Xiaomi lanserar en konkurrent till AirPods för dem med en supertajt budget

Är du desperat efter ett par Apple AirPods, men har inte möjlighet att lägga ut runt 1 400 kronor för dem? Då kan det här vara din lyckodag, eftersom vi precis fått reda på att det kinesiska teknikföretaget Xiaomi har lanserat ett par AirPod-kloner som bara kostar cirka 260 kronor (baserat på nuvarande valutaomvandlare).

De har fått namnet "AirDots" och de trådlösa hörlurarna verkar dela många funktioner med AirPods, som bland annat stöd för Bluetooth 5.0, tryckbara kontroller på utsidan och ett bärbart laddningsfodral.

Även om de inte ser ut att ha samma långa skaft som Apples version, är designen relativt lik och de har samma minimalistiska vita stil som Apples tillbehör är så kända för.

De finns för närvarande tillgängliga att förbeställa i Kina, men vi har fortfarande hört något om huruvida de kommer bli tillgängliga i andra regioner eller inte.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Är de värda ett köp?

Eftersom vi inte har möjlighet att testa dem själv, kan vi inte uttala oss om hur övertygande denna klon av AirPods faktiskt är. Med tanke på det oerhört låga priset, hade vi dock blivit väldigt överraskade om de faktiskt lyckas hålla samma nivå av ljudkvalitet och anslutning.

Allt fler företag gör sina egna versioner av Apple AirPods, med varierande nivåer av framgång, men vi har än så länge inte provat på några som faktiskt lyckas hålla samma nivå som originalet.

Med det sagt granskade vi däremot TicPods Free nyligen och blev positivt överraskade av hur kraftfulla basfrekvenserna var och hur bekväma de var att använda under längre perioder. Dessa kommer dock att kosta dig runt 1 200 kronor.

Det verkar tyvärr som att teknologin fortfarande är för ny för att hörlurar under 450 kronor ska kunna konkurrera med de större märkena när det kommer till kvalitet, men förhoppningsvis är vi inte allt för långt bort från prisvärda trådlösa hörlurar. Vem vet? Det kan mycket väl hända att Xiaomi AirDots blir först att lyckas.

Via The Verge

Olivia Tambini

Olivia was previously TechRadar's Senior Editor - Home Entertainment, covering everything from headphones to TVs. Based in London, she's a popular music graduate who worked in the music industry before finding her calling in journalism. She's previously been interviewed on BBC Radio 5 Live on the subject of multi-room audio, chaired panel discussions on diversity in music festival lineups, and her bylines include T3, Stereoboard, What to Watch, Top Ten Reviews, Creative Bloq, and Croco Magazine. Olivia now has a career in PR.