Därför kanske du behöver ett nytt skal till din iPhone XS trots allt

Det verkar som den nyligen lanserade iPhone XS är väldigt lik fjolårets iPhone X, men nu har det visat sig att de två modellerna inte är exakt likadana. Kameran på den nya mobilen är en aning större, något som innebär att den kanske inte får plats i tajta skal som är tillverkade enligt dimensionerna på iPhone X.

Enligt Macotakara är den längre sidan av kameran som används på iPhone X 24,13 millimeter, medan kameran på iPhone XS är något större med sina 25,50 millimeter (den kortare "bredden" har bara förstorats med 0,01 millimeter). Detta ska tydligen bero på att Apple har förstorat vidvinkelsobjektivet i dubbelkameran en aning.

Skillnaden är så pass liten att den knappt går att se med blotta ögat, men vissa skal som tillverkades för iPhone X är noggrant passformade. På grund av detta rekommenderar vi alla som bestämt sig för att köpa Apples senaste mobil att köpa ett skal som är gjort för den. Du kan såklart försöka tvinga på de gamla skalen eller manuellt göra hålet för kameran lite större.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Fler anledningar till nya skal

Enligt 9to5Mac har Apple enbart listat iPhone XS som kompatibel med några av företagets egna skal som tillverkats specifikt för mobilen och de kommer till och med att avsluta försäljningen av alla skal till iPhone X under veckan.

Apple kan dock ha en bra anledning att sluta med försäljningen av några av de äldre skalen och hindra dem från att säljas till nyare modeller, som bland annat vissa flipfodral. Macotakara tror nämligen att företaget kan ha bytt plats på sina Hall Effect-sensorer.

Magneterna i flipfodralen fungerade tillsammans med dessa sensorer för att starta skärmen på iPhone X så fort fodralet öppnadet (och låste den när det stängdes). Om dessa dolda magneter har ändrat plats på iPhone XS, kommer vissa äldre flipfodral alltså inte kunna erbjuda samma funktion.

David Lumb

David is now a mobile reporter at Cnet. Formerly Mobile Editor, US for TechRadar, he covered phones, tablets, and wearables. He still thinks the iPhone 4 is the best-looking smartphone ever made. He's most interested in technology, gaming and culture – and where they overlap and change our lives. His current beat explores how our on-the-go existence is affected by new gadgets, carrier coverage expansions, and corporate strategy shifts.