Hands on: Arvostelussa LG G7 ThinQ

Järkevä, muttei vallankumouksellinen

What is a hands on review?
TODO alt text

Our Early Verdict

LG G7 ThinQ on täysin yllätyksetön, riskejä välttävä älypuhelin, joka on tehty älykkääksi, muttei erityisen näyttäväksi. Siinä on keinoälyä hyödyntävä kamera, äänekäs Boombox-kaiutin ja kirkas 6,1-tuumainen näyttö. Se ei tarjoa mitään ällistyttävää, mutta on silti järkevä päivitys LG G6:lle.

For

 • Suuri näyttö on erittäin kirkas
 • Kamerassa on laajakuvaus
 • Boombox-kaiutin on äänekäs

Against

 • Huonompi akunkesto
 • LCD ei pärjää OLED-näytöille

LG:n uusimmassa Android-puhelimessa, G7 ThinQ:ssa on erittäin kirkas LCD-näyttö, jota voi katsoa jopa suorassa auringonvalossa. Ironista kyllä, se on lähes ainoa loistava asia uutuuspuhelimessa.

Puhelin on järkevä, muttei kovin merkittävä päivitys viime vuoden G6:sta. Siinä on muun muassa suurempi 6,1-tuumainen näyttö, keinoälytoiminnoilla varustetut kamerat, äänekäs Boombox-kaiutin, nopeampi suoritin ja Googlen uusi Android 8.0 Oreo -käyttöliittymä.

Puhelin ei aiheuta välitöntä wau-reaktiota. LG G7:ssä ei ole Samsung Galaxy S9:n kaarevaa OLED-näyttöä, Huawei P20 Pron triplakameraa tai OnePlus 6:lta odotettua hinta-laatusuhdetta. Puhelimessa on kyllä iPhone X:stä tuttu notch, mutta sitä ei ole täytetty Applen hienolla 3D TrueDepth -kameralla.

LG korostaa, että G7 ThinQ on ennen kaikkea järkevä ostos eikä markkinoiden näyttävin puhelin. Monen mielestä ThinQ-lisänimi kuulostaa lähinnä kiusalliselta, mutta valmistaja haluaa ilmeisesti korostaa sillä puhelimen kehittyneitä keinoälyominaisuuksia. Nimeäminen ei ehkä ole LG:n vahvuus, mutta onneksi puhelimen toteutus on paremmalla tasolla.

LG G7 ThinQ on tavallisen näköinen, riskejä karttava puhelin. Se täyttää odotuksemme, mutta ei ylitä niitä.

LG G7 ThinQ on tavallisen näköinen, riskejä karttava puhelin. Se täyttää odotuksemme, mutta ei ylitä niitä.

Puhelimen vasemmalla sivulla on erillinen AI-painike, joka laukaisee tutun Google Assistantin. Olemme iloisia, ettei LG sortunut Samsungin tavoin pakottamaan käyttäjiään johonkin puolivillaiseen virtuaaliassistenttiin, jonka valmistaja on itse kehittänyt. AI-painike päihittääkin Bixby-napin kevyesti.

Sen kaksikennoinen AI-kamera osaa tunnistaa kohteet ja hienosäätää asetuksensa koneoppimisen avulla. Se tunnistaa myös heikosti valaistut kuvausolosuhteet ja kytkee päälle Super Bright -tilan, jonka avulla kuvista ja vidoista saa neljä kertaa kirkkaampia kuin G6:ssa, tosin heikommalla resoluutiolla.

Pääsimme testaamaan LG G7:n ennakkomallia viikon ajan ja huomasimme selkeän parannuksen kuvanlaadussa aiempaan G6:een nähden. Tulokset ovat linjassa LG V30S ThinQ:n kanssa, joka oli valmistajan ensimmäinen puhelin AI-kameralla ja Bright-asetuksella. Olemme myös aina pitäneet takakameran laajakuvasta ja LG:n tehokkaista videotyökaluista, joilla materiaalista saa koulittua elokuvamaista. Valmistaja on lisäksi vihdoin päivittänyt etukameransa 8 megapikseliseksi.

Koneoppiminen on vain yksi apuväline loistavien kuvien ottamiseen, mutta kuten megapikseleidenkin kohdalla, tärkeintä on lopputulos. Lopullinen kamerasovellus ja puhelimen hinta ratkaisevat tuleeko LG G7 ThinQ:sta myyntimenestys vai kannattaako meidän vain suoraan odottaa LG V40:n julkaisuun asti.

