Twitter bannar 1 miljon konto om dagen för att hålla din tidslinje ren

Twitter

Twitter menar allvar med falska och kränkande konton på den sociala plattformen och då menar vi riktigt allvar. Enligt rapporter ska plattformen ha bannat runt 70 miljoner konton under maj och juni, något som innebär mer än en miljon användare om dagen. Rensningen ska dessutom pågå fortfarande.

Detta är enligt en rapport från The Washington Post, som säger att Twitter tagit emot en del kritik under den senaste tiden för sitt stora antal bottar och att de nu tar starkare åtgärder än någonsin tidigare. Nackdelen är såklart att de kommer få ett lägre antal användare.

Rensningen fokuserar tydligen på automatiserade bottar och skräppostkonton, alltså typen som använder sig av mjukvara eller är designade för att leda dig genom en rad länkar för att ägarna ska tjäna lite pengar. Om du lagt märke till att du börjar se mindre skräp i flödet när du använder Twitter-applikationen, vet du varför.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Bekämpar skräpposten

Gizmodo rapporterar att Twitter också arbetar för hindra skräppostkonton från att skapas från första början och företaget blockerar tydligen mer än 50 000 misstänksamma konton från att skapas varje dag.

Twitter säger själva att runt 5 procent av alla konton är skräppostkonton och upp till 9 procent är bottar, varav vissa såklart tjänar användbara och legitima syften.

Analyser från tredjeparter gissar att dessa siffror kan vara mycket högre, något som innebär att åtgärderna som tas just nu kommer påverka det sociala nätverkets totala antal användare ganska rejält.

Vid den senaste kontrollen hade Twitter 336 miljoner aktiva användare som loggade in på plattformen minst en gång i månaden. Det återstår att se hur mycket rensningen har påverkat dessa siffror, men det bör förbättra upplevelsen för resten av oss.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.