Kuukauden päästä julkaistavat iPhonet tukevat todennäköisesti kahta SIM-korttia

iOS 12:n viimeisin kehittäjäbeta (versio 5) voimistaa huhuja tulevien iPhone-mallien ominaisuuksista.

Yksi eniten huomiota herättänyt ominaisuus ei liity mihinkään uuteen huipputekniikkaan, vaan yksinkertaisesti uuteen SIM-kelkkaan, johon mahtuisi jatkossa kaksi SIM-korttia. Se olisi suuri muutos Applelle, sillä yhtiön puhelimet ovat tukeneet koko kymmenvuotisen elinaikansa pelkästään yhtä SIM-korttia. Android-puhelimissa kahden kortin tuki on sen sijaan ollut lähestulkoon itsestäänselvyys.

Huhut saivat paljon kaikupintaa, kun 9to5Mac löysi uuden betan koodista toiseen SIM-kelkkaan viittaavia osia.

Dual-SIM iPhone

iOS 12:n kehittäjäkoodi viittaisi uusien iPhonejen tukevan kahta SIM-korttia. [Kuvan lähde: 9to5Mac] (Image credit: 9to5Mac)

Apple-tuotteisiin erikoistunut verkkomedia löysi koodista osia, kuten "secondSimStatus", "secondSimTrayStatus" ja "isDualSimDevice". Kaikki koodinpätkät viittaavat suorastaan kansantajuisesti toisen SIM-kortin tukeen – ainakin ohjelmistotasolla. Tray-sanan (suom. kelkka) mainitseminen viittaisi siihen, että puhelin tukisi kahta SIM-korttia myös komponenttien osalta.

Suurin osa käyttäjistä ei tietenkään tarvitse kahta SIM-korttia, mutta se on kullanarvoinen ominaisuus esimerkiksi yrittäjille, jotka haluavat käyttää sekä henkilökohtaista että yritysliittymäänsä samalla puhelimella. Myös paljon matkustavat liikematkailijat osaisivat varmasti arvostaa kahden SIM-kortin tukea.

Käytössä olevan liittymän saisi vaihdettua kätevästi valikon kautta, joten käyttäjien ei tarvitsisi irroittaa SIM-kelkkaa ja näpertää pienten SIM-korttien kanssa.

Laajakuvaa

Toinen kovasti huhuttu ominaisuus liittyy 6,5-tuumaisella OLED-näytöllä varustettuun iPhone XI Plussaan. Huhujen mukaan sitä voisi nimittäin käyttää iPadin tavoin myös vaakatasossa.

Moni iPad-käyttäjä on huomannut, että kaikkia Applen ohjelmia – kuten Kalenteria, Sähköpostia ja Yhteystietoja – voi käyttää myös vaakatasossa. Esimerkiksi sähköposteja selatessasi näet samanaikaisesti sekä postilaatikkosi että esikatselun valitusta sähköpostista. Toiminto siis hyödyntää tehokkaammin koko näytön laajuuden.

iHelpBR:n mukaan iPhone XI Plussassa olisi 6,5-tuumainen näyttö 1 242 x 2 688 -resoluutiolla. Heidän tekemiensä löydöstensä perusteella edellä mainittu iOS 12:n viides kehittäjäbeta todella tukisi iPadeista tuttua ominaisuutta myös tulevan XI Plussan näytön resoluutiolla ja koolla.

Harry Domanski
Harry is an Australian Journalist for TechRadar with an ear to the ground for future tech, and the other in front of a vintage amplifier. He likes stories told in charming ways, and content consumed through massive screens. He also likes to get his hands dirty with the ethics of the tech.