Hinta ja julkaisupäivä

 • Hinta on vielä auki, mutta puhelimen on kerrottu olevan halvempi kuin iPhone X
 • Puhelin julkaistiin 2.5.

LG G7 ThinQ saapuu Etelä-Koreaan toukokuun puolivälissä, noin kaksi viikkoa puhelimen julkaisun jälkeen. LG on aina tuonut lippulaivamallinsa ensin valmistajan kotimaahan. 

Puhelimen on ilmoitettu tulevan myyntiin Yhdysvalloissa vasta kesäkuun aikana ja odotamme kuulevamme, milloin puhelin saadaan myös Eurooppaan.

Odotamme yhä virallista hintaa ja myyntipäivää.

Odotamme yhä virallista hintaa ja myyntipäivää.

Kuinka paljon LG G7 sitten maksaa? Puhelimesta ei ole vielä vahvistettua hintaa, mutta LG on vihjannut, että se maksaisi vähemmän kuin muiden valmistajien lippulaivamallit. Sen on huhuttu maksavan enemmän kuin G6:n, asettuen noin 750 euroon, mutta jäävän silti reippaasti edullisemmaksi kuin iPhone X ja Samsung Galaxy S9.

Päivitämme tätä osiota, kun saamme tietää virallisen hinnan ja Suomen myyntipäivän.

Super Bright LCD ja lasinen muotoilu

 • 6,1-tuumainen Super Bright LCD -näyttö helpottaa puhelimen käyttöä ulkona
 • Näyttö kattaa puhelimen etuosan lähes kokonaan, yläreunassa on notch
 • Lukitus-painike on siirretty sivulle, sormenjälkitunnistin on yhä takapuolella
 • Lasinen takakuori, kuulokeliitäntä, vedenkestävä IP69-luokituksen mukaisesti

LG G7:n muotoilu korostaa puhelimen 6,1-tuumaista LCD-näyttöä, joka täyttää puhelimen etuosan lähes kokonaan. Näytön yläreunasta löytyy kuitenkin iPhone X:stä tuttu notch ja myös näytön alaosaan on jätetty pieni reunus. Uusi tyylikäs unibody-design, lasinen takakuori ja lähes reunaton näyttö ovat suuria parannuksia varsinkin kaksi vuotta vanhaan LG G5:een nähden. Kääntöpuolena joudut tosin sanomaan hyvästit vaihdettavalle akulle.

Notchin vasen ja oikea puoli voidaan piilottaa mustalla värillä tai korostaa erilaisilla väreillä ja liukuväreillä. Se tuo joka tapauksessa kätevää ylimääräistä näyttötilaa erilaisille ikoneille, kuten ajalle, yhteyssymboleille tai akun prosentille.

Notchin vasen ja oikea puoli voidaan piilottaa mustalla värillä tai korostaa erilaisilla väreillä ja liukuväreillä. Se tuo joka tapauksessa kätevää ylimääräistä näyttötilaa erilaisille ikoneille, kuten ajalle, yhteyssymboleille tai akun prosentille.

LG kutsuu Notchin oikealle ja vasemmalle puolelle jäävää tilaa nimityksellä New Second Screen, mutta sitä se ei mielestämme ole. LG V10:ssä ja V20:ssä nähtiin toinen näyttö, joka näytti yksityiskohtaisia ilmoituksia, mutta G7:ssä tilaan mahtuu lähinnä akun prosentti, kellonaika ja pieniä ikoneja, kuten Wi-Fi- tai Bluetooth-symboli.

LG onnistuu myös laajentamaan näyttöönsä 19,5:9-kuvasuhteen uuden notchinsa ansiosta. Saat siis hitusen enemmän tilaa kaikille kuvakkeillesi. Jos kuitenkin kuulut siihen ryhmään, joka inhoaa notchia yli kaiken, saat piilotettua sen täyttämällä alueen tasaisen mustalla palkilla. Toisaalta voit halutessasi korostaa sitä entisestään valitsemalla jonkin kontrastivärin tai liukuvärin. Keskiosan notch pysyy kuitenkin aina mustana. Notchin kykenee erottamaan piilottamisesta huolimatta, jos puhelinta katsoo tarkkaan hyvässä valossa, mutta piilotus toimii silti riittävän hyvin.

