iPhone SE 3 ryktes lansert før april 2022

iPhone SE
The iPhone SE (2020). (Foto: Future)

Når får vi se en lansering av Apple iPhone SE 3? En ny rapport fra industrianalytikere vitner om at dette vil skje i løpet av første kvartal 2022 – med andre ord i enten januar, februar eller mars – det er sannsynlig at telefonen vil se dagens lys mot slutten av denne perioden, snarere enn helt i starten på nyåret.

Spådommen stammer fra det taiwanske forskningsfirmaet TrendForce (først omtalt av MacRumors), og passer godt inn i det nåværende bildet vi allerede har dannet oss. Andre generasjon iPhone SE fikk sin debut i april 2020, så oppholdet blir, om den nye informasjonen stemmer, på omlag to år.

Som andre kilder nevner, så sier TrendForce-rapporten at 5G kommer til å være del av neste enhet. Selv om det ser ut til å bli få store design-forandringer, så later det til at den nye telefonen vil få den seneste A15-prosessoren, som per nå er å finne i iPhone 13.

Hva med spesifikasjonene?

Akkurat nå forventer vi at tredje generasjon iPhone SE kommer til å bli lansert med den samme 4,7-tommersskjermen som dagens modell innehar, og det ser ut til at Apple ser seg fornøyde med å fortsette med LCD – snarere enn å bytte til OLED-skjermene som brukes i iPhone-flaggskipene.

Når det gjelder innmaten, rent bortsett fra den ovennevnte A15-prosessoren, som burde gi oss en svært så god generell ytelse, så er det verdt å nevne at andre generasjon iPhone SE kun har 3 GB RAM og 64 GB lagring (i basismodellen), så vi forventer at begge disse spesifikasjonene vil forbedres til neste år.

Når det gjelder kameraer, så kan iPhone SE 3 bli den første i serien som får to sensorer på baksiden. Vi har ikke ennå hørt noen spesifikke rykter om dette aspektet, men Apple risikerer å fremtre gammeldagse om de lanserer en ny telefon i 2022 med kun én sensor på baksiden.


Kommentar: Hva skjer med navnet?

iPhone SE 2020

iPhone SE (2020). (Image credit: Future)

Når iPhone 3 SE 3 trer ut av skyggene er det en viss sannsynlighet for at telefonen ikke faktisk får navnet iPhone SE 3 – hvis Apple fortsetter sin inneværende strategi, så kommer den simpelthen til å hete iPhone SE (nok en gang), med en mulig «tredje generasjon»- eller «2022»-merkelapp for å markere et skille,

Dette gjør gjerne livet litt vanskeligere for teknologijournalister og ryktemakere, særlig siden det nå også begynner å dukke opp snakk om en iPhone SE Plus. Som navnet antyder, så forventes Plus-modellen å bli større enn standardmodellen iPhone SE – det skal være snakk om en skjermstørrelse på 5,5 tommer.

Forvirrende nok nevner én analytiker at iPhone SE Plus skal være 4,7-tommersmodellen som kommer i 2022, men at den faktiske iPhone SE 3 – med en større skjerm, på opptil 6,1 tommer – ikke skal være å finne før i 2024.

Det virker litt som om det råder litt forvirring her, siden det gir langt mer mening at tredjegenerasjonen, med små oppgraderinger og samme størrelse – altså en oppdatert versjon av den vanlige iPhone SE-varianten – kommer til å være først ut. Samtidig er det ikke umulig at Apple overrasker med et nytt navneregime i 2022.

David Nield
Freelance Contributor

Dave is a freelance tech journalist who has been writing about gadgets, apps and the web for more than two decades. Based out of Stockport, England, on TechRadar you'll find him covering news, features and reviews, particularly for phones, tablets and wearables. Working to ensure our breaking news coverage is the best in the business over weekends, David also has bylines at Gizmodo, T3, PopSci and a few other places besides, as well as being many years editing the likes of PC Explorer and The Hardware Handbook.