Paras kannettava opiskelijalle: luokkansa parhaat läppärit

null

Jos etsit uutta kannettavaa juuri nyt, muista katsoa parhaat Black Friday -tarjouksemme!

Jos olet opiskelija, olet varmasti tottunut ostamaan kaiken käytettynä tai mahdollisimman halvalla. Vaikka yritätkin todennäköisesti elää kuluttamatta rahaa mihinkään ylimääräiseen, on kannettava nykyään yhtä välttämätön osa opiskelua kuin uusintatentit ja opintolaina. Älä kuitenkaan huoli, sillä me olemme testanneet kaikki opiskelijoille sopivat kannettavat puolestasi ja laittaneet ne paremmuusjärjestykseen.

Mikä sitten on tärkeää opiskelutietokoneessa? Ensinnäkin sen täytyy tietysti sopia hintahaarukkaasi, mutta olla myös luotettava ja päivitettävissä vuosiksi eteenpäin. Käyttöjärjestelmän täytyy olla yhteensopiva opinnoissasi tarvittavien ohjelmien kanssa ja koneessa tulee olla riittävästi tehoa kyseisten ohjelmien pyörittämiseen. Meidän mielestämme kaikista hienoimmat näytöt ja tehokkaimmat prosessorit saavat kuitenkin hintansa vuoksi jäädä ammattikäyttöön suunnattuihin laitteisiin.

Kootessamme tätä listaa yritimme ottaa huomioon mahdollisimman monta eri tekijää, koska opiskelijoiden koneet ovat kovassa käytössä niin koulussa kuin kotonakin. Jos haluat lukea laajemmat arvostelumme koneista, voit klikata koneiden yhteydestä löytyviä linkkejä. Tässä tulevat vuoden 2018 parhaat kannettavat opiskelijoille!

1. Huawei MateBook X Pro

Luksusta oppimiseen

Prosessori: 8. sukupolven Intel Core i7-8550U | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 620, Nvidia GeForce MX150 | RAM-muisti: 16 Gt | Näyttö: 13,9-tuumainen 3K LED -kosketusnäyttö (3 000 x 2 000) | Tallennustila: 512 Gt SSD

Houkutteleva muotoilu
Pitkä akunkesto
Ei paikkaa SD-kortille

Huawei MateBook X Pro on kannettava, joka mullistaa koko markkinan. Se on kiinalaisvalmistajan yllättävä täysosuma, joka päihittää kilpailijansa käytännössä kaikissa kategorioissa. MateBook X Pro pitääkin tällä hetkellä kärkipaikkaa myös parhaiden kannettavien ja parhaiden ultrabookien listoillamme.

MateBook X Pro on tyylikkäästi muotoiltu kannettava, jossa on huippuluokan komponentit, kuten kahdeksannen sukupolven Kaby Lake R -prosessorit ja 16 Gt:a RAM-muistia. Kaikkein käsittämättömintä on kuitenkin koneen hinta: se ei ainoastaan päihitä kilpailijoitaan suorituskyvyssä ja muotoilussa, vaan on myös niitä edullisempi. Jos rahasi riittävät Huawein Pro-malliin, saat niille markkinoiden parasta vastinetta.

2. Dell XPS 13

Astu luentosaliin luokan priimuksen seurassa

Prosessori: 8. sukupolven Intel Core i5 – i7 | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 620 | RAM: 4 Gt – 16 Gt | Näyttö: 13,3-tuumainen FHD (1920x1080) – UHD (3840x2160; kosketusnäyttö) | Muisti: 128 Gt – 1 Tt SSD

Tyylikäs muotoilu
Vaikuttava suorituskyky
Aiempaa korkeampi lähtöhinta
Valkoinen malli on mustaa kalliimpi

Dell XPS 13 on erinomainen kannettava myös opiskelijan tarpeisiin. Tämä ultrabook voitti nimittäin TechRadarin parhaan kannettavan tittelin jo kolme vuotta peräkkäin – vaikka se onkin nyt joutunut antautumaan Huawein MateBook X Prolle. 

