch SE at se sammen med afsløringen af Apple One-pakken til Apple-abonnementstjenester. IPhone 12 og dens søskende blev afsløret ved Apples event i oktober sammen med Apple HomePod mini.

Selvom vi ikke forventer, at Apple gør det samme med iPhone 13, er der ved de seneste to år events blevet afsløret en lang række gadgets. Her er hvert produkt, vi forventer at se fra Apple afsløret ved lanceringen af iPhone 13.

Hvornår ligger Apples næste event / iPhone 13-lancering?

Apple er vært for en YouTube-livestream af lanceringen af iPhone 13-serien, som  starter, når eventen går i gang den 14. september kl. 19.00 dansk tid..

Når eventen begynder, kan følge vores engelske live-dækning her.

Hvad vi forventer at seved Apples 14. september-event

Kameraene på bagsiden af en hvid iPhone 12 Pro

(Image credit: Apple)

iPhone 13

Det er måske oplagt, men vi forventer naturligvis en lignende iPhone-lancering med fire nye modeller, som vi fik med sidste års iPhone 12-serie. I så fald betyder det to enklere modeller - basismodellen iPhone 13 og iPhone 13 mini - samt topmodellerne iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. Der er altid en mulighed for, at de nye modeller vil følge navngivningskonventionen iPhone 12S, men vi har ikke hørt nogen rygter om det.

Vi forventer ikke, at iPhone 13-serien bliver væsentligt forbedret i forhold til sine forgængere. De får sandsynligvis samme størrelse og næsten identiske kameraer, selvom rygter siger, at kamerarevnen på forsiden vil være mindre. Skærmene kan blive forbedret, og vi kan få opdateringshastigheder på 120 Hz (på alle modeller, eller muligvis kun i de dyrere Pro-modeller). Der kan også være en form for altid-tændt funktion samt batteriforbedringer.

Et Apple Watch 6 med blå urskive og brun læderrem

(Image credit: Shutterstock)

Apple Watch 7

Der går rygter om, at Apple Watch 7 kan blive lanceret sammen med iPhone 13, selvom vi også har hørt rygter om, at det kan blive forsinket på grund af produktionsvanskeligheder. Den gode nyhed (hvis du vil kalde den "god"): Disse forsinkelser er relateret til designforskelle.

Ja, rygter siger, at Apple Watch 7 får et nyt look, som i så fald er der tale om det første visuelle redesign i historien for denne smartwatch serie. Den næste wearable-gadget fra Apple kan følge i fodsporene på iPhone 12 ved at få flade sider og også øgede størrelse pål 41 mm og 45 mm (sammenlignet med 40 og 44 mm) med en større skærm på 1,9 tommer. Der er også rygter om, at enheden kan have et glycometer til måling af blodsukkerniveauer, selvom nogle kilder hævder, at vi ikke får denne funktion at se i år

AirPods 3

To hænder med Airpods 2-etui og Airpods 2

(Image credit: TechRadar)

Forvent, at et nyt par af Apples ægte trådløse hovedtelefoner får debut ved den store lanceringsevent den 14. september. Mange rygter har antydet, at de vil komme sammen med iPhone 13, og vi har også en idé om et par af opgraderingerne.

Længere batterilevetid rygtes at være en af de største ændringer her, og et læk lyder, at de vil være 20 % bedre end tidligere versioner. Der kan også være forbedringer af basniveauerne på AirPods 3.

iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 og macOS 12

FitnessTotals app vist på en iOS 14

(Image credit: Shutterstock - Alim Yakubov / FitnessTotals)

Vi ved allerede, at iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS 12 og tvOS 15 eksisterer, men vi har endnu ikke hørt, hvornår de nye opgraderinger lander på eksisterende gadgets. 14. september kan være den dag, hvor vi lærer om udgivelsesdatoer for hver af disse softwareopdateringer.

I tidligere år har Apple brugt sine iPhone -lanceringer til at bekræfte udgivelsesdatoen for sin seneste version af iOS og mere. IPhone 13 forventes at komme med iOS 15-software, så virksomheden ønsker at skubbe sine opgraderinger til eksisterende enheder på et lignende tidspunkt.

Det er i øjeblikket uklart, hvornår du kan downloade softwaren, men forvent at høre mere under Apple-eventen.

iPad mini 5 ved siden af en iPhone

(Image credit: Future)

iPad mini 6

Det ser ud til, at der endelig kommer en ny iPad mini. Rygtet siger, at iPad mini 6 lanceres sammen med den nye iPhone 13-serie - efter lang ventetid. IPad mini 5 kom på markedet i 2019.

Rygtet siger, at iPad mini 6 vil være uden en hjemmeknap, der bliver droppet til fordel for en fingeraftrykslæser integreret i låseknappen (meget ligesom på iPad Air). Den kan også få en USB-C-port, smarte stik til fastgørelse af tastatur og andet tilbehør - og muligvis en mini LED-skærm. Rygter tyder også på, at vi måske får en iPad mini Pro (eller iPad Pro mini, som den også kan kaldes), som sandsynligvis får bedre specifikationer og 5G -kapacitet.

iPad 2020

(Image credit: Future)

iPad (2021)

Vi forventer også en opdatering af iPad på startniveau i form af en iPad (2021). I så fald vil det være en efterfølger til iPad 10.2 (2020), som blev lanceret sidste år. Rygtet siger, at der ikke er de store ændringer, men prisen kan være noget lavere.

Vi har også hørt, at denne tablet kan have en 10,5-tommer skærm (sammenlignet med forgængerens 10,2-tommer skærm), en A13 Bionic-processor (som debuterede i iPhone 11) og 4 GB RAM. Den kan også starte med 64 GB lagerplads i den prismæssigt mest overkommelige model, hvilket i så fald vil være en øgning fra 32 GB. Men de rygter, vi har hørt, som udgør en god håndfuld, hævder, at designet ikke ændres meget, bortset fra at den bliver noget tyndere og lettere.

MacBook Pro M1

(Image credit: Future)

Macbook Pro M1X

Efter at have set MacBook Pro 13" debutere med M1-processor i november sidste år, har vi ventet på, at Apple skulle afsløre nye MacBook Pro-modeller. Det kan være modeller af typen MacBook Pro 14" og/eller MacBook Pro 16". Rygter tyder også på, at den kommer med en forbedret version af Apples eget silicium, kaldet M1X. Hvad med de dårlige nyheder? Den kommer måske ikke samtidig med den nye iPhone 13-serie, men får muligvis en lancering i oktober, eller måske i november.

Ligesom 16-tommeren erstattede 15-tommer i 2019, kan en 14" MacBook Pro muligvis erstatte sidste års M1-model. Da Apple har formået at gøre skærmen større ved at reducere rammen uden at øge størrelsen på 16" MBP-chassiset, forventer vi det samme med 14-tommeren. Det vil glæde ejere af mapper og tilbehør.

Den næste bærbare model kan også tage et skridt væk fra det "afrundede design", som Apple tidligere har brugt, og i stedet få et design med mere lige kanter, som iPhone 12- og iPad Pro-modellerne har. Det er stadig uklart, om den nye MBP vil få et mini LED-display