Nästa Apple Watch kommer eventuellt att kunna mäta syrenivån i blodet

Apple Watch EKG.
(Foto: Apple)

En ny hälsoövervakningsfunktion kan komma till Apple Watch, som gör det möjligt för smartklockan att hålla ett öga på dina syrenivåer i blodet. Detta är enligt information som 9to5Mac hittade i koden för den kommande iOS 14-uppdateringen.

Syremätning av blodet nämns i koden och sättet det beskrivs på antyder att funktionen kommer att meddela dig om syrenivån i ditt blod sjunker under en rekommenderad mängd.

En hälsosam syrenivå i blodet anses ligga mellan 95 till 100 procent, medan dem med resultat under 90 procent uppmuntras att söka läkarvård. 

Detta kan vara ett bra sätt att få dem som normalt sett inte har möjlighet att ta ett sådant test att hålla ett öga på sina nivåer på ett liknande sätt som med EKG-funktionen (elektrokardiogram), som introducerades på Apple Watch 4.

Enligt iOS 14-koden, försöker Apple också antingen att fixa antingen en programvaru- eller hårdvaru-uppdatering för att lösa ett problem där EKG-funktionen inte alltid gör korrekta läsningar för dem med hjärtfrekvenser mellan 100 och 120 slag per minut.

Vad som är oklart med funktionen är om du kommer att kunna använda den på befintliga Apple Watch-modeller eller inte. Det kan hända att Apple kan aktivera den med en programvaruuppdatering på de vanliga klockorna, eller så kommer det att bli en exklusiv funktion för nya produkter som Apple Watch 6.

Apple var tvungna att introducera ny hårdvara för att aktivera EKG-funktionen, så det kan hända att det är en liknande situation för introduktionen av syremätning av blodet.

Vi förväntar oss att höra mer om WatchOS 7 och iOS 14 vid WWDC 2020 i juni, så det kan hända att vi får höra mer om detta vid Apples stora programvaruevenemang. Om inte, kommer vi sannolikt att behöva vänta tills september innan företaget introducerar en Apple Watch 6, vid lanseringsevenemanget för iPhone 12.

Via MacRumors

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.