Bästa mining-moderkort 2018: de bästa moderkorten för mining inom Bitcoin, Ethereum och mer

null

Innan du sätter igång med mining inom Bitcoin, Ethereum eller andra kryptovalutor bör du läsa följande artiklar, så du har koll på allt du behöver veta innan du börjar.

(OBS. Länkade artiklar i denna köpguide kan vara skrivna på engelska)

De bästa moderkorten för mining 2018

De bästa moderkorten för mining 2018

1. Asus B250 Mining Expert

Världens första moderkort med 19 PCIe-platser för mining

Formfaktor: ATX | PCIe-platser: 19 | Kompatibla processorer: 7:e och 6:e Generation Intel Core i7/i5/i3/Pentium/Celeron (Socket 1151) | Antalet platser: 1 x PCI Express 3.0 x16, 18 x PCI Express 2.0 x1, 2 x DDR4 DIMM

Enormt antal PCIe-platser
Stabila strömförsörjningsfunktioner
Inget behov att krångla med BIOS
Svår att få tag på

Detta monster stöder otroliga 19 PCIe-platser, vilket är mer än något annat moderkort på listan. Asus B250 Minin Expert är utan tvekan det bästa moderkortet som finns att köpa idag. Tack vare dess speciella mining-läge, behöver du inte krångla med BIOS för att maximera dina Bitcoin-vinster. Utöver dessa förbättringar har B250 Mining Expert samma standard på kvalitet som vi kan förvänta oss från Asus. Den enda nackdelen med den här produkten är bristen på den och att den kan vara riktigt svår att få tag på ibland, förmodligen på grund av hur otroligt bra den är.

De bästa moderkorten för mining 2018

2. ASRock H110 Pro BTC+

Stöd för 13 grafikkort

Formfaktor: ATX | PCIe-platser: 13 | Kompatibla processorer: 7:e och 6:e Generation Intel Core i7/i5/i3/Pentium/Celeron (Socket 1151) | Antal platser: 1 x PCI Express 3.0 x16, 12 x PCI Express 2.0 x1, 2 x DDR4 DIMM

Stöder upp till 13 grafikkort
Ström- och resetknappar på
Behöver kanske inte alla platser

Tack vare dess stabila kvalitet på designen och dess förmåga att stöda upp till 13 PCIe-platser, är AsRock H110 BTC+ ett av de bästa moderkorten för mining du kan köpa 2018. Dessa funktioner innebär att det inte blir mycket bättre om du vill ha något som fungerar långsiktigt, eftersom H110 Pro BTC+ ger dig möjligheten att expandera vid behov. Vissa anser att det är lite överdrivet, eftersom Windows 10 bara stöder upp till åtta grafikkort, men det finns ingenting dåligt med att förbereda för framtida uppgraderingar. AsRock H110 kanske inte är det bästa moderkortet om du precis ska börja med mining, men om du letar efter en flexibel plattform full med funktioner som kan växa i takt med din mining-verksamhet, är detta ett av de bästa alternativen.

De bästa moderkorten för mining 2018

  • I skrivande stund finns den här produkten tyvärr bara tillgänglig i USA. För övriga läsare är Asus B250 Mining Expert ett bra alternativ.

3. Gigabyte GA-H110-D3A

Det bästa moderkortet för mining med sex stycken GPU-setups

Formfaktor: ATX | PCIe-platser: 6 | Kompatibla processorer: 7:e och 6:e Generation Intel Core i7/i5/i3/Intel Pentium/ Intel Celeron (LGA1151 socket) | Antal platser: 1 x PCI Express 3.0 x16, 5 x PCI Express 2.0 x1, 2 x DDR4 DIMM

Stöder M.2 lagring
Solid kvalitet på designen
Stöder inte lika många GPUs som ASRock H110 Pro BTC+

Gigabyte GA-H110-D3A är ett av de bästa grafikprocessorerna för mining på marknaden och om du inte behöver köra 13 grafikprocessorer samtidigt, kan detta vara ett bättre alternativ. Den kan fortfarande hantera sex stycken grafikprocessorer och har en utmärkt design, som innebär att det här moderkorten kan klara av intensiv användning för mining av kryptovalutor. Den har även skydd mot elektrostatik, strömavbrott och höga temperaturer, något som är oerhört viktigt för en enhet som ska köras 24/7. Till skillnad från några andra moderkort för mining, kan Gigabyte GA-H110-D3A även användas för andra syften. Det ger valmöjligheter om du skulle upptäcka att mining inte är något för dig.