Uusi XPS 13 on nyt entistäkin ohuempi, kevyempi ja tietysti tehokkaampi. Harmillisesti myös sen lähtöhinta on noussut aiempaa korkeammaksi, mutta toisaalta jo halvimmasta mallista löytyy Intelin kahdeksannen sukupolven Core i5 -prosessori ja erittäin ohuista reunoistaan tunnettu heijastamaton InfinityEdge -näyttö. Uutuuden saa valittua nyt myös upealla valkoista ja ruusukultaa yhdistelevällä värivaihtoehdolla, joskin se maksaa hieman perinteistä väritystä enemmän.

Lue koko arvostelu: Dell XPS 13

3. Microsoft Surface Laptop 2

Katso pinnan alle

Prosessori: 8. sukupolven Intel Core i5-i7 | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 620 | RAM-muisti: 8 Gt – 16 Gt | Näyttö: 13,5-tuumainen 2 256 x 1 504 PixelSense kosketusnäyttö | Tallennustila: 128 Gt – 1 Tt SSD

Valtava tehopäivitys
Windows 10:n täysversio
Ei vieläkään Thunderbolt 3 -liitäntää

Jo alkuperäinen Surface Laptop oli yksi parhaista kannettavista opiskelijoille. Vaikka edellisen Surface Laptopin konsepti oli onnistunut, sen käytännön valinnat tuntuivat epäonnistuneilta: tehot jäivät harmillisen heikoiksi, liitännät olivat vanhentuneita ja käyttöjärjestelmänä toimi suppea Windows 10 S. Surface Laptop 2 on kuitnekin aivan toista maata – paitsi liitäntöjensä osalta.

Koneessa on muun muassa neliytiminen Kaby Lake Refresh -prosessori, Windows 10:n täysversio ja uusi tyylikkään musta värivaihtoehto. Olisimme toivoneet Microsoftin lisänneen koneeseen edes yhden USB-C-liitännän, mutta Surface Laptop 2 on siitä huolimatta yksi parhaista vaihtoehdoista koulun penkille.

Lue koko arvostelumme: Surface Laptop 2

Microsoft Surface Go

4. Microsoft Surface Go

Edullisempi Surface

Prosessori: Intel Pentium Gold 4415Y | Näytönohjain: Intel HD Graphics 615 | RAM-muisti: 4 Gt – 8 Gt | Näyttö: 10-tuumainen PixelSense-kosketusnäyttö (1 800 x 1 200, 217 ppi; 3:2-kuvasuhde) | Tallennustila: 64 Gt eMMC – 128 Gt SSD

Edullinen
Erinomainen viimeistely
Vain Pentium-prosessori

Meidän mielestämme täydellinen opiskelijakone on edullisen hinnan ja hyvän suorituskyvyn risteytys. Nuorekkaat käyttäjät haluavat tuskin myöskään viisi vuotta vanhaa laatikkomaista business-muotoilua. Microsoft Surface Go onnistuu täyttämään molemmat kriteerit. Se ei ole ainoastaan yksi parhaista Windows-tableteista, vaan myös erinomainen kannettava opiskelijalle.

Älä suotta hämmenny heikosta prosessorista, sillä Microsoft on onnistunut luomaan hybridilaitteen, joka selviää koulutöistäsi leikiten. Surface Go on ehdottamasti oman hintaluokkansa helmi.

Lue koko arvostelumme: Microsoft Surface Go

5. Dell XPS 15

Markkinoiden huippulaatua suuremmassa koossa

Prosessori: 8. sukupolven Intel Core i5-i9 | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 630 - Nvidia GeForce GTX 1050 Ti | RAM-muisti: 8 Gt - 32 Gt | Näyttö: 15,6-tuumainen LED-näyttö, Full HD (1 920 x 1 080) - 4K UHD (3 840 x 2 160), saatavilla myös kosketusnäyttö | Tallennustila: 1 Tt 5400RPM HDD - 1 Tt PCIe SSD

