Samsung Galaxy S10 Plus kan komma att få hela fem kameror

Samsung Galaxy S10 Plus kommer inte att komma ut förrän någon gång under nästa år, men det är aldrig för tidigt för ett bra rykte eller hur? Den senaste läckan, som rapporterats av den koreanska hemsidan The Bell, påstår att den kommande toppmodellen kan få hela fem kameror.

Detta bygger vidare på ryktet som påstår att Samsung Galaxy S10 kan komma att släppas i tre modeller, där toppmodellen tydligen ska ha en trippelkamera på baksidan. Det senaste ryktet påstår nämligen att trippelkameran kommer att kombineras med en dubbelkamera på framsidan.

Detta hade i sådana fall inte varit första gången Samsung skulle kunna skryta med en dubbel selfie-kamera. Den nyligen släppta Galaxy A8 har också två kameror på framsidan, som tillåter användare att lägga till den snygga bokeh-effekten på sina selfies.

Just den funktionen lades enbart till för självporträtt-syften, men Galaxy S10 Plus kanske har ytterligare något i åtanke? Samsung har nämligen letat efter sätt att förbättra teknologin för ansiktsigenkänning i deras mobiler, i ett försök att hålla jämna steg med Apples avancerade Face ID-teknologi. Kan denna extra kamera vara ett steg för att uppnå detta?

Vi kommer förmodligen inte få veta någonting säkert förrän nästa år, men det ryktas redan om att Galaxy S10 kommer få några stora uppgraderingar. Håll utkik under de kommande månaderna för att läsa om fler spännande rykten kring enheten.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.