Parhaat puhelimet 2018: Esittelyssä 15 suosikkiamme

null

Mikäli haluat tietää, kuka on valmistanut tämän hetken parhaimman älypuhelimen, olet tullut oikeaan paikkaan. 

Kesä on alkanut tänä vuonna poikkeuksellisen lämpimänä ja myös puhelinmarkkinoilla ollaan nähty monia kuumia uutuuksia. Yleensä puhelinjulkistukset hiljenevät hieman kesän ajaksi, joten ennen uusia iPhoneja ja Galaxy Note 9:ää nähdään siis tuskin mitään vallankumouksellista. 

Olemme viettäneet tunteja vertaillen puhelimia keskenään valitaksemme sinulle 15 parasta vaihtoehtoa. Huomioimme vertailussa laitteiden suorituskyvyn, ominaisuudet, muotoilun – sekä tärkeimpänä puhelimen hinta-laatusuhteen. Päivitämme listaa jatkuvasti uusien julkistusten ja hinnanmuutosten yhteydessä. 

Kilpailu kärkipaikasta on äärimmäisen tiukkaa ja todisteena siitä olemme saaneet listalle uuden johtajan, kun iPhone X vei kärkipaikan pitkään johdossa olleelta Samsung Galaxy S9 Plussalta. Kyseessä on itse asiassa ensimmäinen kerta koskaan, kun TechRadar valitsee iPhonen parhaaksi puhelimeksi. Applen puhelimet ovat olleet erinomaisia aiemminkin, mutta niiden korkea hinta on pitänyt ne järjestelmällisesti poissa kärkipaikalta. Tällä kertaa iPhone X:n hinta on kuitenkin laskenut sen verran houkuttelevalle tasolle, että se onnistuu päihittämään Galaxy S9 Plussan paremmalla kokonaisuudellaan.

Listallamme on tapahtunut muitakin muutoksia, sillä 15 parhaan joukkoon on saapunut kolme uutta tulokasta: LG G7 ThinQ, OnePlus 6 sekä Honor 10.

Mitä ikinä etsitkään, löydät listaltamme varmasti sinulle sopivan puhelimen. Tässä ovat kesäkuun 2018 parhaat puhelimet:

Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

1. iPhone X

Markkinoiden paras puhelin

Julkaistu: Lokakuu 2017 | Paino: 174 g | Mitat: 143,6 x 70,9 x 7,7 mm | Käyttöjärjestelmä: iOS 11 | Näyttö: 5,8 tuumaa | Resoluutio: 1 125 x 2 436 | Suoritin: A11 Bionic | RAM: 3 Gt | Tallennustila: 64/256 Gt | Akku: 2 716 mAh | Kamera: 12 MP+12 MP | Etukamera: 7 MP

Upea näyttö
Markkinoiden tehokkain suoritin
Erinomainen kamera, luokkansa paras videokuvaus
256 Gt:n malli maksaa 229 euroa enemmän
Image 1 of 5

Image 2 of 5

Image 3 of 5

Image 4 of 5

Image 5 of 5

Iphone X on vaikuttavin puhelin, jonka Apple on ikinä tehnyt. Olemme pitäneet siitä alusta asti, mutta sen ongelmana on ollut kallis 1 149 euron hinta. Viime aikoina Applen lippulaivan hintalappu on kuitenkin pudonnut Samsung Galaxy S9 Plussan tasolle 999 euroon. 

Puhelinmarkkinoiden arkkiviholliset ovat nyt saman hintaisia, joten voimme onneksemme päättää voittajan puhtaasti puhelinten ominaisuuksien perusteella.  Tuossa vertailussa iPhone X onnistuukin hivuttautumaan täpärästi Galaxy S9 Plussaa paremmaksi. Samsung Galaxy S9 Plus on kuitenkin edelleen paras puhelin Android-käyttäjille.

Näyttö: 5,8-tuumainen OLED-näyttö on paras, jonka Apple on ikinä asentanut puhelimiinsa. Se on ottanut suuren harppauksen iPhone 8- ja 8 Plus -mallien näytöistä – se on tarkempi, laadukkaampi, kattaa koko puhelimen etuosan ja toistaa värit upeasti. 

Akunkesto: iPhone X:n akunkesto on hyvä, muttei luokkansa paras. Mikäli käytät puhelinta todella paljon, saattaa sinulla olla vaikeuksia saada akku kestämään yli 12 tuntia. Useimmilla käyttäjillä akku kestää kuitenkin helposti koko päivän yli. 

Kamera: iPhonen kamerat ovat aina olleet todella hyviä, eikä iPhone X tee tähän poikkeusta. X:n kamera on lähes joka tilanteessa loistava, tuottaen kuvia joissa yksityiskohdatkin näyttävät upeilta. Kamera ei aivan yllä Pixel 2:n tasolle, mutta on silti yksi tämän hetken parhaista. Sen videokuvaus on sen sijaan luokkansa paras.

Lyhyt yhteenveto: Tämä on oikea puhelin sinulle, mikäli haluat hemmotella itseäsi erittäin laadukkaalla puhelimella. Jos päädyt tähän laitteeseen, tulet nauttimaan jokaisesta kerrasta, kun otat puhelimen esiin taskustasi tai laukustasi – laitteen hankkiminen on varmasti sen arvoista. 

Lue koko arvostelu: iPhone X