Näyttö on kuitenkin ennen kaikkea erittäin kirkas, sillä sen maksimikirkkaus on huimat 1000 nittiä. Yleensä älypuhelinten kirkkaus jää noin 500-600 nitin tasolle, joten puhelin soveltuu mainiosti ulkokäyttöön jopa suorassa auringonvalossa. LG käyttää näytöstä nimitystä Super Bright Display ja sanoo sen olevan 30 % energiatehokkaampi kuin aikaisemman LG G6:n näyttö.

Samsung Galaxy S9 Plus (ylempänä) ja LG G7 ThinQ (alempana) suorassa auringonvalossa. G7 näyttää testissä merkittävästi kirkkaammalta.

Samsung Galaxy S9 Plus (ylempänä) ja LG G7 ThinQ (alempana) suorassa auringonvalossa. G7 näyttää testissä merkittävästi kirkkaammalta.

Super Bright Display -asetus kestää kolmen minuutin ajan, jotta akkusi ei kuluisi liikaa eikä laite ylikuumentuisi. Aika riittää silti mainiosti vaikkapa viestiesi lukemiseen näytöltä. Ainoa ongelma on se, että myös mukanamme ollut Samsung Galaxy S9 Plus kykenee vastaavaan, yli 1000 nitin kirkkauslukemaan. S9 Plus on yksi harvoista puhelimista, jotka yltävät yhtä korkealle kuin G7, mutta se on samalla LG:n pahin kilpailija.

LG G7 ThinQ:ssa on järkevästi sijoitettu sormenjälkitunnistin, joka löytyy puhelimen takapuolelta suoraan pystyyn asetetun kaksoiskameran alapuolelta. Tämä tunnistuslevy ei kuitenkaan toimi lukitusnäppäimenä muiden LG-laitteiden tapaan. LG:n muotoilutiimi nimittäin päätti palauttaa virtapainikkeen luontevampaan paikkaan puhelimen oikealle reunalle.

Osa lukijoistamme saattaa muistaa, kun LG:llä oli tapana vielä sijoittaaa sekä lukituspainike, että äänenvoimakkuudensäätö puhelimen takapuolelle. Muun muassa LG G4:ssä nähty muotoilusuuntaus tietysti teki puhelimen sivuista siistimmät ja säästi meidät monelta vahinkopainallukselta, mutta muotoilu tuntui silti liian epätavalliselta. LG G7 tuntuu sen sijaan välittömästi tutulta ja helppokäyttöiseltä puhelimelta.

Lukituspainike on siirretty takaisin puhelimen oikeaan reunaan. Sormenjälkitunnistin löytyy edelleenkin puhelimen takapuolelta, mutta se ei painu enää sisäänpäin.

Lukituspainike on siirretty takaisin puhelimen oikeaan reunaan. Sormenjälkitunnistin löytyy edelleenkin puhelimen takapuolelta, mutta se ei painu enää sisäänpäin.

Puhelimesta löytyy nyt myös yksi uusi painike, metallirungon vasemmalle puolelle asennettu AI-painike. Painoimme vahingossa tätä Google Assistant -pikanäppäintä useita kertoja, kun yritimme laskea musiikin äänenvoimakkuutta. Painikkeet ovat sijoitettu päällekkäin, joten koemme LG:n AI-painikkeen kanssa samoja ongelmia kuin Samsungin Bixby-painikkeen kohdalla. Onneksi painikkeen saa tarvittaessa poistettua käytöstä ja LG harkitsee jopa antavansa käyttäjien uudelleen määrittää painikkeen haluamalleen toiminnolle. 

LG:n AI-painike on joka tapauksessa parempi kuin Samsungin Bixby. Painike avaa yhdellä painalluksella Google Assistantin, kahdella painalluksella Google Lens -sovelluksen ja pitkällä painalluksella Assistantille saa annettua äänikomentoja. Järjestelmä tuntuu huomattavasti intuitiivisemmalta kuin Samsungin vastine ja uskommekin käyttävämme ominaisuutta myös testijakson jälkeen.

LG G7 nähdään ainakin pinkkinä (Raspberry Rose), sinisenä (Moroccan Blue), mustana (Aurora Black) ja hopeanharmaana (Platinum Gray).

LG G7 nähdään ainakin pinkkinä (Raspberry Rose), sinisenä (Moroccan Blue), mustana (Aurora Black) ja hopeanharmaana (Platinum Gray).

