Nvidian huhuillaan esittelevän kannettaville saapuvat RTX-näytönohjaimet CES-messuilla

Tuoreen huhun mukaan Nvidia on aikeissa esitellä kannettaviin sijoitettavat GeForce RTX Mobility -sarjan näytönohjaimet CES 2019 -messuilla. Julkistus tapahtuisi varsinaista tapahtumaa edeltävässä tilaisuudessa 6. tammikuuta.

Uusi huhu vahvistaa meidän aiemmin kuulemaamme, jonka mukaan Nvidia valmistelisi kannettaville suunnattujen Turing-grafiikkaprosessorien julkistusta CES:in aikoihin.

Wccftech väittää julkistuksen tapahtuvan 6. tammikuuta – tai niihin aikoihin – ja varsinaisten GeForce RTX -näyttiksellä varustettujen kannettavien saapuvan markkinoille helmikuusta alkaen (mahdollisesti jo tammikuun lopussa).

Joten jos huhut pitävät paikkansa, meidän ei tarvitse odottaa enää pitkään ennen virallista tietoa. Ja jos olit aikeissa päivittää kannettavaa nimenomaan raskaampaa peli- tai ohjelmistokäyttöä varten, niin kannattaa ehkä odotella hetken aikaa ja katsoa, mitä lähikuukaudet tuovat tullessaan.

RTX 2080 myöhästyy?

Nvidia on ilmeisesti aikeissa julkistaa myös GeForce RTX 2070 Max-Q:n ja tavallisen RTX 2070:n, sekä 2060-, 2050 Ti - ja 2050 -mallit, jotka saattavat kantaa RTX:n sijaan GTX-nimeä. Jälkimmäiset ovat tehoiltaan aavistuksen heikompitehoisia grafiikkaprosessoreja, eivätkä tue niin hyvin esimerkiksi säteenseurantaa.

Uusi lippulaivamalli RTX 2080 Max-Q nähtäneen sen sijaan todennäköisesti CES-tapahtumassa, mutta toisaalta se voidaan julkaista yhtä hyvin hieman myöhemminkin, kuten aiemmat spekulaatiot ovat väittäneet.

Samat aiemmat huhut ovat puhuneet myös 2060 Ti -grafiikkaprosessorista, mutta ilmeisesti tätä ei nähdä sittenkään.

Kaikki nämä kannattaa tosin ottaa vielä toistaiseksi reilun suola-annoksen kera, mutta ainakin useammat eri huhulähteet ovat hieman vahvistaneet epäilyksiämme. Ja CES-tapahtumassa tehtävä uusi kannettaville suunnattu grafiikkaprosessorijulkistus kävisi järkeen.

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.