Paras edullinen aktiivisuusranneke 2024: vertailimme huokeimmat mallit

Kolme aktiivisuusranneketta vierekkäin vertailussa
(Kuva: Future)

Viimeisten vuosien aikana lähinnä askelmittareina toimineet aktiivisuusrannekkeet ovat muuttuneet ranteessa oleviksi tehokkaiksi treenikumppaneiksi. Alkuvuosi onkin hyvä aloittaa uudella kumppanilla ranteessa, jotta kesäkunto jäisi muuksikin kuin kliseiseksi unelmaksi.

Tähän listaan valitut vaihtoehdot ovatkin hintansa ja ominaisuuksien osalta käytännöllisen monitoimisia, ja ne pystyvät seuraamaan useita erilaisia urheilusuoritteita. Joten kävitpä sitten salilla, lenkillä tai kaipaat uutta puhtia kuntoiluun, tutustu ensin alla oleviin vaihtoehtoihin.

Kaikki listallamme olevat tuotteet on valittu perusteellisten arvostelujen perusteella, ja tarkempaa tutustumista varten suosittelemmekin lukemaan myös mallien varsinaiset arvostelut.

Parhaat edulliset aktiivisuusrannekkeet lyhyesti

  1. Fitbit Inspire 3 - Testivoittaja
  2. Huawei Band 7 - Paras halpa aktiivisuusranneke
  3. Xiaomi Mi Smart Band 6 - Paras Xiaomin aktiivisuusranneke
  4. Honor Band 5 - Paras Honorin aktiivisuusranneke
  5. Xiaomi Mi Smart Band 5 - Tarkka sykemittaus
  6. Fitbit Charge 4 - Aktiivisuusranneke GPS-paikannuksella
  7. Amazfit Bip - Loistava akkukesto
  8. Garmin Vivosmart 4 - Paras Garmin-malli

Paras edullinen aktiivisuusranneke 2023

Vaaleanpunainen Fitbit Inspire 3 harmaalla alustalla

Tyylikäs Fitbit Inspire 3 on mainion Fitbit-tukisovelluksen avulla monipuolinen seurantalaite moniin eri tilanteisiin. (Image credit: Andrea Gaini)
Tämän hetken paras aktiivisuusranneke

Tekniset tiedot

Näyttö: Kyllä
Sykemittaus: Kyllä
Vedenkestävyys: Kyllä
Aktiivisuusseuranta: Kyllä
GPS-paikannus: Ei
Akkukesto: 10 päivää
Yhteensopivuus: Android/iOS

Osta, koska

+
Laadukas muotoilu
+
Runsaasti seurantatyökaluja
+
Daily Readiness -mittari

Älä osta, koska

-
Ei lähimaksua
-
Ei sisäänrakennettua GPS-paikannusta

Fitbit Inspire 3 on napannut edeltäjänsä paikan tämän listan kärjestä. Se tarjoaa rahalle parhaan vastineen, vaikka tarjolla on edullisempiakin malleja. Kokonaisuuden suurimmat vahvuudet liittyvät Fitbit-ympäristön kattaviin seurantaominaisuuksiin, jotka antavat laajan kuvan kropan kunnosta ja jaksamisesta.

Inspire 3 mittaa askeleita, sykettä sekä stressiä. Treenien jälkipuinti on helppoa, kun voi myös seurata hengitystahtia sekä eri sykealueilla vietettyä aikaa. Halutessaan stressitilanteen voi laukaista hengitysharjoituksilla, mutta myös yöunien seuranta antaa osviittaa siitä, minkälaiset voimavarat ovat käytössä.

Fitbit Inspire 3 ei valitettavasti sisällä sisäänrakennettua GPS-paikannusta. Puutteen voi onneksi korvata yhdistämällä aktiivisuusrannekkeen puhelimeen, jolloin kännykkä taltioi juoksu- tai pyörälenkin polut arkistoon. Strava ja muut tunnetut liikuntasovellukset voi niin ikään synkronoida näppärästi Fitbitin oman sovelluksen avulla.