LG G7:n ulkomuoto on tyylikäs, mutta pelkistetympi kuin kaareva Samsung Galaxy S9 tai Applen täysin reunaton OLED. Puhelinta saa piristettyä neljällä värivaihtoehdolla, jotka ovat pinkki (Raspberry Rose), sininen (Moroccan Blue), musta (Aurora Black) ja hopeanharmaa (Platinum Gray). Kaikki värit eivät ole saatavilla jokaisessa maassa, emmekä tiedä vielä mitkä värit Suomessa tullaan näkemään.

Keinoälyllä parannellut kamerat

 • Kaksi 16 megapikselin takakameraa, joista toinen on laajakuvakenno
 • Keinoäly yrittää tunnistaa kohteita ja hienosäätää asetuksiaan
 • Super Bright -kamera tarjoaa neljä kertaa kirkkaamman kuvan 1/4 resoluutiolla
 • 8 megapikselin etukamera on merkittävä parannus LG:n aikaisempiin puhelimiin

LG G7 ThinQ:ssa on vaikuttavat kamerakomponentit sekä uusi älykkäämpi keinoälyä hyödyntävä ohjelmisto, joka tunnistaa kuvaamasi kohteen. Koneoppimiseen perustuva teknologia jakaa kohteet 19 eri kategoriaan ja muokkaa värejä ja kirkkautta kohteen mukaan.

Kaksoiskamera tarjoaa enemmän pelivaraa aukon suhteen ja erittäin laajan kuvan.

Kaksoiskamera tarjoaa enemmän pelivaraa aukon suhteen ja erittäin laajan kuvan.

Kameran AI-ohjelmiston avaaminen saa ohjelman raksuttamaan miettiessä, mitä kuvassa voisi olla; ihminen, eläin, ruokalautanen jne. Keinoäly pääsee kuitenkin tätäkin syvemmälle tasolle, sillä se yrittää muun muassa arvata yksityiskohtaisia tuotenimikkeitä tai eläinlajeja. Joskus ohjelmisto arvaa kohteen oikein ja osaa säätää kameran asetukset sen mukaisesti. Toisinaan keinoäly taas epäonnistuu täydellisesti, jolloin käyttäjä saa pidätellä nauruaan. Yritimme esimerkiksi ottaa kuvaa kinkulla täytetystä voileivästä, mutta AI-kamera arveli kohdetta puudeliksi. Toivomme tosiaan, että kamera oli väärässä.

Super Bright -kamera on tarkempi ja osaa säätää valotuksen huomattavasti kirkkaammaksi hämärissä olosuhteissa. Se onnistuu valottamaan kuvan neljä kertaa kirkkaammaksi kuin tavalliset puhelinten kamerat ja jopa kaksi kertaa kirkkaammaksi kuin LG V30S ThinQ:n Bright Mode. Kuvaaja ei silti välty täysin kompromisseilta, koska kuvan resoluutio huononee samalla 16 megapikselistä 4 megapikseliin ja videon laatu 4K UHD:stä tavalliseen 1080p Full HD:hen. Toiminto on tuttu Huawein P20 Prosta, joka laskee 40 megapikselin kameransa resoluution 10 megapikseliin. Molemmat valmistajat joutuvat siis leikkaamaan resoluutionsa neljäsosaan saavuttaakseen paremman valotuksen.

LG:n kamera on yksi markkinoiden parhaista muun muassa älykkään kohteentunnistuksensa ansiosta.

LG:n kamera on yksi markkinoiden parhaista muun muassa älykkään kohteentunnistuksensa ansiosta.

Toinen kameran kennoista on varustettu vaikuttavan nopealla f1,6-linssillä ja toinen f1,9-laajakuvalinssillä. Molemmat ovat Sonyn 1/3,1 tuuman IMX 351 -kennoja. Kameran kennot ovat siis pienemmät kuin tyypillisessä älypuhelimessa. Esimerkiksi S9:n kamerassa on 1/2,55 tuuman kenno ja Pixel 2:ssa 1/2,6 tuuman kenno. LG:n mukaan puhelin ei tarvitse suurempaa kennoa saavuttaakseen vaikuttavia lopputuloksia.

Meidän täytyy yhä nähdä lopullinen kamerasovellus arvioidaksemme, onko LG oikeassa pienemmistä kennoista. Voimme silti kertoa jo tässä vaiheessa, että 8 megapikselin etukamera on parantunut merkittävästi aiemmista LG:n puhelimista. Pidimme myös takakameran laajakuvakennosta, sillä siinä on mukavan laaja 107 asteen kuva. Tavallisen kameran kuva on yleensä noin 71 astetta.

