Så kan Samsung Gear S4 komma att få ett större batteri

Vi vet fortfarande inte allt för mycket om Samsung Gear S4, men det verkar väldigt troligt att den kommer ha ett större batteri än Samsung Gear S3 och Samsung Gear Sport. Idag har det dykt upp ännu mer bevis för det, då Samsung tydligen planerar att använda en PLP-process (Panel level Packaging) vid tillverkningen.

Detta är enligt ET News, som citerar "källor från industrin". Detta är en process som betyder att chipet tar upp mindre utrymme på moderkortet, något som i sin tur ger mer utrymme för andra komponenter.

Det betyder nödvändigtvis inte att ett större batteri kommer ta upp det återstående utrymmet, men det är ett sannolikt alternativ. Speciellt med tanke på ryktet som påstår att Samsung Gear S4 kommer ha ett 470 mAh-batteri, som är en förbättring från 380 mAh-batteriet som användes på Samsung Gear S3 och 300 mAh-batteriet på Samsung Gear Sport.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Lägre kostnader

Förutom att lämna utrymme för ett större batteri, är PLP-processen dessutom billigare än WLP-processen (Wafer-level-Packaging), som Samsung annars hade använt sig av.

Hurvida dessa besparingar kommer att gynna köpare är fortfarande okänt, men det finns en chans att Samsung Gear S4 kommer att vara billigare än sina föregångare.

Förhoppningsvis får vi reda på detta någon gång under året, då vi inte tror att Samsung Gear S4 (eller Samsung Galaxy Watch) kommer att dröja allt för länge, speciellt med tanke på alla rykten som börjar att rulla in. Källor hävdar faktiskt att klockan kommer att dyka upp i redan augusti, så vi kan komma att få se den tillsammans med Samsung Galaxy Note 9.

Via GSM Arena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.