Kuten muutkin Fitbit-mallien kohdalla, myös Inspire 3:n kyytipojaksi saa vuoden Fitbit Premium -jäsenyyden. Sen avulla voi harjoitella ohjatusti, käydä meditaatioharjoituksia sekä perehtyä ruokavalioihin.


Huawei Band 7 ihmisen kädessä

Huawei Band 7 on näppärä aktiivisuusranneke, jossa on iso näyttö ja paljon ominaisuuksia. (Image credit: Lloyd Coombes)
Edullinen vaihtoehto loistavalla AMOLED-näytöllä

Tekniset tiedot

Näyttö: Kyllä
Sykemittari: Kyllä
Vedenkestävyys: Kyllä
Aktiivisuusseuranta: Kyllä
GPS: Ei
Akkukesto: 14 päivää tavallisessa käytössä
Yhteensopivuus: Android/iOS

Osta, koska

+
Loistava iso näyttö
+
Runsaasti antureita
+
SpO2-mittaus

Älä osta, koska

-
Ei GPS:ää

Huawein suurin ongelma koskee tällä hetkellä globaalia tilannetta. Yhtiö on ollut jo useamman vuoden ajan ongelmissa Yhdysvaltojen pakotteiden kanssa, mikä näkyy erityisesti puhelinrintamalla. Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden tapauksessa tilanne on onneksi erittäin positiivinen.

Huawei Band 7 erottuu muiden edullisten aktiivisuusrannekkeiden joukosta tarjoamalla ison 1,47 tuuman AMOLED-näytön. Laitteen runko on paksuudeltaan alle sentin, minkä ansiosta se tuntuu ranteessa miellyttävältä. Kattavista ominaisuuksista on nostettava esiin TruSleep 2.0 -uniseuranta, joka antaa tarkan kuvan yölevon onnistumisesta.

Mukana on myös happisaturaation seuranta (SpO2), minkä lisäksi eri harjoitteet tukevat verenpaineen hallintaa. Kokonaisuutena on yksi parhaista aktiivisuusrannekkeista.

Lue arvostelu: Huawei Band 7


Xiaomi Mi Smart Band 6

Xiaomi Mi Smart Band 6 sisältää yhden parhaista näkemistämme näytöistä hintaluokan huomioiden. (Image credit: Xiaomi)
Loistavat treeniominaisuudet edulliseen hintaan

Tekniset tiedot

Näyttö: Kyllä
Sykemittaus: Kyllä
Vedenkestävyys: Kyllä
Aktiivisuusseuranta: Kyllä
GPS-paikannus: Ei
Akkukesto: Pienellä käytöllä jopa 14 päivää
Yhteensopivuus: Android/iOS

Osta, koska

+
Todella kevyt
+
Erinomainen näyttö

Älä osta, koska

-
Ei sisäänrakennettua GPS-paikanninta
-
Hetkellisiä epätarkkuuksia

Xiaomin erinomaisen malliston tuorein vesa on Xiaomi Mi Smart Band 6. Se tarjoaa runsaasti sellaisia ominaisuuksia, joita ei tässä hintaluokassa ole tavattu nähdä. Tämän vuoksi se on hinnan ja laadun suhteen osalta markkinoiden parhaimmistoa.

AMOLED-kosketusnäyttö tekee vaikutuksen kirkkaudellaan ja nopeudellaan. Laite taasen seuraa aktiivisuuden ohella sykettä, stressiä sekä veren happipitoisuutta.

Ainoa merkittävä puute koskee sisäänrakennettua GPS-paikanninta. Lenkkireitit saa taltioitua puhelimen avulla, mutta tästä huolimatta huomasimme tulosten olevan hitusen yläkanttiin. Perustreenaajalle tämä tuskin tuottaa suurta harmia, mutta aktiivisesti liikkuvat eivät saa kaipaamiaan tarkkoja tilastoja. Mikäli statistiikat ovat sinulle tärkeitä, kannustamme kääntymään joko urheilukellojen tai tämän listan Fitbit Inspire 2:n puoleen.