Boombox-kaiutin

 • Äänekkäässä Boombox-kaiuttimessa on syvä bassotoisto
 • DTS:X 3D -ääni ja 32-bittinen HiFi Quad DAC

G7 ThinQ:ssa on Boomboxiksi nimetty kaiutin ja se on yllättävän äänekäs. Se hyödyntää koko puhelimen pinta-alaa luodakseen syvän bassotoiston ja kuulostaa entistäkin suuremmalta, jos puhelimen sijoittaa ontolle pinnalle, esimerkiksi kitaran kaikukopan päälle. Eron Samsung Galaxy S9:ään huomaa selvästi, kun puhelimia kuuntelee rinnakkain.

Halauatko ottaa kaiken irti LG:n Boombox-kaiuttimesta? Aseta puhelin onton pinnan päälle, jotta se saa riittävästi kaikupintaa.

Halauatko ottaa kaiken irti LG:n Boombox-kaiuttimesta? Aseta puhelin onton pinnan päälle, jotta se saa riittävästi kaikupintaa.

Myös muut ääniominaisuudet ovat vaikuttavat. Kuulokkeiden kautta kuunnellessa käyttäjä saa nauttia muun muassa DTS:X 3D -äänestä ja 32-bittisestä HiFi Quad DACista, jossa on 50 % vähemmän kohinaa. Hyvillä kuulokkeilla kuunnellessa puhelimesta saa siis yllättävän paljon irti. 

Olisimme halunneet silti nähdä puhelimessa stereokaiuttimet, sillä alaspäin osoittava kaiutin peittyy helposti, jos katselet esimerkiksi YouTube-videoita vaakatasossa.

Tekniset tiedot ja käyttöliittymä

 • Lippulaivatason suoritin: Snapdragon 845, 4 Gt RAM-muistia ja 64 Gt tallennustilaa
 • LG aikoo julkaista myöhemmin myös 6 Gt:n RAM-muistilla ja 128 Gt:n tallennustilalla varustetun mallin
 • Android 8.0 Oreo, LG:n oma käyttöliittymä ja Smart Bullettin

G6:ssa nähtiin heikompi Snapdragon 821 -suoritin, kun muut valmistajat myivät uutuuspuhelimiaan Snapdragon 835:llä. LG ei halunnut tehdä samaa virhettä uuden G7 ThinQ:nsa kanssa. Jos valmistaja aikoo julkaista lippulaivamallin, täytyy siitä löytyä myös markkinoiden parhaimmat komponentit.

LG G7 tulee olemaan nopea, mutta ei luultavasti kilpaile tehokkaimman puhelimen tittelistä.

LG G7 tulee olemaan nopea, mutta ei luultavasti kilpaile tehokkaimman puhelimen tittelistä.

LG päättikin varustaa G7:n tämän vuoden lippulaivoista tutulla Snapdragon 845:llä ja yhdistää sen 4 Gt:n RAM-muistiin sekä 64 Gt:n tallennustilaan. Puhelimesta löytyy myös paikka microSD-kortille. LG G7 tulee siis olemaan riittävän tehokas pärjätäkseen kilpailijoilleen vuonna 2018.

Puhelin ei todennäköisesti tule olemaan kaikista tehokkain vaihtoehto, mutta sen tehojen pitäisi silti riittää suurimmalle osalle käyttäjistä. Monista puhelimista, kuten Samsung Galaxy S9 Plussasta löytyykin jo 6 Gt RAM-muistia. Myös G7 ThinQ:sta tullaan julkaisemaan 6 Gt:n RAM-muistilla ja 128 Gt:n sisäisellä muistilla varustettu versio, mutta LG ei ole vielä ilmoittanut, milloin malli näkee päivänvalon.

LG G7:ssä on luonnollisesti myös viimeisin Android-käyttöjärjestelmä, Oreo. Ohjelmisto ei vaikuta eroavan kovin suuresti aiemmista LG:n käyttöliittymistä. Näytön alareunan vasemmanpuoleisin valikko on edelleenkin omistettu LG:lle tyypilliseen tapaan Smart Bulletin -käyttöliittymälle.

Akunkesto

 • 3000 mAh:n akku on pienempi kuin V30:n 3300 mAh:n akku
 • Akun pitäisi kestää koko päivä järkevien virransäästöominaisuuksien ansiosta
 • QuickCharge 3.0 -teknologia ja langaton lataus

Suorituskykytietojen tavoin joudumme odottamaan vielä hetken ennen kuin osaamme kertoa tarkemmin LG G7 ThinQ:n akunkestosta, sillä uusien puhelinten akuilla kestää aina hetki asettua. Meillä on kuitenkin jo joitakin viitteitä akun kyvystä.

