Rockelegendene Marshall gir ut nye Bluetooth-høyttalere

Marshall bluetooth speaker Acton II, Stanmore II, Woburn II

Å slippe puddelhåret løs hjemme i stua har nå blitt enda lettere enn før. En ny serie Bluetooth-høyttalere fra hardrockerne i Marshall er nå tilgjengelige.

De tre høyttalerne er forbedringer av tidligere modeller, fra den kompakte og hylleklare Marshall Acton II (2495 kroner) til kraftige Marshall Woburn II på 110 W (4495 kroner). I midten finner man 50 W-modellen Stanmore II (3495 kroner) – en mellomstor høyttaler og oppfølgeren til en av de beste trådløse høyttalerne fra vår 2018-guide.

Den britiske produsenten er kjent for å lage gitarforsterkere og kabinetter med en autentisk vekt og «krønsj» i lyden, hvilket gjør at de passer perfekt til å forsterke rock med vekt lagt på gitaren. 

Metall uten en tråd

Marshall har i den senere tid ekspandert sitt virke og driver nå også med en hel rekke forskjellige høyttalere, forsterkere og instrumenter – for ikke å snakke om Marshall Major, deres helt egne hodetelefonserie.

De tre nye høyttalerne som ble annonsert i går har alle støtte for Bluetooth 5.0, som muliggjør en standhaftig tilkopling som rekker opptil 10 meter, og får innebygget støtte for flere samtidige brukere samt en lydkompressor. Selv om de er laget for hjemme, og vektet ned med deler fra øverste hylle – forsterkere av typen «class D», spesialtilpassede elementer med mer – så er de likevel snertne nok til å kunne ta med seg.

Som vanlig kan man via Marshall Bluetooth-appen kontrollere EQ, skifte mellom stereo eller «ambient»-modusene, og skifte på lysstyrken på høyttalerenes LED-lys. 

Henry St Leger

Henry is a freelance technology journalist, and former News & Features Editor for TechRadar, where he specialized in home entertainment gadgets such as TVs, projectors, soundbars, and smart speakers. Other bylines include Edge, T3, iMore, GamesRadar, NBC News, Healthline, and The Times.