Canon lanserer den blekkfrie miniskriveren Zoemini

(Foto: Canon)

Som en motpol til Instagram og Snapchat har Polaroid-kameraene og tilsvarende løsninger fra andre produsenter fått et oppsving de siste årene, og både HP, Kodak og Fujifilm har allerede miniskrivere på markedet som lar deg skrive ut fra telefonen. Canon har på sin side tidligere satset på de litt større Selphy-modellene, men nå følger de opp med en ny miniskriver i form av Zoemini som er den minste og meste kompakte modellen deres hittil.

Zoemini kobles til telefonen din via Bluetooth, og bildene skrives ut ved hjelp av Canons Mini Print-app. Appen skal kunne kobles til blant annet Facebook, Instagram, Google Foto og Dropbox, så det blir enklere å skrive ut bilder du allerede har tatt og lastet opp eller lagret.

Blekkfri utskrift

Bildene får en størrelse på 5 x 7,6 cm, og du kan legge på diverse filtre og AR-effekter. I tillegg er baksiden av fotopapiret selvklebende, så du kan lime dem opp hvor som helst. Mini Print-appen inneholder også en flisefunksjon som gjør at du kan skrive ut større plakater som består av fire eller ni bilder.

Det er også interessant at Zoemini er blekkfri, og gjør i stedet bruk av såkalt Zink-teknologi der fargene allerede sitter i papiret og bildet fremkalles termisk.  Med i esken får du 10 fotoark, og flere ark kan kjøpes i pakker på 20 eller 50.

Canon Zoemini veier 160 g, måler 118 x 82 x 19 mm og har selvfølgelig oppladbart batteri så du kan ta den med deg hvor som helst. Den er forventet i salg i september til en veiledende pris på 1490 kr.

Pressemelding: Canon

Truls Steinung
Journalist

Truls Steinung har jobbet for TechRadar siden starten i Norden i 2018, og har før det over 10 års erfaring som tech-journalist for en rekke ulike utgivelser. Han fokuserer hovedsakelig på produkttesting, og han har spesielt god kjennskap til lydprodukter, mobil, PC og nettverk.