Lue arvostelu: Xiaomi Mi Smart Band 6


Edullinen päivitys

Tekniset tiedot

Näyttö: Kyllä
Sykemittaus: Kyllä
Vedenkestävyys: Kyllä
Aktiivisuusmittaus: Kyllä
GPS: Ei
Akunkesto: 14 päivää
Yhteensopivuus: Android/iOS

Osta, koska

+
Parantunut unenseuranta
+
Laajennettu treeniseuranta

Älä osta, koska

-
Näyttö ei aina rekisteröi toimintoja
-
Ilmoitukset

Kuten monet edulliset aktiivisuusrannekkeet, Honor Band 5:n edut on katsottava sen alhaisen hinnan valossa. Kyseessä on silti varsin hyvä aktiivisuusranneke ja selkeä parannus Honor Band 4:ään.

Se on vesitiivis 50 metriin, joten se pystyy seuraamaan uintia, minkä lisäksi seuranta tukee myös lukuisia eri aktiviteetteja maalla, pyörän selässä sekä sisätiloissa.

Siinä on lisäksi tarkka askelmittari, mikä laitteen halpuuden vuoksi on todennäköisesti sen suurin käyttötarve.

Honor Band 5:ssä on myös sykemittari sekä unenseuranta, joka antaa enemmän tietoa kuin Honor Band 4. Lisäksi se kestää noin viikon verran normaalikäytössä, joten sitä ei tarvitse ottaa pois yön ajaksi latautumaan.

Näyttö voi sen sijaan olla hieman kömpelö, eikä se ole muotoilultaan mikään erikoinen. Mutta hintaansa nähden se on jälleen erinomainen valinta tälle listalle.

Lue arvostelu: Honor Band 5


Xiaomi Mi Smart Band 5 -aktiivisuusranneke valkoista taustaa vasten

Laadukkaat ominaisuudet ja terävä näyttö tekevät Xiaomi Mi Smart Band 5:stä loistavan edullisen vaihtoehdon. (Image credit: Xiaomi)
Erinomaiset urheiluominaisuudet pikkurahalla

Tekniset tiedot

Näyttö: Kyllä
Sykemittaus: Kyllä
Vedenkestävyys: Kyllä
Aktiivisuusseuranta: Kyllä
GPS: Yhdistettynä puhelimeen
Akkukesto: 14 päivää vähäisellä käytöllä
Yhteensopivuus: Android/iOS

Osta, koska

+
Tarkka ja terävä näyttö
+
Todella laadukas sykemittaus

Älä osta, koska

-
GPS-käyttöönotto on monimutkainen
-
NFC vain Kiinassa

Vaikka uusi Xiaomi Mi Smart Band 6 on kiilannut edelle, edellisen sukupolven Mi Smart Band 5 tarjoaa edelleen hyvän vaihtoehdon. Siinä on kirkas näyttö, ympärivuorokautinen aktiivisuusseuranta, sykemittaus, 11 erilaista urheiluharjoitetta sekä puhelimeen kytkettynä GPS-paikannus ulkoilmatreeneihin.

Näytön värimaailma on koko valikoiman parhaita. Saat ranteeseen näppärästi säätiedot sekä sovellusten ilmoitukset. Sen lisäksi voit esimerkiksi hallinnoida puhelimessa soivaa musiikkia, mikä on erityisesti lenkkeilijälle kullanarvoinen ominaisuus.

Vaikka sisäänrakennettu GPS-paikannus olisi merkittävästi parempi, Mi Smart Band 5 tuntuu hintaansa nähden todella kattavalta kokonaisuudelta. Mainio näyttö sekä monipuoliset ominaisuudet eivät näy hintalapussa. Xiaomi on saanut uuden aktiivisuusrannekkeensa tuntumaan merkittävästi arvokkaammalta kuin mitä suositushintaa vilkuillessa voisi olettaa.

