Puma lanserer sin egen smartklokke neste år

Fra og med neste år skal det være mulig å kjøpe en smartklokke prydet med en spretten puma. 

Puma har i dag kunngjort sitt partnerskap med Fossil Group for å sette en smartklokkeidé ut i livet. Sammen skal de lage nye smartklokker, men også vanlige klokker, og etter planen skal resultatene være mulig å kjøpe hos forhandlere mot slutten av 2019.

Vi vet fremdeles veldig lite om designet – eller hva slags egenskaper de vil putte inn i Puma-smartklokka. Bildet øverst i artikkelen er ingen lekker spådom herfra, men «bare» et bilde av en allerede eksisterende Fossil-klokke.

– Puma er en av verdens ledende sportsmerkevarer. Det er veldig spennende å gå i partnerskap med dem og vi gleder oss til å knytte vårt design og distribusjonsnettverk til Pumas klokkekolleksjon, forteller CEO i Fossil Group, Kosta Kartsotis.

Pumas klokkeproduksjon er i gode hender – Fossil Group har nemlig folka bak smartklokker som Fossil Q Commuter, Q Founder og Q Venture på lønningslista. I tillegg har Fossil Group lisensavtaler med mange andre store merkevarer som Diesel, DKNY, Emporio Armani, Kate Spade New York og Michael Kors. Eksempler på vellykkede partnerskap er mange.

Pumas byks

Det blir spennende å se hva Fossil Group gjør for å skape en mer sporty og helsebevisst smartklokke. Dette er nemlig litt ukjent farvann for klokkeprodusenten. 

Men det gir definitivt mening at Puma kaster seg på i kampen om kundene, all den tid Nike og Adidas – samt andre store treningsmerkevarer – allerede jobber med sporty teknologi til håndleddet ditt. Både Fitbit og Apple er i sving.

Hvis Puma følger i sine konkurrenters fotspor er det nærliggende å tro at de kommende klokkene vil være fokusert på løping, men at de også evner å overvåke annen trening og aktivitet.

Det ryktes at hvis Puma og Fossils innledende prosess er vellykket, vil partnerskapet fort resultere i mer enn én klokke. Med tanke på at samarbeidet har en planlagt levetid på minst ti år, skulle det vel forbause de fleste om ikke vi får se flere klokkegenerasjoner igjennom årene. 

I mellomtiden får vi glede oss over den spennende nyheten og smøre oss med tålmodighet. Det er antakelig åtte måneder – minst – til vi får se en førstegenerasjons Puma-smartklokke.

Sindre Grading