Nvidia avslører Titan X: – Verdens sprekeste grafikkort

Nvidia har avslørt det nye flaggskipkortet RTX Titan, og selskapet påstår samtidig at dette er verdens sprekeste grafikkort for skrivebordsmaskiner.

Etter å sluppet en rekke hint i sosiale medier om at en lansering var nært forestående, har Nvidia nå avslørt at Titan RTX skal komme i salg senere i desember til ikke akkurat bagatellmessige 26.990 kroner.

See more

Titanisk ytelse

Det må sies å være en ekstrem pris, selv når vi snakker om Nvidia og Titan-kort – en serie kort som også tidligere har blitt solgt inn som de beste av de beste når det kommer til skrivebordsgrafikkort.

RTX 2080 Ti som inntil nå har vært Nvidias sprekeste kort for forbrukere selges til sammenligning for 12.900 kroner i Founders Edition-utgave, noe som også er veldig mye penger, og Titan RTX må dermed levere tungt skyts for å kunne forsvare en mer enn dobling av prisen.

Ifølge Nvidia skal Titan RTX være utstyrt med:

  • 576 multipresisjons Turing Tensor-kjerner, som leverer opptil 130 teraflops med dyp læring-ytelse.
  • 72 Turing RT-kjerner som leverer sanntids raytracing-ytelse på opptil 11 GigaRays per sekund.
  • 24 GB GDDR6-minne med båndbredde på 672 GB/s. (Dette er det dobbelte av tidligere generasjoners Titan-kort.)
  • 100 GB/s Nvidia NVLink kan koble to Titan RTX-kort og kombinere minne og prosessering.
  • Ytelse og minnebåndbredde som kan håndtere 8K-redigering i sanntid.
  • VirtualLink-port som leverer ytelsen og tilkoblingen som trengs til neste generasjons VR-headset.

På papiret ser det altså ut som Titan RTX kan levere enormt med ytelse, men vi kan ikke si noe sikkert om hvorvidt det forsvarer den ekstreme prisen før vi får testet det selv.

Det er også interessant at Nvidia refererer til «nestegenerasjons VR-headset» – kan det tyde på at vi kommer til å se nye headset fra HTC Vive og Oculus Rift snart?

Truls Steinung
Journalist

Truls Steinung har jobbet for TechRadar siden starten i Norden i 2018, og har før det over 10 års erfaring som tech-journalist for en rekke ulike utgivelser. Han fokuserer hovedsakelig på produkttesting, og han har spesielt god kjennskap til lydprodukter, mobil, PC og nettverk.