Paras televisio 2018: Kokosimme vuoden terävimmät vaihtoehdot

The best TVs by size and everything you need to know when buying your new TV
Constantly updated with links to the latest TV reviews and buying advice

Parhaan television osto-opas: TechRadarin ohjeet vuoden 2018 parhaan television ostoon.

Parhaan television löytäminen vuonna 2018 voi olla hankalaa. Kuluva vuosi on ollut hektistä alalla, ja televisiovalmistajien ykkösnimet, kuten Samsung, Sony ja LG ovat pistäneet kaikki peliin noustakseen muiden edelle paremmuudessa.

Tänä vuonna olemme myös saaneet ensimmäiset 8K-televisiot, OLED-väriparannukset sekä HDR-vallankumouksen, jonka myötä 1 000 nitin paneelit ovat jo arkea olohuoneissa.

Mutta tällaisten vuosien aikana parhaan television valinta voi olla kaikkein hankalinta, kun kilpailu on kovinta. Ymmärrämme rahan voivan olevan tiukilla, kun pitäisi ostaa uutta televisiota, joten olemme testanneet lukuisia televisioita puolestasi ja valinneet asiantuntevin kriteerein muutamia vaihtoehtoja puolestasi.

Olet siis saapunut juuri oikealle sivulle!

Osa televisioista todellakin päihittää ylivoimaisesti kilpailijansa tarjoten entistä parempaa kontrastia, terävyyttä ja uusia teknologioita, kuten Wide Color Gamutin (WCG) tai HDR-tuen, jotka parantavat kuvanlaatua huomattavasti.

Olemme testanneet kaikki markkinoilla olevat vaihtoehdot ja voimmekin sanoa varmuudella, mikä niistä kannattaa ostaa ja mitä vältellä. Alla olevat valintamme ovatkin kaikkein parhaimmista edelleen äärimmäisen laadukkaisiin televisioihin, joten valitsit listaltamme lopulta minkä tahansa, et taatusti tule pettymään.

Yllä olevalta videoltamme saat lisätietoja television ostoon liittyen.

"Pitäisikö minun ostaa televisio nyt, vai odottaa seuraavaa mallia?"

Kuulemme usein saman kysymyksen. Kaiken muun teknologian tapaan myös televisiot kehittyvät vähitellen paremmiksi, joten todennäköisesti saat vuoden päästä nykyistä suuremman ja paremman television halvemmalla kuin tällä hetkellä.

Markkinoilla on ollut kuitenkin nähtävissä uudistusten tuulahdus, kun valmistajat ovat kiirehtineet omaksumaan uusia näyttötekniikoita – etupäässä Ultra HD:n, Wide Colour Gamutin ja HDR:n

Moni uuden sukupolven televisioista tukee jo kyseisiä tekniikoita, mutta asia on hyvä silti varmistaa uutta televisiota ostettaessa.

Ostajan on hyvä varmistaa, että televisio tukee uusimpia tekniikoita (esimerkiksi Ultra HD Premiumia), jottei laite aiheuta turhia pettymyksiä tulevaisuudessa.

Olet todennäköisesti kiinnostunut tietämään myös televisioiden tulevaisuuden ominaisuuksista. Tässä tapauksessa haluammekin mainita uuden HDMI 2.1 standardin, joka tukee 8k-videoita 60 fps -kuvataajuudella sekä 4K-videoita aina 120 fps -kuvataajuuteen saakka. Tämän lisäksi uusi standardi mahdollistaa paljon uusia ominaisuuksia HDMI -liitännän kautta tapahtuvaan pelaamiseen.

Ominaisuus tulee olemaan käytännöllinen pelaajille, mutta mikäli et ole erityisen innostunut pelaamisesta, voit huoletta ostaa uuden television jo tässä vaiheessa. 

Samsung Q9FN QLED (2018)

Samsung Q9FN QLED (2018)

1. Samsung Q9FN QLED (2018)

Paras televisio koskaan? Kenties!

65 tuumaa: Samsung QE65Q9FN

 Ennennäkemätön HDR-kuva 
 Upea ja tasapainoinen ääni
 Hyvät älytoiminnot 
 Rajalliset katselukulmat 

Odotukset pettäneen alun jälkeen Samsungin QLED-teknologia on noussut takaisin kärkisijoilla vuonna 2018, etenkin kaikilla herkuilla varustetulla Q9FN QLED -mallistollaan.

