Minecraft-trailern för spel mellan plattformarna Xbox One och Nintendo Switch är perfekt

Microsoft och Nintendo har officiellt öppnat dörrarna för spel mellan plattformarna. Det började med tillkännagivandet om FortniteNintendo Switch förra veckan och fortsätter nu med Minecraft, tack vare en stor uppdatering som precis blev tillgänglig.

Nintendo har släppt en officiell trailer för att hylla detta monumentala tillfälle. Trailern är fantastisk både för gemenskapen den lyfter fram och för att den ger Sony subtila hintar om att de inte är med i samarbetet.

Det senare är viktigt eftersom Sony inte tillåter Fortnite-konton som länkats till Switch eller Xbox One att användas på PS4. Det betyder att alla föremål du samlat och betalat för på andra plattformar, inte kan användas i spelets PS4-version. De tillåter inte heller spel mellan plattformarna för spel som Minecraft eller Rocket League, varav båda fungerar mellan alla andra plattformar.

I trailern hintar Nintendo inte bara om Sonys självpåtagna begränsningar, utan visar även att spel mellan rivaliserande konsoler (i det här fallet Xbox One S och Nintendo Switch) inte bara är möjligt, utan uppmuntras.

För närvarande verkar Sony svårfångade gällande spel mellan plattformarna, om de är intresserade över huvudtaget. Det betyder dock inte att det är omöjligt för Sony att göra spel mellan plattformarna tillgängligt i framtiden. Det finns en chans att den här trailern får dem att sätta igång med arbetet så snart som möjligt, men för närvarande får PS4-spelare nöja sig med att enbart spela tillsammans med andra PS4-spelare.

Kolla in trailern nedan själv!

(OBS. Länkar i artikeln kan vara skrivna på engelska)

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.