De bästa moderkorten för mining 2018

4. Biostar TB250-BTC Pro

Ett fantastiskt pris för ett fantastiskt mining-moderkort

Formfaktor: ATX | PCIe-platser: 12 | Kompatibla processorer: 7:e och 6:e Generation Intel Core i7/i5/i3/Intel Pentium/ Intel Celeron (LGA1151 socket) | Antal platser: 1 x PCI Express 3.0 x16, 11 x PCI Express 2.0 x1, 2 x DDR4 DIMM

Oerhört prisvärd
Stöder 12 GPUs
Begränsad tillgänglighet

Biostar TB250-BTC Pro är ett oerhört prisvärt moderkort för mining, som erbjuder några utmärkta och avancerade funktioner för mining. Den stöder bland annat upp till 12 GPUs, för ett väldigt lågt pris. Även om du inte planerar att använda alla 12 PCIe-platser från början, kan det vara en klok investering om du planerar att utöka din mining-verksamhet i framtiden. Den enda nackdelen med det här moderkortet är att det är ganska svårt att få tag på, så håll koll via vår prisjämförare på den här sidan. Den talar inte bara om när produkten finns i lager, utan även vad det bästa priset är!

  • I skrivande stund finns den här produkten tyvärr bara tillgänglig i USA och Storbritannien. För övriga läsare är Gigabyte GA-H110-D3A ett bra alternativ.

De bästa moderkorten för mining 2018

5. MSI Z170A Gaming Pro Carbon

Ett moderkort för både mining och gaming

Formfaktor: ATX | PCIe-platser: 7 | Kompatibla processorer: 7:e och 6:e Generation Intel Core i7/i5/i3/Intel Pentium/ Intel Celeron (LGA1151 socket) | Antal platser: 3 x PCI Express 3.0 x16, 4 x PCI Express 2.0 x1, 4 x DDR4 DIMM

Stöder upp till 7 GPUs
Är ett bra moderkort även för gaming på PC
Spelfunktioner och design kan vara något av en besvikelse

MSI Z170A Gaming Pro Carbon är ett utmärkt val av moderkort för mining, om du dessutom vill ha möjligheten att använda det för gaming också. Detta är tack vare ett antal funktioner med fokus på spel, som vanligtvis bara finns med i moderkort gjorda specifikt för gaming setups. Detta betyder att du får fyra DDR4-minnen (istället för enbart två som vanligtvis finns på moderkort för mining), samt massor av portar och anslutningar som kan tilltala dedikerade gamers. Den presterar såklart bra även inom mining, med stöd för upp till sju GPUs. Om du vill ha ett bra och mångsidigt moderkort för mining, är detta ett utmärkt val.

  • I skrivande stund finns den här produkten tyvärr bara tillgänglig i USA och Storbritannien. För övriga läsare är Gigabyte GA-H110-D3A ett bra alternativ.

De bästa moderkorten för mining 2018

6. Asus ROG Strix Z270E

Ett briljant moderkort för mining

Formfaktor: ATX | PCIe-platser: 7 | Kompatibla processorer: 7:e och 6:e Generation Intel Core i7/i5/i3/Intel Pentium/ Intel Celeron (LGA1151 socket) | Antal platser: 3 x PCI Express 3.0 x16, 4 x PCI Express 2.0 x1, 4 x DDR4 DIMM

Kan även användas för gaming
Stöder upp till sju GPUs
Spelfunktionerna kan kännas överflödiga

Asus och deras ROG (Republic of Gamers) märke är känt för att göra utmärkta spelkomponenter och kringutrustning. Ett antal andra av deras produkter, som Asus ROG Strix Z270E är dessutom utmärkta för mining inom Bitcoin och andra kryptovalutor. Det här moderkortet stöder precis som MSI Z170A Gaming Pro Carbon sju stycken GPUs, som är ett hyfsat antal för en mining-PC. Den har dessutom massor av extra funktioner, varav många är inriktade på spel. Det är perfekt om du även vill använda det här moderkortet som en del av en gaming PC, men om du inte är intresserad av gaming kan funktionerna kännas aningen meningslösa och distraherande.

Det har aldrig varit en bättre tid att investera i de bästa moderkorten för mining av Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. Därför har vi satt ihop den här listan över de allra bästa moderkorten för mining, så du kan ta del av kryptovaluta-guldrushen.

De bästa moderkorten för mining kommer att komplettera din mining setup och se till att alla viktiga komponenter fungerar bra tillsammans. Det ger dig en smidig mining setup som hjälper dig att tjäna Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor av ditt val snabbt och enkelt - med minimala kostnader.

För mining krävs dessutom ett kraftfullt grafikkort, så kolla in vår lista över de allra bästa GPU-alternativen för mining.

Som du kanske märkt finns det mycket att ta hänsyn till när du letar efter det bästa moderkortet för mining, därför finns vi här för att hjälpa till.

Med den här guiden visar vi dig de allra bästa moderkorten som kommer göra mining av Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor snabbt och effektivt.