Uusi malli on paitsi kirkkaampi ja värikkäämpi kuin edeltäjänsä, se myös hyödyntää täysin uutta taustavalojärjestelmää (Full Array Local Dimming), jonka myötä aiemmat kontrastiongelmat ovat vain muisto menneestä. FALD-paneeli tukee lisäksi erinomaisesti Samsungin QLED-teknologiaa tarjoten kirkkaamman ja värikkäämmän kokemuksen kuin valmistajalta on koskaan aiemmin saatu.

Nämä eivät tietenkään yksin nosta Samsung Q9FN -mallia tämän hetken parhaaksi televisioksi, vaan kun mukaan laitetaan vielä HDR10+ ja Samsungin oma tehokas Q HDR EliteMax, niin valinnassa ei ole epäselvyyttä.

Lue koko arvostelumme: Samsung Q9FN QLED TV (65Q9FN)

LG C8 OLED Series (2018)

LG C8 OLED Series (2018)

2. LG C8 OLED Series (2018)

LG asettaa uuden OLED-standardin tälle vuodelle

55 tuumaa: LG OLED55C8 | 65 tuumaa: LG OLED65C8

Ilmiömäinen kuvanlaatu
Laajat ominaisuudet
Erinomainen käyttöliittymä
Heikko kirkkaus HDR:ssä
Ei tukea HDR10+

Listamme kärkisijoilla vuonna 2018 nähdään LG C8 OLED, jota on saatavilla sekä 55- että 65-tuumaisena. Kakkossija saavutetaan vakuuttavalla kuvalla, kattavilla ominaisuuksilla, houkuttelevalla muotoilulla ja lyömättömällä käyttöjärjestelmällä, jotka nostavat mallin yhdeksi parhaimmista näkemistämme televisioista.

Televisio ei ole aivan niin kirkas kuin markkinoilla olevat LCD:t, mutta syvät mustat tekevät ihmeitä dynamiikalle. Elävä ja upea värimaailma sekä yksityiskohtien rikkaus 4K:ssa auttavat kehumisessa.

Markkinoilla on tosin muitakin varteenotettavia OLED-televisioita olemassa, kuten Sonyn A1 ja AF8 OLED, LG:n E8- ja W2-mallit, mutta mielestämme LG:n edellinen C7-malli tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen televisionsa tänä vuonna ostaville.

Lue koko arvostelumme: LG OLED C8 (OLED55C8, OLED65C8)

Samsung Q900R QLED TV

Samsung Q900R QLED TV

3. Samsung Q900R QLED TV (2018)

8K LCD-LED -televisio, joka jää historiaan

85 tuumaa: Samsung QN85Q900RAFXZA

8K-kuva näyttää ilmiömäiseltä 
Upea kirkkaus ja värit 
Uraauurtava ylöspäin skaalaus 
85-tuumaisuus rajoittaa ostoaikeita
Maksaa lisäksi 15 000 € 

Tässäkö on odottamamme 8K-televisio? Ottaen huomioon, ettei 4K-materiaalia ole vielä tarjolla liiaksi asti, Samsung on saattanut ottaa pienen varaslähdön uuden resoluution kohdalla. Kyseessä on silti maailman ensimmäinen 8K-televisio, ja vaikka Samsung Q900R:n suhteen on helppo olla kriittinen, se todellakin vie televisioiden kuvanlaadun kokonaan uudelle tasolle.

Natiivinen 8K-kuva on ilmiömäisen näköistä ja näyttää lähes aidolta – ehkä jopa paremmalta. Mutta sitäkin oleellisempaa on 85Q900R:n erinomainen kyky skaalata nykyiset pienemmät resoluutiot entistä terävimmiksi todellista 8K-materiaalia odotellessa.

Tarjoaako 8K lopulta samanlaisia elämyksiä pienemmiltä ruuduilta jää nähtäväksi, mutta tarpeeksi ison huoneen ja lompakon omistaville 85Q900R on erinomainen pala tulevaisuutta sekä hintansa väärti.

4. Sony Bravia A9F OLED (2018)

LG ei ole markkinoiden ainoa OLED-valmistaja – A9F on Sonyn vakuuttava vastine

65 tuumaa: Sony Bravia 65A9F | 55 tuumaa: Sony Bravia 55A9F

Vakuuttava ylöspäin skaalaus 
Audio+ -äänijärjestelmä 
Android Oreo -käyttöliittymä 
Takaosan hoikka muotoilu 

Sonyn toisen sukupolven OLED-lippulaiva, A9F, saapuu hyvään aikaan markkinoille. Juuri kun Samsung ja LG ovat tuoneet omat vastineensa Samsung Q9FN QLEDilla ja LG E8 OLEDilla, Sony pistää vastaan omalla ilmiömäisellä OLED-televisiolla.

