iPhone kan komma i de nya färgerna guld, blått och orange

Årets kommande iPhones kan komma att dyka upp i en rad nya färger, som är Apples största steg någonsin från den färgpalett vi är vana att se.

Enligt en ny rapport från den trovärdiga analytikern Ming-Cho Kuo (som sammanfattats av 9To5Mac), ska den nya serien av iPhones släppas i fler färger och även dela några av namnen med färgerna.

Den största av de ryktade mobilerna är den med en OLED-skärm på 6,5 tum, som enligt rapporter kommer att dyka upp i de traditionella färgerna svart och vitt (som på iPhone X), men den kommer tydligen dyka upp i en guldfärg också.

Detta är inte som Rose Gold-färgen vi sett på tidigare mobiler från Apple, utan vi förväntar oss att färgen kommer att se mer ut som den på iPhone SE.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Färgpaletten för iPhone SE, bland annat den i guld längst till höger.

Färgpaletten för iPhone SE, bland annat den i guld längst till höger.

En helt ny färg

Kuo nämner även mobilen med en LED-skärm på 6,1 tum, som uppenbarligen ska släppas i fler färger tillsammans med några djärvare färgval som blått och orange, tillsammans med röda, gråa och vita varianter.

En blå färg har redan varit ett alternativ på iPhone 5C från 2013 (som även den släpptes i vitt, grönt, gult och rosa). Om ryktena stämmer kommer detta dock bara första gången som Apple släpper en iPhone i färgen orange.

Även om vi sett röda versioner av iPhone-produkter tidigare, har Apple aldrig lanserat dem samtidigt som de övriga färgerna, utan har väntat med att lansera den röda färgen till senare. 

Bilden i början av artikeln är en konceptbild från 9To5Mac som är baserad på denna rapport, men Kuo gav ingen inblick i de exakta färgerna vi kommer att få se på den nya mobilen, så det kan hända att färgerna inte ser exakt likadana ut som de gör på bildan ovanför.

Allt detta är för tillfället bara spekulationer, men ryktet kommer från Kuo som haft rätt om Apple-produkter många gånger tidigare. Vi hoppas att vi får någon typ av officiellt meddelande från Apple gällande de nya mobilerna snart, eftersom ett lanseringsevenemang förväntas vara planerat någon gång i september.

Bild: Koncept från 9To5Mac

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.