Sony blokkerer PSN-tilknyttede Fortnite-kontoer fra å spille på Switch

Megasuksessen Fortnite som allerede har vært tilgjengelig på PS4, Xbox One, PC og iOS en god stund, har endelig funnet et nytt hjem på Nintendo Switch.

Dermed kan alle som har en Switch bare gå inn i eShop og laste ned Fortnite: Battle Royale helt gratis, og tanken på Fortnite med konsollgrafikk på farten kan nok friste noen å enhver.

Mange Fortnite-veteraner har imidlertid fått seg en mindre hyggelig overraskelse når de har prøvd å logge seg inn på Switch med sine eksisterende Epic Games-kontoer. Kontoer som tidligere har vært koblet til en PlayStation Network-konto blir nemlig blokkert, og spillerne blir møtt med en «Innlogging feilet»-beskjed.

See more

Videre står det å lese:

– Denne Fortnite-kontoen er knyttet til en plattform som ikke tillater at den brukes på Switch. Verken nettsiden til Fortnite eller Epics kundeservice har mulighet til å endre dette. For å kunne spille på Swich, må du lage en ny konto.

PS4-spillere kan altså heller ikke løse problemet ved å koble Epic-kontoen sin fra PSN, fordi dette ikke er mulig. Sony har ikke tillatt Epic noen annen løsning enn å la spillere lage en ny konto.

Frustrerende for Fortnite-fans

Sony har også tidligere fått kritikk for å ikke tillatte krysspilling mellom PS4- og Xbox One-spillere, og de er tydeligvis ikke noe mindre strenge med Nintendo.

Vil du spille på Switch, må du altså lage en ny konto og samtidig miste all fremgangen din. Du trenger ikke se lenger enn til Reddit eller Resetera for å finne mer enn nok av folk som er misfornøyd med situasjonen, og gleden over å kunne spille på Nintendos konsoll har for mange raskt snudd seg til sinne rettet mot Sony.

Slik vi tolker Epics noe passiv-aggressive feilmelding, er ikke de noe mer fornøyd med situasjonen enn spillerne.

Sonys  stahet og isolasjonisme kan ironisk nok få den effekten at det overbeviser Fortnite-spillere om å holde seg til Switch (eller Xbox) som sin primære Battle Royale-konsoll, siden de der kan spille mot en større gruppe motstandere uten restriksjoner.

Sony har på sin side foreløpig ikke kommentert situasjonen.

Via Engadget

Michael Hicks

Michael Hicks began his freelance writing career with TechRadar in 2016, covering emerging tech like VR and self-driving cars. Nowadays, he works as a staff editor for Android Central, but still writes occasional TR reviews, how-tos and explainers on phones, tablets, smart home devices, and other tech.