A9F on kiistatta Sonyn paras OLED-televisio koskaan ja päihittää heittäen aiemman A1E-mallin. Kyseessä on itse asiassa todella vahva ehdokas jopa vuoden parhaaksi huipputason televisioksi.

Vaikka kohtasimme joitain ongelmia (kuten yksityiskohdat peittävä musta Dolby Visionia käyttäessä ja Netflix Calibrated -tila), niin nämä ovat odotettavissa näinkin kunnianhimoisessa tuotteessa. Jos näiden kanssa pystyy elämään ja hinta ei huimaa päätä, niin kyseessä on todella laadukas UHD-televisio. 

LG E8 OLED Series (2018)

LG E8 OLED Series (2018)

5. LG E8 OLED Series (2018)

Pieni suoritin tekee suurta jälkeä OLED-malleissa

55 tuumaa: LG OLED55E8 | 65 tuumaa: LG OLED65E8

Upea kuvanlaatu 
Kaunis muotoilu 
Erinomainen käyttöliittymä 
Ajoittainen kohina kuvassa 
Kirkkaus ei pärjää LCD:lle 

Vietyään OLED-teknologiansa kuvanlaadullisesti äärimmilleen LG on siirtynyt seuraavaksi laitteistoa pyörittävän suorittimien kimppuun. Uudistunut kehityssuunta on johtanut vakuuttavin lopputuloksiin, sillä monista vuoden 2017 jo ennestään ensiluokkaisista OLED-malleista on saatu entistä parempia.

OLED65E8 ei tosin kuulosta ääntensä osalta niin kauniilta kuin edeltäjänsä ja markkinoilla on tiukkaa kilpailua muun muassa Samsungin lippulaivasarja Q9FN:n kanssa, mutta OLED-faneja varmasti miellyttää tieto siitä, että LG on tehnyt yhden historiansa parhaimmista OLED-televisioista koskaan.

Samsung Q8FN QLED TV (2018)

Samsung Q8FN QLED TV (2018)

6. Samsung Q8FN QLED TV (2018)

Samsungin QLED-televisiot vakuuttavat vuonna 2018

55 tuumaa: Samsung QN55Q8FN | 65-inch: Samsung QN65Q8FN

Äärimmäisen kirkas HDR-kuva 
Ilmiömäinen kontrasti 
Hyvät älytoiminnot 
Rajallinen katselukulma 
Taustavalaisussa havaittavissa pientä kukintaa 

Vaikka Q8FN on valtava askel taaksepäin Samsungin voitokkaasta Q9FN:stä, on se silti erinomainen valinta uudeksi televisioksi. Ilmiömäisen kirkas, värikylläinen ja veitsenterävä kuva tarjoaakin kaiken, mitä televisiolta tällä hetkellä kaivataan.

Erityisenä huomiona tämä malli on erinomainen vaihtoehto HDR-sisältöä varten, sillä sen suora taustavalaistus saavuttaa hulppeat 2 100 nittiä 10 % valkoisessa HDR-ikkunassa. Lukema on toisin sanoen ennenkuulumaton tämänhintaisessa televisiossa ja johtaa siihen, että Q8FN pystyy toistamaan HDR:n laajennetun kirkkausalueen ensiluokkaisen vakuuttavasti.

Miksi se ei ole sitten tämän korkeammalla listassamme? Valitettavasti television huonot katselukulmat rajoittavat kokemusta pahasti, ja sivuilta päin värit heikkenevät ja taustavalaistuksen ongelmat lisääntyvät. Toisekseen Samsungin oma Auto Motion -prosessointiteknologia on liian aggressiivinen ja luo ärsyttäviä sivuvaikutuksia kuvaan. Onneksi sen voi ottaa myös pois päältä.

Best TV

Sony Bravia X900F Series (2018)

Sony Bravia X900F Series (2018)

7. Sony Bravia X900F Series (2018)

Sonyn keskihintainen televisio piirtää tarkkoja kuvia

65 tuumaa: Sony Bravia X900F

Suora LED-taustavalo
Erinomainen liiketoisto
Elegantti muotoilu
HDR jää hieman hämäräksi

Jos sinulla ei ole halua tai varaa ostaa Sonyn uutta A9F OLED -mallia tai hinnakkaan erinomaista Z9F:ää, älä huoli. X900F-sarjalainen tarjoaa erinomaisen 4K-kuvan, tehokkaan SDR-HDR-remasteroinnin sekä silkkisen pehmeän suoran LED-taustavalaistuksen. Kuvat pysyvät tilanteesta huolimatta upeina, värit toistuvat ilmiömäisen elävästi ja HDR-tuki toimii ilman silmänrasitusta.

