Mystiska Nokia X kommer ut i slutet av april

Vi har redan haft en lansering av en ny Nokia-telefon i år, men minst en till verkar vara på väg. Man har nu sett en liten glimt av en modell som kallas Nokia X. Den ska offentliggöras 27 april.

Dessa aptitretare blev först sedda i Kina och plockades upp av hemsidan ITHome. Förutom namnet och datumet för tillkännagivandet innehåller läckan också en bild av Nokia X, komponerad av två smarttelefoner som är sedda från sidan och ställda i ett kryss. Man kan inte se så många detaljer, förutom att mobilerna ser ut att ha lite runda kanter.

VTechgraphy meddelar att en användare på Baidu-forumet (kinesiskt) påstår att han vet att Nokia X kommer i flera olika varianter, både med Snapdragon och med MediaTek-processorer, och att dessa kommer ha 64GB lagringsutrymme, samt 4 eller 6GB RAM. 

Nokia X kommer med en mystisk aptitretare. Bild: IT Home. 

Nokia X kommer med en mystisk aptitretare. Bild: IT Home. 

Försöker inte härma iPhone

De tillägger också att Nokia tydligen använder bokstaven X istället för siffran 10 i namnet, men att detta antagligen inte är menat som en direkt konkurrent till iPhone X. Om ryktena kring de tekniska specifikationerna stämmer kommer Nokia X antagligen lägga sig mer i den övre delen av mellanskiktet istället för helt i toppen av prisklasserna.

Det är också värt att anmärka att nya Nokia X antagligen inte har någonting att göra med den gamla Nokia X-modellen, först lanserad 2014. 

Det är mycket vi inte ännu vet, både om priset och om man överhuvudtaget kommer att kunna köpa mobilen utanför Kina, men om ett par veckor vet vi förhoppningsvis mycket mer med större säkerhet.

Och om du hoppas på något nytt från den högre prisklassen behöver du inte förtvivla, det finns fortfarande en möjlighet för att Nokia 9 kommer ut senare i år. 

Via Phone Arena