"Starfield" är Bethesdas första nya speluniversum på 25 år

Efter en ganska trög Bethesda-presskonferens bröt Todd Howard tystnaden och presenterade spelföretagets nästa stora projekt: "Starfield".

Enligt Howard är det här en märkesvara som Bethesda velat utveckla i flera år och att de först nu har möjligheten till det.

I motsats till "Fallout 76", som också blev diskuterat i detalj på scenen under Bethesdas E3-presskonferens, kommer "Starfield" att bli ett single player-spel – som kommer bli lika storslaget som Bethesdas andra spelserier (Fallout och The Elder Scrolls), om man ska tro på vad Howard säger.

Howard gick inte in på så många detaljer angående det nya spelet, förutom att det är inom science fiction-genren och att det är ett single player-spel. Efter dessa kommentarer visades en kort trailer (denna kan du se nedanför) och ännu ett avslöjande släpptes: "The Elder Scrolls 6" håller på att utvecklas.

"Starfield" kom först till allmän kännedom när Bethesda sökte om ett patent för fem år sedan. Sedan dess har nästan ingen information om spelet avslöjats, ända tills nu.

Tyvärr är det fortfarande så att vi inte vet så mycket om Bethesdas kommande rymdspel och eftersom presskonferensen är över kommer vi antagligen vara tvungna att vänta ända till E3 2019 för att få tag på all information om utgivarens första nya speluniversum på 25 år.

  • E3 är världens största mässa för spelindustrin. Den är fullpackad av både stora och små spel, spelkonsoler och gamingdatorer. Techradar har reportrar på plats som rapporterar live från Los Angeles hela veckan så att du får de allra senaste nyheterna från mässan. Vill du läsa mer om alla nyheter, med TechRadars analyser och köpråd, klicka dig då vidare till vår egen E3 2018-hub.
Nick Pino

Nick Pino is Managing Editor, TV and AV for TechRadar's sister site, Tom's Guide. Previously, he was the Senior Editor of Home Entertainment at TechRadar, covering TVs, headphones, speakers, video games, VR and streaming devices. He's also written for GamesRadar+, Official Xbox Magazine, PC Gamer and other outlets over the last decade, and he has a degree in computer science he's not using if anyone wants it.