Leveranstiderna minskar på beställningar av den nya Tesla Model 3

Tesla Model 3

Det verkar som valet att expandera fabriken gav utdelning, då leveranstiderna för den nya Tesla Model 3 har sjunkit till så lite som en månad i USA, från den tidigare leveranstiden på 3 till 5 månader.

Förändringarna kommer ett par veckor efter att Tesla ändrade de tillgängliga alternativen för Model 3 och är ett tidigt tecken på att det nya tillvägagångssättet fungerar bra. Både modellen med bakhjulsdrift och längre räckvidd (som fram till nyligen var den enda under produktion) och högprestanda modellen med dubbelmotor har nu förväntade leveranstider på 1 till 3 månader.

Modellen med dubbelmotor och längre räckvidd levereras efter cirka 2 till 4 månader efter betalning. Detta är bara några dagar efter att beställningar blev tillgängliga för alla i USA, via bokning eller inte.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Uppnår mål

Företaget har haft fullt upp med att försöka möta produktionsmål för deras billigaste bil, men det mest prisvärda alternativet (som du ska kunna köpa för 35 000 dollar eller cirka 310 000 kronor) är fortfarande inte tillgängligt. Detta då Tesla för närvarande behöver större vinstmarginaler på sina motorer.

Naturligtvis innebär ett bredare utbud av modeller mer komplexitet på produktionssidan, så Tesla tar processen kontrollerat steg för steg. I april bekräftade Elon Musk via Twitter till en kund som förbeställt att Tesla skulle behöva tillverka i snitt 5 000 bilar per vecka, innan några extra modeller skulle kunna bli tillgängliga.

Under tiden fortsätter bilens teknologi för självkörning att förbättras. Tack vare den senaste uppdateringen i mjukvaran, kan bilens Autopilot-funktion parkera helt på egen hand. Det kan vara ytterligare en anledning till varför det hade varit värt att beställa en ny Tesla.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.