Ottaen huomioon mallin hintavan mutta silti varsin kannattavan hintalapun, X900F:n pienet murheet ovat siihen nähden mitättömiä. Tämä televisio saa meidän vankkumattoman suosituksen varauksetta.

Lue koko arvostelumme: Sony Bravia X900F (XBR-65X900F)

Best TV

TCL 6-Series (R615, R617) (2018)

TCL 6-Series (R615, R617) (2018)

8. TCL 6-Series (R615, R617) (2018)

Erinomaine 4K HDR TV budjettitietoisille

55 tuumaa: TCL 55R617

Kirkas ja värikäs HDR
Tukee Dolby Visionia
Roku TV on mahtava
Detaljien menetys tummemmissa kohdissa
Rajoitetut liikeasetukset

Jos sinulla on rahaa, jota mällätä, niin suosittelisimme ostamaan suoraan markkinoiden parhaimmat televisiot, kuten LG:n superohuen OLED W8:n tai Samsungin kristallinkirkkaan Q9FN OLEDin. Mutta se ei ole realistista. Suurimmalle osalle meistä televisioon siunatut varat jäävät alle tonnin.

Siksi voimmekin sanoa valehtelematta, että TCL:n 6-sarjalainen on lyömättömästi paras vaihtoehto tässä hintaluokassa. Sen suorituskyky euroon nähden on tinkimätön ja kuvanlaatu on muutamia erheitä lukuun ottamatta vakuuttava.

Lue koko arvostelumme: TCL 6-Series (R615, R617)

9. Vizio P-Series (2018)

Vizion uusi P-sarjalainen laittaa Samsungin QLEDit tiukoille

65 tuumaa: LG 65W7OLED | 77 tuumaa: LG 77W7OLED

Upea väritoisto 
Erinomainen 4K HDR -kuva 
Hyvä HD-ylösskaalaus 
SmartCast OS on hidas 

Vision tämän vuoden P-sarjalaiset ovat hyvä valinta heille, jotka haluavat erinomaisella hinnalla varustetun keskivertoa paremman television. Siitä löytyy lukuisia hinnakkaammista malleista löytyviä ominaisuuksia, kuten erinomainen mustan taso, mutta myös tukku ongelmia. Esimerkiksi äänenlaatu on vähän heikko ja käyttöliittymä turhan hidas.

Onneksi itse 4K HDR -kuvassa ei ole mitään valitettavaa. Ottaen huomioon, miten paljon muita televisiota joutuu säätämään luonnollisen värimaailman saavuttamiseksi, P-sarjalainen onnistuu tarjoamaan yllättävän ylivoimaisen ulosannin suoraan paketista.

Samsung Q7FN QLED TV

Samsung Q7FN QLED TV

10. Samsung Q7FN QLED TV (2018)

Kirkas, kaunis ja puutteellinen

55 tuumaa: Samsung QN55Q7FN | 65-inch: Samsung QN65Q7FN

Hämmästyttävä väriterävyys
Loistava päiväkatseluun
Reunavalaistu VA-paneeli
Katselukulmat

Samsung Q7FN QLEDissa on lähes kaikki ne samat ominaisuudet, jotka tekevät Q9FN:stä erinomaisen. Sen quantum dot -tekniikka piirtää värikkäitä kuvia ja paikallinen himmennys paranee vuosi vuodelta. Valitettavasti katselukulmat ovat edelleen heikkous, eikä liiketoisto ole niin hyvää kuin esimerkiksi samanhintaisessa Sonyn X900F Bravia -sarjalaisessa.

Vaikka Q7FN onkin yleisesti ottaen kirkas, värikäs ja kaikin puolin kaunista katsottavaa, se menettää monet näistä piirteistä hiemankin sivummalta katsottaessa. Vastaavaa vikaa ei esiinny esimerkiksi LG:n OLED-malleissa tai muissa UHD-televisioissa, joten siksi tätä mallia ei voi täysin varauksetta suositella.

Kaiken kaikkiaan Q7FN on hyvä kompromissi hinnan ja laadun välillä tarjoten kirkkaan näytön, HDR-tuen sekä äärimmäisen tarkat värit alle 1 500 €.

Lue seuraavalta sivulta mitä sinun tulisi ottaa huomioon uutta televisiota ostaessasi!