Qualcomm Snapdragon 1000 for bærbare kan ha 8,5 milliarder transistorer

Qualcomm Snapdragon 1000

Qualcomm har allerede en del 2-i-1-bærbare og Windows-nettbrett på vei ut inneholdende den nye Snapdragon 850-prosessoren, men teknologiverdenen er allerede i fyr og flamme på grunn av oppfølgeren, Snapdragon 1000 (også kjent som Snapdragon 8180). Spenningen stiger i dag med en ny reportasje fra WinFuture, der det blir påstått at brikken kommer til å inneholde hele 8,5 milliarder transistorer.

Det tyske teknologinettstedet siterer ingen kilder (verken anonyme eller kjente), så vi kan bare anta at denne informasjonen stammer fra noen nært tilknyttet emnet — om informasjonen er korrekt.

Denne enorme mengden transistorer går mobilprosessorer som befinner seg i dagens mobiltelefoner en høy gang. 845-modellen, for eksempel, har 5,3 milliarder transistorer. Antallet er også en hel del høyere enn i Apples seneste A12 Bionic og Huaweis Kirin 980, som begge skal ha rundt 6,9 milliarder transistorer. 

Flere transistorer = mer effekt brukt, lite annet

For å forklare kort: Transistorer er komponenter i prosessorer som enten forsterker eller skifter (med andre ord, sender signalet et annet sted) elektriske signaler som bærer med seg biter med digital informasjon. I essens kan man si at desto flere transistorer, desto mer informasjon kan man prosessere til enhver tid.

Følger man denne logikken, så kan man si at om Qualcomms Snapdragon 1000-prosessor faktisk inneholder denne mengden transistorer, så kommer den til å yte desto mer kontra konkurrentenes hittil beste arbeid. Tar man også med i betraktningen ryktet om at den nye brikken kun vil trekke 15 watt, samme mengden som mange Intel Core-prosessorer laget for bærbare enheter gjør, så er det klart at vi  snakker om konkurransedyktig silisium.

Det har kanskje gått noe trått for Qualcomm på Windows 10-fronten hittil, men det ser ut som om selskapet bruker erfaringene til å ta lærdom, og tar innover seg det at det fortsatt er en forskjell i effektbruken mellom telefoner og bærbare PC-er, selv om den stadig er krympende.

Dette løser selvsagt ikke problemet med at Snapdragon er basert på en ARM-arkitektur, og at Windows 10 har et emuleringslag mellom ARM-instruksjonssettet og x86-instruksjonssettet, som Windows 10 opprinnelig bruker. Intel, utvikler og hovedpatentholder innen x86, er ikke spesielt begeistret for emuleringen av sitt hjertebarn.

Det kan være at vi nå kommer til å oppleve at Qualcomm i praksis visker ut effektforskjellene med Snapdragon 1000 når den blir lansert, hvilket man forventer at skjer nå i desember — men det er fortsatt en hel del andre ting som må skje før Qualcomm blir et prosessorselskap som kan tukte de beste i Windows-verdenen. 

Kilde: SlashGear

Joe Osborne

Joe Osborne is the Senior Technology Editor at Insider Inc. His role is to leads the technology coverage team for the Business Insider Shopping team, facilitating expert reviews, comprehensive buying guides, snap deals news and more. Previously, Joe was TechRadar's US computing editor, leading reviews of everything from gaming PCs to internal components and accessories. In his spare time, Joe is a renowned Dungeons and Dragons dungeon master – and arguably the nicest man in tech.