Erinomainen suorituskyky
Kohtuuhintainen ominaisuuksiinsa nähden
Ei eroa valtavasti 13-tuumaisesta versiosta

Dellin XPS-mallisto on ollut nappivalinta opiskelijalle jo vuosien ajan, eikä XPS 15 tee poikkeusta säätöön. Tämän vuoden päivityksessä on pelattu varman päälle rakentamalla kone pitkälti aiempien mallien perustalle. Se ei kuitenkaan ole huono asia, sillä XPS 15 on luotettava ultrabook kilpailukykyisellä suorituskyvyllä. Se ei myöskään maksa maksa omaisuutta suuresta näytöstään huolimatta. Kannettavan karvalakkimalli riittää varmasti suurelle osalle opiskelijoista, mutta koneeseen saa halutessaan vaikkapa Core i9 -prosessorin ja 32 Gt RAM-muistia. Toivoisimme vain, että Dell vaihtaisi viimeinkin webkameran paikkaa.

Lue koko arvostelumme: Dell XPS 15

6. Surface Pro 6

Tabletti ja kannettava yhdessä pakkauksessa

Prosessori: 8. sukupolven Intel Core i5 – i7 | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 620 | RAM-muisti: 4 Gt – 16 Gt | Näyttö: 12,3-tuumainen PixelSense-näyttö 2 736 x 1 824 | Tallennustila: 128 Gt – 1 Tt SSD

Neliytimiset prosessorit
Pitkä akunkesto
Ei vieläkään USB-C-liitäntää

Microsoftin Surface Pro -sarja on aina ollut erinomainen vaihtoehto opiskelijoille. Niissä on laadukkaat kosketusnäytöt, pitkä akunkesto sekä ohut ja kevyt rakenne. Surface Pro 6 ei tuo sarjaan mitään uutta ja mullistavaa, mutta jatkaa kunnialla Surfacen perinnettä. Se tarjoaa tehokkaan Windows 10 -tabletin, joka taipuu sulavasti myös kannettavaksi Surface Type Coverin avulla. Laite sopii siis täydellisesti niin työhön kuin vapaa-aikaankin. 

Lue koko arvostelumme: Surface Pro 6

7. Apple MacBook Pro, 15-tuumainen

Ohut, tyylikäs ja tehokas

Prosessori: 8. sukupolven Intel Core i7 – i9 | Näytönohjain: AMD Radeon Pro 555X – 560X, Intel UHD Graphics 630 | RAM-muisti: 16 Gt – 32 Gt | Näyttö: 15,4-tuumainen Retina-näyttö (2 880 x 1 800) | Tallennustila: 256 Gt – 4 Tt SSD

Upea muotoilu
Erinomainen suorituskyky
Kallis

Jos haluat hankkia huippuluokan Macin mukavalla opiskelija-alennuksella, eikä yli 2 500 euron lähtöhinta huimaa päätäsi, on 15-tuumainen MacBook Pro oiva valinta. Sen kuusiytimiset prosessorit ja 16 tai 32 Gt:a RAM-muistia selviävät vaivatta jopa 4K-videon editoinnista ja äärimmäisen nopeat SSD-levyt nopeuttavat työtäsi erityisesti suurten tiedostojen siirtelyssä. Uusimmassa mallissa on nyt myös päivitetty perhoskytkinnäppäimistö, jonka alle on asennettu ylimääräinen suojakalvo. Tässä mallissa ei siis ole enää kohua herättäneitä näppäinongelmia.

Lue koko arvostelumme: 15-tuumainen MacBook Pro (kesä 2018)

8. Asus Chromebook Flip

Premium-Chromebook maltilliseen hintaan

Prosessori: Intel Core m3 | Näytönohjain: Intel HD Graphics 515 | RAM: 4 Gt | Näyttö: 12,5-tuumainen, Full HD (1920x1080) taustavalaistu ja heijastamaton LED-näyttö | Muisti: 64 Gt eMMC + TPM

Sulava tablettikäytössä
Upea näyttö
Ei valmista Android-tukea
Kaiuttimet korostavat liikaa keskiääniä