Lue arvostelu: Xiaomi Mi Smart Band 5


Fitbit Charge 4 vihreän lehden päällä

Fitbit Charge 4 on edelleen erinomainen Fitbit-malli. (Image credit: Future)
Paras GPS-paikannuksella varustettu halpa aktiivisuusranneke

Tekniset tiedot

Näyttö: 1,37-tuumainen
Sykemittaus: Kyllä
Vesitiiviys: Kyllä
Aktiivisuusseuranta: Kyllä
GPS: Kyllä
Akkukesto: Jopa 7 päivää
Yhteensopivuus: Android/iOS

Osta, koska

+
GPS-paikannus
+
Erinomainen sykemittaus

Älä osta, koska

-
Yksivärinen näyttö
-
Ei uusimpia Fitbit-ominaisuuksia

Fitbit Charge 4 on uudemman mallin saavuttua entistä edullisempi vaihtoehto. Mukana ei ole kaikkia edistyneimpiä ominaisuuksia, mutta sisäänrakennettu GPS-paikannus on tässä hintaluokassa erinomainen valttikortti.

GPS-paikannus mahdollistaa treenien, pyöräretkien ja uintien seuraamisen myös ilman puhelinta. Valitettavasti mukana ei kuitenkaan ole sisäänrakennettua musiikkitoistoa, joten pelkän aktiivisuusrannekkeen kanssa joutuu tyytymään ympäristön ääniin.

Vaikka ikä alkaa jo näkyä, Charge 4 on hintaluokassaan yhä laadukas vaihtoehto. Hyvä akkukesto, tarkka sykemittaus ja mainio Fitbit-tukisovellus tekevät kaikki vaikutuksen.

Lue arvostelu: Fitbit Charge 4


Musta Amazfit Bip ihmisen ranteessa

Amazfit Bip keskittyy treeniseurantaan. (Image credit: Future)
Erinomaisella akkukestolla varustettu laaturanneke

Tekniset tiedot

Yhteensopivuus: iOS ja Android
Näyttö: Värillinen LCD
Akkukesto: 45 päivää
Lataus: Langallinen (valmistajan oma liitin)
IP-luokitus: IP68
Liitettävyys: Bluetooth

Osta, koska

+
Erinomainen hinta-laatu-suhde
+
Tyylikäs muotoilu
+
Hyvät sovellukset

Älä osta, koska

-
Hankala käyttöliittymä
-
Kevyet harjoitusohjelmat

Bip on yksinkertainen mutta äärimmäisen kyvykäs aktiivisuusranneke, jota kutsuimme arvostelussamme jokamiehen Apple Watchiksi.

Se ei tietenkään pysty kilpailemaan Applen todella rikkaan käyttökokemuksen ja erinomaisen suorituskyvyn kanssa, mutta hintaansa nähden se on äärimmäisen kyvykäs aktiivisuusranneke. Sillä on myös muutama oma ässä hihassaan, kuten yli 30 päivän akkukesto.

Jos kaipaat siis yksinkertaista aktiivisuusranneketta, joka pystyy esittämään älypuhelimeesi tulevat ilmoitukset, herättää sinut aamuisin, pitää kirjaa urheilusuoritteistasi ja tarjoaa GPS:n sekä liudan muita ominaisuuksia, Bip on sinun valintasi.

Amazfit Bip onkin erinomainen vaihtoehto kaikille, jotka kaipaavat edullista ja iloista aktiivisuusranneketta. Sen helppokäyttöisyys tekee siitä myös erinomaisen aktiviisuusrannekkeita ensikertaa käyttäville.

Lue arvostelu: Amazfit Bip


Garmin Vivosmart 4 puisella pöydällä

Garmin Vivosmart 4 on erinomainen arkinen aktiivisuusranneke, joka tarjoaa huippuvalmistajan erikoisuuksia huomattavasti urheilukelloja edullisemmin. (Image credit: Future)
Hintaansa nähden paljon älyä

Tekniset tiedot

Näyttö: Kyllä
Sykemittaus: Kyllä
Vedenkestävyys: Kyllä
Aktiivisuusseuranta: Kyllä
GPS: Ei
Akkukesto: 7 päivää
Yhteensopivuus: Android/iOS

Osta, koska

+
Pitkä akkukesto
+
Body Battery -mittaus

Älä osta, koska

-
Pieni näyttö
-
Kosketusnäyttö hidastelee ajoittain

Garmin Vivosmart 4 ei ole enää malliston tuorein vaihtoehto, mutta se on edelleen varteenotettava aktiivisuusranneke etenkin edullista laitetta etsiville. Tykästyimme erityisesti sen sykkeen ja happisaturaation mittaamiseen, mutta myös terveysominaisuudet ovat oivallisella tasolla päivittäiseen käyttöön.

