Nikon släpper en femte teaser för deras kommande spegellösa kameror Z6 och Z7

Nikon har släppt en femte teaser inför lanseringen av deras spegellösa fullformatskameror Nikon Z6 och Nikon Z7 den 23 augusti.

De tidigare videorna som släppts inför lanseringsevenemanget har varit något gåtfulla, då de mest refererat till Nikons kameraarv och enbart avslöjat små hintar om vad som kommer till de nya kamerorna. Den nya videon delar istället de första intrycken från professionella fotografer, som fått testa kameran.

Stadsarkitekten och fotografen Vivien Liu säger att "det blir väldigt beroendeframkallande att ta foton på grund av resultaten," medan sociala medier-skaparen Brandon Woelfel säger att "den är så pålitlig, att jag alltid lyckas fånga alla de spontana ögonblicken."

Naturfotografen Marsel Van Oosten säger att "den känns precis som en DSLR, men är helt annorlunda fysiskt tack vare dess lätta vikt". Han lägger till att "det är verkligen ett stort plus att jag fortfarande kan använda alla mina F-objektivtillbehör till den här nya kameran".

Du kan kolla in videon nedan. Glöm inte att du får alla de senaste nyheterna och djupgående analyser om Nikons nya Z6 och Z7 spegellösa fullformatskameror på vår uppdaterade nyhetssida. Där hittar du allt du behöver veta och vi kommer hålla dig uppdaterad och ge dig våra första intryck, så fort kamerorna presenteras officiellt den 23 augusti.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.