Asus Chromebook Flip C302 on ikään kuin Googlen anteeksipyyntö sitä edeltäneen Chromebook Pixelin virheistä. Asus ei nimittäin halunnut tehdä koneesta kallista ja tehokasta, vaan keskittyi sen sijaan tarjoamaan järkevät ominaisuudet kohtuulliseen hintaan. Vaikka Flip onkin puolet Pixeliä halvempi, on siinä silti täydet 360 astetta kääntyvä kosketusnäyttö ja mahdollisuus käyttää miljoonia Android-ohjelmia. Uusista Chromebookeista poiketen koneesta ei tosin löydy valmista Android-tukea, vaan se täytyy päivittää jälkikäteen. Päivityksen jälkeen laitteesta kuoriutuu upean näköinen ja riittävän tehokas Chromebook, joka jättää rahaa myös makaroniin.

Lue koko arvostelu: Asus Chromebook Flip

9. Lenovo Yoga 920

Huippuluokan hybridilaite

Prosessori: 8. sukupolven Intel Core i5 – i7 | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 620 | Näyttö: 13,9-tuumainen FHD (1920 x 1080) – UHD (3840 x 2160) | Muisti: 256 Gt – 1 Tt SSD

Upea muotoilu
Mukavan tehokas
Kosketusnäytön näppäimistö on 

Harva ultrabook on yhtä upeasti muotoiltu kuin Lenovo Yoga 920. Kone ei ole pelkästään käytännöllinen ja mukautuva, vaan myös silmiä hivelevän tyylikäs. Se on kaiken lisäksi huomattavasti halvempi verrattuna esimerkiksi Microsoftin Surface Book 2:een. Rahoilleen saa vastineeksi upean kokonaan metallista valmistetun rungon, jonka kääntämällä koneesta saa tehtyä tabletin. Yogassa on myös tehokkaat Intelin viimeisimmät kahdeksannen sukupolven prosessorit, joten se ei jää jalkoihin vaativammissakaan tehtävissä.

Lue koko arvostelumme: Lenovo Yoga 920

10. Dell Inspiron 15 Gaming

Kova työ vaatii kovat huvit

Prosessori: 7. sukupolven Intel Core i5 – i7 | Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1050; Intel HD Graphics 620 – GTX 1050 Ti; Intel HD Graphics 630 | RAM: 8 Gt – 16 Gt | Näyttö: 15,6-tuumainen FHD (1920x1080) – UHD (3840x2160) heijastamaton, LED-taustavalaistu | Muisti: 1 Tt HDD – 1 Tt HDD; 128 Gt SSD

Edullinen pelikone
Hyvä akunkesto
Turhan herkkä kosketuslevy
Näyttö jää jälkeen muista komponenteista

Dell päätti jättää taakseen pelikannettaviensa "Alienware" -lempinimen ja uutuus Inspiron 15 Gaming kuulostaakin ehkä hämäävän paljon enterprise-läppäriltä. Kesystä nimestä ei kannata kuitenkaan hämääntyä, sillä kone tarjoaa hintaansa nähden varsin kyvykkäät komponentit. Dell selviytyy kunnialla muun muassa suosituimmista peleistä, vaikka saatatkin joutua laskemaan kuvanlaadun medium-asetukselle. Se on silti vaikuttava saavutus koneen kohtuulliseen hintaan nähden. Koneen erinomaisuus ei jää pelkkään pelaamiseen, sillä esimerkiksi sen akku kesti vaativassa testissämme lähes kuusi tuntia, mikä on parempi tulos kuin osalla huomattavasti kalliimmista ultrabookeista. Etsitpä siis konetta työntekoon tai pelien parissa rentoutumiseen, on Dell Inspiron 15 Gaming oivallinen valinta sinulle.

Lue koko arvostelumme: Dell Inspiron 15 Gaming

Kaipaatko lisää tietoa kannettavan ostamisesta? Katso alta englanninkielinen video-oppaamme seitsemästä seikasta, jotka kannatta ottaa huomioon uutta läppäriä ostettaessa!