Google Home Mini – recension

Litet ljud, men fullt funktionell

TODO alt text

Our Verdict

För de som tänker köpa Googles smarta hem ekosystem, är Home Mini det billigaste sättet hittills att köpa assistenten. Den är värd pengarna, men den dåliga ljudprestandan gör den till en högtalare på skrivbordet istället för en ensamstående högtalare.

For

  • Samspelar bra med Google Cast produkter
  • Erbjuder Bluetooth
  • IoT vänlig
  • Värd pengarna

Against

  • Ljudprestandan är svag

För bara cirka 500 kr ($49, £49, AU$79) gör den prisvärda Google Home Mini någonting som de bästa Bluetooth högtalarna inte ens kan drömma om: den kommer med Google Assistant, vilken alltid är redo att hjälpa dig med svaret på dina frågor, sätta på musiken, dimma ljusen, starta en tv-serie med mera, genom att endast använda din röst.

På det sättet, är Home Mini exakt likadan som den större, dyrare Google Home och även den kraftfulla Google Home Max. Med det är där likheterna slutar. De andra fungerar bra som ensamstående högtalare med deras prestanda, men Home Mini kan inte vara den enda högtalaren i ditt hus.

Det finns helt klart en del subjektivitet när man ska döma ljudkvaliteten, men många skulle nog hålla med om att Home Mini inte är kapabel till så mycket. Trots att den är 360 grader – så faller den platt. Den kan spela upp den mest skumma musiken du kan tänka dig från flera bra streamingtjänster, men den har svårt att göra det på rätt sätt på grund av högtalarens mycket mindre profil.

Å ena sidan, om du redan äger en Google Home eller har en högtalare som är kopplad med Chromecast Audio, kommer Home Mini göra ditt ljudsystem ännu bättre med dess expertis att framhäva de högre noterna i musiken. Vokaler och liknande klingar klart igenom, men det kostar på allting annat. Det är inget problem om du har andra högtalare som plockar upp resten, men på egen hand är Home Mini inte tillräckligt kraftfull.

Utöver det är det omöjligt att inte rekommendera den. Den smarta assistenten, dess långa lista av funktioner och låga pris gör den enkel att satsa på.

Mikrofonväxlaren 

Mikrofonväxlaren 

Design

Google Home Mini ser ut som att de vände upp och ner på Google Home och sen pressade ner den i storlek – eftersom du hittar den tyg-liknande texturen på toppen med den matta plasten på botten. Och om du gillar att jämföra teknologi med mat ser den ut som en donut.

Home Mini är lika stor som en handflata och ger intrycket av att tyget bara är där för att den ska se snygg ut, men tyget har faktiskt flera funktioner. Exempelvis, om du trycker på toppen pausas och återupptas musiken. Google har planer på att tillåta assistenten att hoppa igång genom att trycka och hålla ner på mitten, men har sedan dess permanent (via 9to5Google) avaktiverat funktionen.

Om du placerar ett finger på vänster och höger sida av högtalaren sänks eller höjs volymen, som du kanske redan förstår. Och till sist, när du navigerar med din röst eller beröring, kommer Home Mini lysa upp med fyra LED-lampor på toppen som visar att den har förstått din fråga.

Fyra ljus lyser upp på Home Mini när den lyssnar och tänker 

Fyra ljus lyser upp på Home Mini när den lyssnar och tänker 

Om vi flyttar ner oss till mitten har Home Mini en mikro USB ingång på baksidan för strömtillförsel (den är batterifri som Amazon Echo Dot) och en mikrofon-knapp som tillåter dig att stänga av medan du lyssnar, vilket gör den till en högtalare som du måste trycka på för att prata med.

När vi tittar på botten kan du se en rund mjuk gummiring för att kunna stabilisera den oavsett vilken yta du vill ställa den på. Google gav TechRadar en Home Mini med Corall (persiko-färg) modell, men den finns även tillgänglig i Chalk (grå) eller Coal (svart).

Image 1 of 8

Image 2 of 8

Image 3 of 8

Image 4 of 8

Image 5 of 8

Image 6 of 8

Image 7 of 8

Image 8 of 8

Prestanda

Google Home Mini är den mest prisvänliga Google Assistant–högtalaren som finns och tack och lov, lider inte röstigenkänning eller storleken på grund av prissänkningen. Vare sig du skriker från andra sidan av rummet eller pratar lågt tre meter ifrån ger Home Mini lika strålande resultat.

När det gäller vad Home Mini kan kontrollera är listan lång. Den kan streama musik genom ett stort urval av appar som Pandora, Spotify, YouTube Music, iHeartRadio och många fler. Den kan utan problem överföra en YouTube-video till din Chromecast. Home Mini är också en smarta hem-hub eftersom den kan koppla ihop sig med "Internet of Things" (IoT) enheter från TP-Link, Philips Hue, Wemo och fler.

Men lägg de smarta egenskaperna åt sidan en sekund, Home Mini har även ett otroligt imponerande urval av funktioner som är tillgängliga direkt ur lådan för de som inte har tid att prata med den eller koppla ihop den med irrelevanta tjänster.

Att starta upp den är enkelt med Google Home-appen. Appen lär dig snabbt allt du behöver veta om Home Mini, som hur den fungerar och vilka hjälpmedel som dig ger snabb tillgång till ett stort urval av gratis musikinnehåll. Om du enbart vill använda Home Mini som Bluetooth-högtalare erbjuder Google Home-appen par-koppling, men den funktionen är ganska gömd i appen.

När din smarttelefon är ihopkopplad med Home Mini kan du enkelt börja lyssna. Antingen säger du vad du vill lyssna på – och var så specifik eller vag som du vill – eller så kan du bara trycka på Cast-knappen nära toppen för att ge din mobil friheten att spela musiken genom Home Mini.

Cast, Googles senaste högtalare, funkar bäst tillsammans med en grupp av andra Cast-kopplade enheter. I min lilla etta kopplade jag ihop en Google Home, en Chromecast Audio-kopplad soundbar och Google Home Mini för att bygga ett surroundljudsystem. I den gruppen stod Home Mini ut som en stjärna i toppen, den spelar vokalerna extra högt medan den större Home fokuserade mest på mitten av ljudbilden.

Men för sig själv ska inte Google Home Mini användas som så mycket mer än en kamrat på skrivbordet. Den är mer än tillräcklig när du bara vill kolla snabbt på din kalender eller lyssna på senaste nyheterna. Men om du letar efter något som kan spela upp din favoritmusik på ett troget sätt är inte det den bästa lösningen som finns ute. Mini-högtalaren kan bli rätt så högljudd, men det kommer inte någon bas.

Resultat

Home Mini liknar Amazon Echo Dot för att den är Googles försök att få in Assistant i så många hem som möjligt. Den otroliga mängden av funktioner som Google Home dessutom har gett sin eleganta, förstklassigt byggda högtalare – samt det låga priset – gör den till en absolut stjärna.

Om du letar efter en billig högtalare kommer Google Home Mini tillfredsställa många. Men tänk på att den används som bäst som ett tillägg till Home–familjen, inte för sig själv. Dess specialitet, förutom att vara så otroligt smart, är främst att belöna de som redan har ett Google Cast-uppkopplat hem med en billig, ny enhet.

Ja, Google Home kostar mindre än hälften jämfört med den större Google Home, och är dessutom halva dess storlek, men det låter inte som att vi får hälften av dess prestanda – vi får något lite mindre.