Samsung Galaxy S10 kan få en trippelkamera på baksidan

Samsung Galaxy S9 Plus med dubbelkamera är en av de bästa kameratelefonerna på marknaden, men på några punkter (bland annat totalt antal kameror) besegras den av Huawei P20 Pro.

Det verkar dock som att företaget siktar på att komma ikapp sin konkurrent när de lanserar Samsung Galaxy S10.

I en rapport som sammanfattades av The Investor, antar analytikern Kim Dong-won från KB Securities att Samsung överväger en trippelkamera på baksidan av Samsung S10 samt att lägga till en 3D-sensor. Detta är något som skulle kunna användas för innehåll med förstärkt verklighet.

Detta hade varit smarta drag från Samsungs sida med tanke på att S9-serien enbart fick mindre förändringar i år, så de kommer sannolikt vilja leverera en väsentligt förändrad och uppgraderad telefon under nästa år för att öka efterfrågan.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Vill hålla jämna steg med Apple

Med tanke på att det även ryktas om att Apple arbetar på en telefon med trippelkamera för nästa år, är det återigen vettigt för Samsung att också lägga till den senaste teknologin till deras telefoner - så länge den verkligen kommer att användas.

Även om uttalanden från läckor och analytiker alltid bör granskas noggrant, känns detta påstående ganska uppenbart och logiskt.

Vi vet dock fortfarande inte vilka specifikationer eller funktioner den eventuella trippelkameran skulle ha, om Galaxy S10 ens kommer att ha en. Vi gissar dock att två uppenbara funktioner hade varit i allmänhet mer detaljerade bilder och en zoom med bättre kvalitet.

Vi behöver kanske inte vänta allt för länge eftersom Samsung Galaxy S10 kan dyka upp tidigare än vad du trott, med vissa källor som hävdar att den kommer dyka upp redan i januari. Det är dock samma gamla visa vi får höra varje år och är förmodligen bara marknadsföring från Samsungs sida.

Via Phone Arena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.