Ominaisuudet ovat hinnan huomioiden hyvällä tolalla. Uintiseuranta yhdessä Body Battery -työkalun kanssa tarjoavat rahalle runsaasti vastinetta. Sykevaihteluun, unenlaatuun, stressitasoon sekä aktiivisuuteen pohjautuva Body Battery -lukema antaa kuvan elimistön rasitustilasta. Sen pohjalta voi tehdä valistuneen päätöksen siitä, kannattaako treeni jättää välistä vai kenties tehdä hiukan tavallista pidempi harjoitus.

Lue arvostelu: Garmin Vivosmart 4

Näin testaamme aktiivisuusrannekkeet

Testatessamme edullisia aktiivisuusrannekkeita käytämme niitä päivittäin viikon tai useamman ajan. Se on paras tapa selvittää, minkälaista dataa ne keräävät käyttäjän tavallisessa arjessa ja kuinka tarkkoja mittaustulokset ovat. Samalla tiedämme, kuinka mukava niitä on pitää ranteessa.

Lisäksi testaamme laitteet erilaisten kuntoiluharjoitteiden ja aktiviteettien avulla. Näihin lukeutuvat treenien lisäksi muun muassa hengitysharjoitukset ja nukkuminen. Tällöin pystymme näkemään laitteiden sykemittarin tarkkuuden ja herkkyyden, GPS-tarkkuuden sekä tiedämme, kuinka ne kestävät käyttöä.

Näin valitset sopivan aktiivisuusrannekkeen

Aktiivisuusranneketta ostaessa kannattaa pitää mielessä muutama asia, etenkin jos etsit hieman edullisempaa mallia. Pienempi budjetti tarkoittaa nimittäin usein kompromisseja, joten et valitettavasti saa aina kaikkea haluamaasi. Onneksi markkinoilla alkaa olla jo monia vaihtoehtoja, joilla oman terveyden- ja aktiivisuudenseuranta hoituvat ongelmitta.

Kannattaa ensisijaisesti miettiä, millaisen aktiviteetin parissa vietät eniten aikaa. Jos harrastat esimerkiksi pyöräilyä tai juoksemista, silloin kannattaa etsiä malli, jossa on sisäänrakennettu GPS. Tällöin voit seurata tarkasti matkaasi ja nopeutta. Vastaavasti vaativampi kiipeily Lapin vuoristossa kaipaa rinnalleen myös laitetta, joka pystyy seuraamaan käyttäjän energiankulutusta.

Huolehdi siten, että sinulla on lista ominaisuuksista, joita tarvitset oman kuntoilusi seurantaan. Valitse sen jälkeen edullisin vaihtoehto, josta nämä ominaisuudet löytyvät. Saatat joutua luopumaan joistain toiminnoista, mutta onneksi monet aktiivisuusrannekkeet ovat erityisesti seurannan osalta varsin runsaspitoisia.

Lopuksi kannattaa myös harkita laitteen akkukestoa, näyttöä ja muotoilua. Nämä saattavat olla listalla aavistuksen pienemmässä roolissa, mutta jos esimerkiksi laite hiertää jatkuvasti rannetta, ei se ole sopiva vaihtoehto rikkaista ominaisuuksista huolimatta.

Markus Mesiä

Markus Mesiä on teknologia- ja pelitoimittaja, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana kirjoittanut useisiin kotimaisiin medioihin. Sydämen asioita ovat pelien lisäksi ennen kaikkea musiikki ja urheilu. Viimeksi mainittu tosin lähinnä kotisohvalta katsottuna ja analysoituna.

Alkuperäisteksti