Xiaomi Mi 11 Pro-kameran kan konkurrera med Samsungs S21 Ultra

Xiaomi Mi 11
Kameran på Xiaomi Mi 11. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi 11 är redan officiell i Kina, men rykten tyder på att den kommer släppas även till globala marknader under de kommande månaderna och den kan komma att få sällskap av en Xiaomi Mi 11 Pro som inte tidigare har presenterats.

En ny läcka bjuder på lite information om den ännu ej tillkännagivna Mi 11 Pro och dess kamerafunktioner. Eventuella bilder av Xiaomi Mi 11 Pro har dykt upp på Weibo, som ger oss en närmare titt på dess kameror.

Precis som sitt icke-Pro-syskon, har mobilen en stor kameramodul placerad horisontellt över toppen. Fyra kameror är synliga tillsammans med texten '120x', vilket sannolikt är en hänvisning till dess hybridzoomfunktioner.

Om Xiaomi har gett Mi 11 Pro en 120x zoom kommer det att vara mobilen med den hittills högsta zoomräckvidden. Rykten tyder på att det kommer att uppnås med periskopobjektivet längst till höger.

Bilderna av Xiaomi Mi 11 som laddades upp på Weibo. (Image credit: Weibo)

Precis som med Samsung Galaxy S21 Ultra, föreslår läckan att det kommer att finnas ett sekundärt telefoto-objektiv med en kortare räckvidd, för lägre brännvidder. De övriga två kamerorna kommer att vara en huvudsensor och ett ultravidvinkelsobjektiv.

Intressant nog föreslår läckan att huvudkameran kommer att köra på en 50 MP-sensor med större pixlar, istället för 108 MP-sensorn som Xiaomis senaste flaggskepp har använt. Vi har sett kamerafokuserade mobiler som Huawei P40 Pro och Oppo Find X2 Pro köra på liknande kameralösningar.

Xiaomi Mi 11 Pro förväntas bjuda på specifikationer som ett Qualcomm Snapdragon 888-chipset, en QHD+-skärm på 6,8 tum med en adaptiv uppdateringsfrekvens på 120 Hz, samt en touchsampling på 480 Hz.

Precis som den Kina-exklusiva Mi 10 Ultra, kan den även få stöd för snabbladdning på 120 W, tillsammans med snabb trådlös laddning på 80W.

Intressant nog nämndes även en Mi 11 Extreme Edition, som kan bli en ännu lyxigare medlem i flaggskeppsserien. Vi har även fått höra rapporter om en Mi 11 Lite, men det är ganska tomt på detaljer på den fronten än så länge. 

Men hur som helst verkar det som att en global lansering av Xiaomi Mi 11 kan vara nära förestående och den kommer troligtvis inte att lanseras ensam.

Via GSMArena

Aakash Jhaveri

Aakash is the engine that keeps TechRadar India running, using his experience and ideas to help consumers get to the right products via reviews, buying guides and explainers. Apart from phones, computers and cameras, he is obsessed with electric vehicles.