Puhelimessa on LCD-näyttö ja aiempaa pienempi akku, joten tulemme testaamaan akun erityisen tarkasti lopullisessa arvostelussamme.

Puhelimessa on LCD-näyttö ja aiempaa pienempi akku, joten tulemme testaamaan akun erityisen tarkasti lopullisessa arvostelussamme.

Ensin huonot uutiset: G7 ThinQ:ssa on 3000 mAh:n akku, joka on pienempi kuin LG:n V30:ssä nähty 3300 mAh:n akku. Valmistajan mukaan se joutui tekemään tässä kompromissin säilyttääkseen puhelimen ulkomitat nykytasolla – vaikka puhelin on itse asiassa jo nyt paksumpi kuin V30. Olemme myös hieman huolissamme puhelimen LCD-näytöstä sillä OLEDit ovat tunnettuja paremmista energiansäästöominaisuuksistaan.

Entä sitten hyvät uutiset? G7:n akun pitäisi edelleenkin kestää mainiosti koko päivän käyttö. Puhelin hyödyntää kehittyneitä ohjelmistopuolen kikkoja hyvittääkseen pienentynyttä akkua ja kirkasta LCD-näyttöä.

Pääsemme pian testaamaan laitteen akunkestoa käytännössä ja kokeilemaan, miten nopeasti puhelimen akku latautuu takaisin täyteen. G7:ää ladatan USB-C-liitännän kautta ja se tukee QuickCharge 3.0 -teknologiaa sekä langatonta latausta. Epävirallisesti puhelin tukee myös QuickCharge 4.0:aa, jos vain satut löytämään jostakin siihen yhteensopivan laturin.

Ensivaikutelmat

LG G7 ThinQ on yllätyksetön ja riskejä välttävä puhelin. Se palauttaa virtapainikkeen laitteen oikealle sivulle ja tuo markkinoille jälleen yhden pelkkää näyttöä olevan puhelimen, joka on kääritty lasiseen kuoreen. Se liittyy myös notch-kerhoon, joka on lähes kaikkien Android-puhelinten nykytrendi.

LG G7 ThinQ:n näyttö yltää todella kirkkaaksi ja se on ihanteellinen käytettäessä suorassa auringonvalossa. Puhelin ei onnistu erottumaan kilpailijoistaan oikein millään osa-alueella, mutta perusasiat ovat silti kunnossa. 

LG G7 ThinQ:n näyttö yltää todella kirkkaaksi ja se on ihanteellinen käytettäessä suorassa auringonvalossa. Puhelin ei onnistu erottumaan kilpailijoistaan oikein millään osa-alueella, mutta perusasiat ovat silti kunnossa. 

Sen 6,1-tuumaisen näytön saa asetettua todella kirkkaaksi ja Boombox-kaiuttimensa erittäin äänekkääksi. Loput suuremmista uudistuksista jäävät oikeastaan uuden keinoälyä hyödyntävän käyttöliittymän kontolle, erityisesti 16 megapikselin kaksoiskameran ja 8 megapikselin etukameran yhteydessä. Yhdistelmä on kilpailukykyinen, vaikka keinoäly tuottaakin yhä toisinaan pettymyksen.

G7 ei tuo mukanaan mitään mullistavaa, se ei ole kaareva, siinä ei ole nahkaista takakuorta, eikä se yritä siirtää kaikkia painikkeita puhelimen takakuoreen kuten LG G4. Siinä ei ole myöskään vaihdettavaa akkua tai modulaarisia lisätarvikkeita, joita saisi liitettyä puhelimeen kuten LG G5:ssä. Tämä on myös jo LG:n kolmas lippulaiva, jossa on käytännössä katsoen koko etuosan kattava näyttö. Siitä saattaa kuitenkin kuoriutua LG:n paras puhelin vuosiin, jos sen hinta asettuu sopivalle tasolle.

What is a hands on review?

'Hands on reviews' are a journalist's first impressions of a piece of kit based on spending some time with it. It may be just a few moments, or a few hours. The important thing is we have been able to play with it ourselves and can give you some sense of what it's like to use, even if it's only an embryonic view. For more information, see TechRadar's Reviews Guarantee.